Här kommer lokalerna ifrån

Databasen med lokaler består primärt av webbadresser till lediga lokaler på internet.

Vi levererar en speciell tjänst där man som Lokalsökande kan få en gedigen överblick över lediga lokaler, och där man som Lokalägare kan få en överblick över aktiva Lokalsökande.

En central del av Tjänsten består av en lokalsökmotor, som dels skapas genom att Lokalägare annonserar deras lediga lokaler och dels skapas genom robotcrawling och indexering av många hundra hemsidor med tusentals lokaler, många gånger dagligen.

I och med tjänsten levereras således en konstant uppdaterad översikt över lediga lokaler, där betalande användare får tillgång till den samlade databasen. Därmed sparar användarna mycket tid, då de annars skulle söka sig fram till samtliga relevanta hemsidor och konstant göra sökningar på dessa sidor för att identifiera nya lokaler som kommit ut på marknaden.

Det är vårt naturliga mål att samla in så många lokaler som möjligt och att göra sökmotorn så komplett som möjligt, för att på så sätt ge våra användare en så stor överblick över lediga lokaler som möjligt. Lokalerna i Sökmotorn hämtas därför från i princip alla källor som vi uppfattar som fullgoda, däribland lokaler från mäklare, fastighetsbolag, potentiellt utvalda lokaler från andra lokalportaler samt potentiellt lokaler som är postade på sociala medier. Det understryks att det som regel inte föreligger ett avtal om crawling med de lokalägare som det hänvisas till.

Det understryks att Tjänsten inte har något in-mail-system. Den lokalsökande länkas antingen vidare direkt till den hemsida där lokalen är hittad, eller mottager man Lokalägarens direkta kontaktuppgifter (i de tillfällen där lokalen är upprättad direkt av en användare).

Det understryks, som beskrivet i våra villkor vilka är bekräftade vid registreringen, att det kan finnas fel i sökmotorn. Se beskrivelsen av bakgrunden till fel här. På alla lokaler finns en rapporteringsfunktion där en användare snabbt kan rapportera om det är ett datafel i lokalen eller om källan som det länkas till inte fungerar.