Vanliga frågor & svar

Om du inte hittar svar på din fråga nedan så tveka inte på att kontakta oss på support@verksamhetslokaler.se (vi svarar i regel snabbt - som mest 24 timmar)

1: Vilka slags lokaler finns på Verksamhetslokaler.se?
På Verksamhetslokaler.se arbetar vi för att samla alla vakanta objekt på lokalmarknaden, så att du som användare endast behöver leta på ett ställe. Det finns allt från lediga kontor, både eget och på kontorshotell, till butiker, showroom, restauranger, kliniker, lager och produktion/verkstad. Du hittar även kommersiella fastigheter till försäljning, så som bostadsfastigheter, hotell och fastighetsmark.

2: Var hittar Verksamhetslokaler.se alla lokaler?
Vi samlar in objekten på flera olika vis. Såväl fastighetsbolag, mäklare, kontorshotell och privatpersoner lägger upp annonser manuellt direkt på vår sida. Många fastighetsbolag och mäklare ber oss även om att crawla lokaler och fastigheter direkt från deras sida, så att de marknadsförs hos oss. Därutöver har vi även intellegenta robotar som flera gånger om dagen automatiskt letar efter nya, lediga lokalannonser samt uppdaterar de befintliga annonserna – allt för att lokalregistret ska vara så aktuellt som möjligt.

3: Vad gör jag om jag får fel lokaler eller lokalsökande skickat till mig via era bevakningsmail?
Tryck på "Din profil", som du ser överst på Verksamhetslokaler.se när du är inloggad. Klicka på fliken "Mina sökagenter" som du ser i menyn under "Din profil". Här kan du precisera, ändra eller radera din sökagent som definierar vilka lokaler eller lokalsökande verksamheter som du mottager mail om. Om det redan finns en automatiskt upprättad sökagent kan du även välja att radera denna, innan du upprättar en ny.

4: Vad är skillnaden på en sökagent och en sökannons?
Sökagenten är den som bestämmer vilka lokaler/fastigheter du får skickat till dig. I sökannonsen anger du vilka önskemål du har på lokalen du söker, så som lokaltyp, storlek och geografiskt område. Därefter skickas den ut till relevanta hyresvärdar och säljare, som då kan kontakta dig om de har ett relevant objekt. 

5: Vad gör jag om jag har glömt mitt användarnamn/lösenord?
Ditt användarnamn är alltid den e-postadress som du har registrerat dig med. Om du har glömt ditt lösenord, klicka då på "Glömt lösenord?" på Verksamhetslokaler.se, så skickar vi en inloggningslänk till dig via mail.

6: Hur avregistrerar jag mig?
Tryck på "Din profil", som du ser överst på Verksamhetslokaler.se när du är inloggad. Tryck därefter på fliken "Dina uppgifter", och klicka på knappen längst ner på sidan för att komma vidare till sidan där du kan avregistrera din profil.

7: Ska jag betala för att använda Verksamhetslokaler.se?
Det är helt kostnadsfritt att registrera sig hos oss. Det är också gratis att upprätta sökagent samt sökannons. För hyresvärdar och säljare är det kostnadsfritt att upprätta annonser. Som lokalsökande kan du gratis få info om de hyresvärdar/säljare som har friköpt deras annonser. Det finns dock en rad fördelar med att bli Guldanvändare.

8: Vilka fördelar finns det med att vara Guldanvändare?
Med tillgång som Guldanvändare får du en rad fördelar. Som lokalsökande verksamhet får du bl.a. besked om lokalerna före andra, du får tillgång till att rekvirera ytterligare information om alla lokaler samt få info om hyresvärdarne/säljarne, du får en framhävd lokalsökar-profil m.m.
Som hyresvärd/säljare har du tillgång til vårt register med lokalsökande verksamheter, du får en framhävt lokalannons vilket ökar chanserna för att få objektet uthyrt/sålt m.m.

9: Är det säkert att betala på Verksamhetslokaler.se?
Betalning utförs med en säker krypterad förbindelse via DIBS till din bank. Du kan betala med de flesta kontokort. Verksamhetslokaler.se har aldrig tillgång till dina kortuppgifter, och har inte tillgång till att se dina kortuppgifter vid något tillfälle.

10: Var hittar jag en samlad överblick av mina fakturor?
Tryck på "Din profil", som du ser överst på Verksamhetslokaler.se när du är inloggad. Tryck därefter på fliken 'Fakturor', som du ser i menyn under "Din profil". Om du vill ladda ner en faktura till din dator ska du trycka på 'Länk till faktura'. Högerklicka därefter med musen, och tryck på 'Spara som'.

11: Jag vill upprätta/ändra en lokalannons – hur gör jag?
Tryck på "Din profil", som du ser överst på Verksamhetslokaler.se när du är inloggad. Tryck därefter på fliken 'Mina annonser', som du ser i menyn under "Din profil". Här kan du se en samlad översikt över alla dina annonser. Om du vill upprätta en annons ska du trycka på ’Upprätta ny annons’ överst på sidan. Om du vill redigera en annons som redan är upprättad sedan tidigare ska du trycka på annonsens adress. När du är färdig med att redigera annonsen ska du scrolla ner och trycka på ’Spara’.

12: Hur stoppar jag tillgången som Guldanvändare?
Abonnemanget som Guldanvändare kan stoppas på sidan ”Tillgångsstatus” som ses när användaren är inloggad på sin profil. Tryck på länken ”Din profil” överst på Verksamhetslokaler.se, och tryck därefter på fliken ”Fakturor” i menyn under "Din profil". Därefter trycker du på knappen ”Tillgångsstatus” nederst på sidan, varpå du kommer till sidan där du kan slå på eller av abonnemanget som Guldanvändare.

13: Var hittar jag lokalannonserna?
Du kan se alla lokaler som är offentligt annonsernade här: https://www.verksamhetslokaler.se/avanceret.aspx

14: Hur hittar jag de lokalsökande verksamheterna?
Du kan se alla aktivt lokalsökande verksamheterna här: https://www.verksamhetslokaler.se/search-tenant.aspx 

15: Adress
Verksamhetslokaler.se: Rentbuyestate.com Sweden ApS, Mynstersvej, 1827 Frederiksberg C, Danmark