De största företagen och butikerna i Lund: En guide till stadens ekonomiska hjärtpunkter

Lund, en stad känd för sin historiska charm och akademiska excellens, är också hem för en mängd framstående företag och butiker.
24. januari 2024 | Skrivet av: Sara Petersen
De största företagen och butikerna i Lund: En guide till stadens ekonomiska hjärtpunkter

Denna artikel ger en inblick i de största och mest inflytelserika företagen samt de mest attraktiva handelsplatserna i Lund. Från globala företag som har satt sitt avtryck på den internationella arenan, till lokala butiker som förvaltar stadens rika kulturarv, utforskar vi de ekonomiska kraftcentra som bidrar till Lunds dynamiska affärsklimat. Följ med oss på en resa genom stadens affärsliv, där tradition möter innovation och lokal charm förenas med global affärsskicklighet.

Aktiebolaget Tetra Pak

I Lund ligger Tetra Paks anläggning där företaget fokuserar på utveckling och innovation inom förpackningslösningar. Härifrån kommer några av de mest banbrytande lösningarna för livsmedelsförpackningar, med en stark betoning på hållbarhet och miljövänlig teknik.

Modity Energy Trading AB

Modity Energy Trading AB, baserat i Lund, är aktivt inom energihandelssektorn. Företaget hanterar och optimerar handel med elektricitet och andra energirelaterade produkter, där de kombinerar lokal expertis med en bred internationell marknadsförståelse.

Axis Communications Aktiebolag

Axis Communications, med huvudkontor i Lund, är en global ledare inom nätverksvideo och säkerhetsteknologi. Företagets Lund-baserade operationer fokuserar på forskning och utveckling, samt tillverkning av innovativa säkerhetslösningar.

Alfa Laval Corporate AB

I Lund har Alfa Laval en betydande närvaro där de specialiserar sig på att leverera produkter och lösningar för värmeöverföring, separation och vätskehantering. Företagets Lund-verksamhet är central för att driva teknologisk utveckling och upprätthålla dess globala marknadsledande position.

KLS UGGLARPS AB

KLS Ugglarps, baserat i Lund, är känt för sin verksamhet inom livsmedelsindustrin, särskilt inom köttproduktion och bearbetning. Företaget fokuserar på hållbara metoder och högkvalitativa produkter, vilket återspeglas i deras Lund-baserade operationer.

QlikTech International AB

QlikTech International, med en viktig nod i Lund, är en pionjär inom affärsintelligens och datavisualisering. Deras Lund-verksamhet är central för produktutveckling och innovation, vilket bidrar till att företaget behåller sin ledande position på den globala marknaden.

Kraftringen Energi AB (publ)

Kraftringen, med sin bas i Lund, är en viktig aktör inom energiförsörjning och infrastruktur. Företaget är känt för sin strävan efter hållbara och innovativa energilösningar, med Lund-operationer som spelar en nyckelroll i att uppnå dessa mål.

Gandalf Distribution AB

Gandalf Distribution, placerat i Lund, är specialiserat på distribution av IT- och teknikprodukter. Deras Lund-verksamhet fokuserar på att tillhandahålla effektiva logistiklösningar och förstklassig kundservice, vilket stärker deras position på den nordiska marknaden.

A Society AB

A Society AB, baserat i Lund, är en konsultmäklare som förbinder oberoende konsulter med projekt och uppdrag. Företagets Lund-operationer är inriktade på att bygga nätverk och skapa möjligheter för specialister och företag att samarbeta effektivt.

Folktandvården Skåne AB

Folktandvården Skåne, med verksamhet i Lund, erbjuder en bred palett av tandvårdstjänster. Deras Lund-baserade kliniker är kända för att tillhandahålla högkvalitativ tandvård med hjälp av den senaste tekniken och patientcentrerad vård.

Lunds Kommuns Fastighets AB

Lunds Kommuns Fastighets AB är ansvarigt för förvaltning och utveckling av kommunens fastighetsbestånd. Deras verksamhet i Lund är centralt för att upprätthålla och förbättra stadens infrastruktur och offentliga utrymmen.

Jolife AB

Jolife AB, baserat i Lund, är känt för sin innovation inom medicinteknik, speciellt i utvecklingen av livräddande utrustning. Företagets Lund-baserade verksamhet är avgörande för forskning, utveckling och produktion av deras banbrytande produkter.

Lund, med sin unika blandning av historisk charm och modern innovation, är inte bara en stad med rika akademiska traditioner, utan också en livlig ekonomisk hubb. Stadens företag och butiker, från globala jättar som Tetra Pak och Axis Communications till specialiserade aktörer som KLS Ugglarps och Folktandvården Skåne, speglar en mångfald och expertis som är oöverträffad. Detta ekonomiska landskap, präglat av en stark koppling mellan forskning, utveckling och kommersiell excellens, gör Lund till en stad där tradition möter framtid och där lokala affärer blomstrar i en global kontext.

Om du vill veta mer om Lunds kommersiella sida bör du läsa vårt mer allmänna blogginlägg: En guide till business i Lund, men också vårt blogginlägg som fokuserar på de olika kvarteren i Lund.

Du kan hitta ditt nästa kontor att hyra i Lund. Eller kanske en butik att hyra i Lund på Verksamhetslokaler.se.

Vanliga frågor