Butikslokal till salu i Uppsala

Nedan kan du se butikslokaler till salu i Uppsala och butiker till investering i Uppsala. Tryck på den fastighet till salu som du vill ha mer info om. Hitta butikslokal till salu i Uppsala eller butiker i Uppsala til salu här. Lycka till! Mer info om butikslokal till salu i Uppsala.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
11 fastigheter hittade
Visa på karta Visa som lista

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga butiker till salu i Uppsala under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga butiker till salu i Uppsala under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet butiker till salu i Uppsala på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya butiker i Uppsala som lagts ut till försäljning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal butiker i Uppsala som sålts på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga butiker till salu i Uppsala över tid, samlad statistik över nya butikslokaler till salu i Uppsala över tid, samlad statistik över sålda butiker i Uppsala över tid.

Datum Alla butiker till salu Nya butiker till salu Sålda butiker
22. juli 2024 11 0 0
21. juli 2024 11 0 0
20. juli 2024 11 0 0
19. juli 2024 11 0 1
18. juli 2024 12 0 0
17. juli 2024 12 1 0
16. juli 2024 11 0 0
15. juli 2024 11 3 0
14. juli 2024 8 0 4
13. juli 2024 12 0 0
12. juli 2024 12 0 0
11. juli 2024 12 0 0
10. juli 2024 12 0 0
9. juli 2024 12 0 0
8. juli 2024 12 0 0
7. juli 2024 12 0 0
6. juli 2024 12 0 0
5. juli 2024 12 0 0
4. juli 2024 12 0 0
3. juli 2024 12 1 0
2. juli 2024 11 0 1
1. juli 2024 12 0 0
30. juni 2024 12 0 0
29. juni 2024 12 0 0
28. juni 2024 12 1 0
27. juni 2024 11 0 1
26. juni 2024 12 0 0
25. juni 2024 12 0 0
24. juni 2024 12 0 0
23. juni 2024 12 0 0
22. juni 2024 12 0 0

Statistik över lediga butiker till salu i Uppsala

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av butiker till salu i Uppsala. Se också samlad statistik över alla lediga butiker till salu i Uppsala över tid, samlad statistik över nya butikslokaler till salu i Uppsala över tid, samlad statistik över sålda butiker i Uppsala över tid.

Butikslokaler
Antal lediga lokaler 11
Antal nya lokaler sedan igår 0
Antal sålda lokaler sedan igår 0
Lediga m2 totalt 2 858
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 8 376

Vad är en butik till salu?

En butik till salu är ett affärsutrymme som särskilt är utformat för affärsändamål och försäljning av fysiska produkter som kläder, vitvaror, dagligvaror och liknande. Det finns butiker till salu på många ställen i Uppsala, oftast placerade i områden med stor potential för kundtrafik, såsom kommersiella områden, köpcentrum, shoppingcenter och gågator.

Butiker till salu kan variera i storlek och kan antingen vara en del av större komplex eller fristående byggnader. En butik till salu kan förvärvas genom att betala ett engångsbelopp till den nuvarande ägaren eller säljaren, vilket innebär att det inte finns någon löpande hyra.

Köpa butik i Uppsala – hur gör man?

När du letar efter butiker till salu i Uppsala och vill genomföra ett köp, finns det några steg som behöver göras. Först bör du identifiera dina behov och krav för den aktuella butikslokalen. Sedan bör du skapa en översikt över de lediga butikerna på marknaden och de som förväntas komma ut till försäljning under din sökprocess.

När du har hittat relevanta butiker till salu i Uppsala, bör du kontakta fastighetsmäklaren eller säljaren för att arrangera en visning av lokalerna. Under visningen bör du se till att butikslokalen uppfyller dina behov och krav gällande inredning och användning.

När du är nöjd med butikslokalen bör du granska och godkänna ett formellt kontrakt. Det är klokt att involvera en advokat för att bedöma innehållet och villkoren i kontraktet.

Innan du börjar din sökning efter butiker till salu i Uppsala, är det en bra idé att få en helhetsbild av hela processen. Detta finns i guiden: Att köpa butik – de 8 viktigaste stegen, som är utvecklad för att hjälpa och vägleda dig i din jakt efter butiker till salu.

Få en överblick över butiker till salu i Uppsala online

När du letar efter butiker till salu i Uppsala är det viktigt att du får en överblick över den totala marknaden för lediga butikslokaler. Verksamhetslokaler.se ger dig denna översikt och gör det enkelt för dig att hitta en lämplig butikslokal baserat på storlek, pris, inredning, läge o.s.v.

Verksamhetslokaler.se erbjuder dig tillgång till ett brett urval av butiker till salu i Uppsala. Oavsett om du letar efter lokaler för en blomsteraffär, musikaffär, livsmedelsbutik, klädbutik, elektronikbutik, apotek, möbelaffär, bokhandel, skönhet- och kosmetikaffär, sportbutik, leksaksaffär, hälsokostbutik, skobutik eller något helt annat, kan du enkelt och snabbt hitta relevanta butiker till salu på Verksamhetslokaler.se.

Du kan filtrera din sökning och få en översikt över butiker till salu som matchar dina kriterier. Dessutom har du möjlighet att skapa en gratis automatisk sökagent som informerar dig via mail varje gång en ny annons med en butik till salu i Uppsala uppfyller dina önskemål och behov. Detta sparar tid och möjliggör för dig att snabbt kontakta fastighetsmäklaren som en av de första.

Vi finns alltid tillgängliga för att besvara dina frågor via mail eller telefon, och vår webbplats utvecklas och förbättras ständigt för att erbjuda de mest innovativa funktionerna och tjänsterna.

Hitta en ekonomiskt fördelaktig butik till salu i Uppsala

För att hitta en ekonomiskt fördelaktig butik till salu i Uppsala är det viktigt att överväga flera alternativ så att man, så att säga, "kan spela säljarna mot varandra". Detta kan uppnås genom att kontakta alla relevanta säljare och besöka alla relevanta butiker till salu.

Efter att ha mottagit säljarens prisförslag kan du presentera dina egna erbjudanden till säljarna. Ju fler butiker och säljare du överväger, desto större är chansen att hitta den säljare som är villig att sälja butiken till ett pris som är gynnsamt för dig.

Var medveten om överlåtelse

Vissa butiker kräver överlåtelse, vilket innebär att du måste köpa äganderätten från den tidigare hyresgästen till ett förbestämt försäljnings- eller överlåtelsepris. Överlåtelsen betalas som en engångssumma till den tidigare hyresgästen vid övertagandet. Därefter kan du själv överlåta butiken till en ny hyresgäst.

När du hittar en butik med en överlåtelse bör du kontakta ägaren eller fastighetsmäklaren för att få mer information eller boka en visning av butiken. Det är av yttersta vikt att gå igenom alla relevanta dokument och villkor, inklusive hyresavtalet, intäkts- och utgiftsrapporter samt eventuella åtaganden gentemot leverantörer eller kunder.

Det är viktigt att vara medveten om eventuella tillstånd eller licenser som krävs för att driva butiken och se till att dessa överförs korrekt till dig som den nya ägaren och hyresgästen.

Kom alltid ihåg att rådfråga en advokat eller en revisor för att försäkra dig om att du är medveten om alla juridiska och ekonomiska aspekter av butikens överlåtelse.

Hitta den perfekta platsen för din butik i Uppsala

När du ska köpa butik i Uppsala är det avgörande att hitta den perfekta platsen där dina potentiella kunder finns. En noggrann analys av målgruppen och deras köpvanor i området är viktig. Besök området flera gånger för att observera människors beteende och mönster. Bedöm antalet förbipasserande vid den aktuella butikslokalen och identifiera den relevanta kundgruppen.

Det finns stora skillnader mellan butiker till salu på en gågata, en livlig huvudväg eller en lugn villagata, och varje plats har sina egna för- och nackdelar. Beakta även kvarteret där butiken är belägen. Till exempel, om din målgrupp är unga människor, kan en plats nära ett universitet eller ett område med många studenter vara idealiskt.

Om ditt mål är att etablera din butik centralt med stor exponering och ett brett kundsegment, bör du överväga att hitta en butik till salu i stadskärnan. Genom att köpa en butik centralt kan du förvänta dig en större chans till framgång och snabbare tillväxt för din verksamhet, eftersom det kommer att finnas en konstant ström av potentiella kunder och maximal synlighet.

För att hitta den ideala platsen är det viktigt att analysera och förstå den lokala marknaden, identifiera konkurrenssituationen och bedöma tillgängliga parkeringsmöjligheter. En erfaren företagsmäklare eller konsult kan ge värdefull insikt och rådgivning baserat på deras expertis och kunskap om den aktuella marknaden för affärslokaler.

Undersök konkurrensen i närområdet

När du letar efter butiker till salu i olika områden kan du få värdefull information genom att undersöka de andra butikerna i området.

Kolla om det redan finns andra butiker i området som erbjuder liknande produkter eller tjänster som du. Om det finns många konkurrenter kan det vara en utmaning att dra till sig tillräckligt med kunder, om du inte har en unik konkurrensfördel eller skiljer dig på något sätt.

Överväg också om de andra butikerna i närheten vänder sig till samma målgrupp som din verksamhet. Om så är fallet kan det vara positivt, eftersom det kan dra till sig fler potentiella kunder till området. Det kan också vara en fördel att ha butiker med ett annorlunda sortiment som tilltalar samma målgrupp, eftersom det kan skapa synergier och dra kunder till varandra.

Se också till hur grannbutikerna ser ut. Välskötta och professionella butiker i närheten kan skapa en positiv atmosfär i området och dra till sig fler kunder generellt.

Bedöm storleken på butikslokalen

Det är viktigt att undvika misstaget att köpa en butik av olämplig storlek. Tänk noggrant på de aktiviteter som ska äga rum i butiken. Planera det nödvändiga utrymmet för lager, kontorsutrymme, utställningsområden och andra specifika områden. Ta även i beaktande framtida expansioner eller ändringar.

Bedöm antalet anställda du förväntar dig ha i butiken, och beakta eventuella behov av konferensrum, pausutrymmen eller andra personalutrymmen. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för att anställda ska kunna utföra sina uppgifter effektivt.

Tänk på hur många kunder du förväntar dig ta emot dagligen, och hur de kommer att röra sig i butiken. Skapa tillräckligt med utrymme för att kunderna ska kunna röra sig fritt och få en attraktiv presentation av dina produkter eller tjänster.

Om du planerar att expandera din verksamhet i framtiden, se till att butiken har möjlighet till utvidgning om behovet uppstår.

Hitta en butik till salu med rätt planlösning

Innan du köper en butik är det avgörande att undersöka om butikslokalens planlösning uppfyller dina behov, både nu och i framtiden. Planlösningen spelar en viktig roll för att skapa rätt atmosfär och dra till sig de rätta kunderna.

När du letar efter butiker till salu i Uppsala är det viktigt att hitta lokaler som passar det specifika koncept du har i åtanke. Synlighet från gatunivå är avgörande för att dra till sig förbipasserande och öka chansen att potentiella kunder lägger märke till din butik. En plats i ett område med andra butiker kan också vara fördelaktigt eftersom det kan dra till sig en publik som redan är intresserad av den typen av shoppingupplevelse.

När du ska köpa butik är storlek, planlösning och faciliteter också viktiga faktorer att beakta. Se till att lokalen har tillräckligt med utrymme för att presentera dina produkter eller tjänster på ett attraktivt sätt. Dessutom bör du bedöma om lokalen har de nödvändiga faciliteterna som toaletter, kök eller förvaringsutrymme, beroende på vad som är relevant för din butik.

Det är också viktigt att undersöka om den aktuella fastigheten har de nödvändiga tillstånden för att driva din verksamhet. Regler och lagstiftning kan variera beroende på området och typen av verksamhet du planerar att utföra.

Om du behöver vägledning om inredningen av din butik kan du använda vår guide: Guide för butiksinredning - Skapa den perfekta atmosfären, som går igenom allt du bör vara uppmärksam på när det gäller att inreda din butik.

Välj butiker till salu i välunderhållna fastigheter

Det är avgörande att säkerställa att den butik du överväger att köpa ligger i en välunderhållen fastighet med höga standarder för fastighetens skick. Fasadens skick spelar en viktig roll för butikens profilering och kundernas första intryck. En välbevarad fasad sänder en positiv signal och kan locka fler kunder.

När du utforskar butiker till salu i Uppsala bör du också vara uppmärksam på fastighetens tekniska system, inklusive värmesystem, ventilation och rör. Ett fungerande och välunderhållet värmesystem och ventilation är viktigt för att säkerställa en behaglig inomhusmiljö för både anställda och kunder. Rör i gott skick är avgörande för att undvika läckor och vattenskador.

Du bör också se till att servicekvaliteten från byggnadens tjänsteleverantörer, som förvaltningsbolag och städfirma, uppfyller höga standarder. Pålitlig och effektiv service är avgörande för att upprätthålla en ren och välskött miljö i butiken.

Marknadsför din butik till salu i Uppsala

Om du har en butik till salu i Uppsala kan du locka fler potentiella köpare genom att använda effektiva marknadsföringsmetoder. Ibland kan gömda butiker till salu vara en god möjlighet, särskilt om du kan exponera dem för potentiella köpare på andra sätt.

Visuell marknadsföring spelar en viktig roll för att fånga köparnas uppmärksamhet. Placera skyltar och banderoller på strategiska platser nära livliga gator eller populära sevärdheter. Dessa skyltar bör vara lockande och fånga människors uppmärksamhet, så de blir nyfikna och följer efter skyltarna för att se din butik.

Du kan också öka synligheten genom att samarbeta med andra lokala företag eller delta i mässor och evenemang där du kan visa upp din butik för potentiella köpare.

Det är också viktigt att ha en stark online närvaro. Skapa en hemsida, delta i lokala online-grupper och marknadsför din butik på sociala medieplattformar. Digitala verktyg kan nå en bredare publik och locka köpare som kanske inte ens vet om din butikslokals fysiska läge.

Bra kundservice är också avgörande när du presenterar din butikslokal för potentiella köpare. Se till att din skylt är tydlig och synlig även på avstånd. Och när potentiella köpare besöker butiken bör du ge dem en utmärkt upplevelse så de blir nöjda köpare och rekommenderar din butikslokal till andra.

Hitta butiker till salu i Uppsala via en fastighetsmäklare

Om du vill ha professionell hjälp med att hitta butiker till salu i Uppsala kan du kontakta en fastighetsmäklare. Fastighetsmäklare är experter på att hitta rätt butikslokaler för potentiella köpare och har en bred överblick över marknaden.

En fastighetsmäklare kommer att guida dig genom processen, visa dig olika butiker och ge dig information om de olika tillgängliga butikslokalerna. Fastighetsmäklaren arbetar oftast för säljaren och betalas av denne, så det kostar normalt inte dig något att använda en fastighetsmäklare som köpare.

När du kontaktar en fastighetsmäklare kan denne hjälpa dig att hitta den perfekta butiken till salu som uppfyller dina behov och önskemål. Fastighetsmäklaren kommer att vara serviceinriktad och tillmötesgående för att säkerställa att du hittar den rätta butikslokalen som motsvarar dina krav.

Flytt till din nya butikslokal

När du har hittat den perfekta butiken till salu i Uppsala och köpt den är det viktigt att fokusera på alla detaljer under flyttprocessen. Vi har utarbetat en flyttguide för dig: Checklista vid flytt till en ny butikslokal, som kan hjälpa dig att planera och hantera flytten effektivt.

Har du butiker till salu i Uppsala?

Om du har butiker till salu kan Verksamhetslokaler.se vara den idealiska plattformen för dig. Vi är en av Sveriges ledande onlineplattformar när man vill sälja butik i Uppsala. Med mer än 40.000 användare i vår databas och många månatliga besök från potentiella köpare är chansen stor att du hittar intresserade köpare.

Oavsett om du har små, medelstora eller stora butiker till salu i Uppsala finns det en god chans att du hittar potentiella köpare på Verksamhetslokaler.se. Vår databas innefattar ett brett spektrum av köpare, inklusive start-ups, småföretag, etablerade butiker och detaljhandelskedjor som söker nya platser att etablera sig på.

Om du har en butik till salu kan du skapa en annons här. Du kan också direkt söka efter köpare som söker butiker i Uppsala här. Du är också välkommen att kontakta oss på vip@verksamhetslokaler.se för snabb kontakt. Vi ger dig gärna strategiska råd om priser, köparkrav och mycket mer.

Du kan läsa mer om vad du ska tänka på när du ska sälja butik via denna guide som vi har skapat: 10 enkla steg till att framgångsrikt sälja en butik.

Värt att veta när du söker butikslokal i Uppsala

Uppsala är en växande näringslivsstad med en stark bas i högteknologi och forskning. Staden är hemvist för flera stora företag inom bland annat läkemedel, IT och bioteknik. Uppsala är också en viktig utbildningsstad med ett stort universitet och flera högskolor.

Uppsala har en stark tillväxtpotential som näringslivsstad. Staden har en ung och välutbildad arbetskraft, en stark forskningsbas och en kultur som främjar innovation. Bland annat därför är Uppsala en attraktiv stad för företag och entreprenörer. Staden har en stark bas i högteknologi och forskning, en hög andel högutbildade invånare och möjligheter för samarbete.

Uppsala har dessutom ett väl utbyggt transportsystem som gör det enkelt för företag att transportera varor och personal. För företag som behöver transportera varor över längre sträckor är vägtransporter och järnvägstransporter de bästa alternativen. För företag som behöver transportera varor inom Uppsala är cykel och gång bra alternativ.

Stadsdelar i Uppsala

Uppsala är indelat i åtta stadsdelar, som i sin tur är indelade i mindre områden:

 • Centrala staden är den historiska stadskärnan och är hemvist för många av stadens viktigaste byggnader och institutioner, bland annat Uppsala domkyrka, Uppsala universitet och Uppsala stadshus.

 • Nordvästra staden är ett blandat område med både bostäder och företag. Här ligger bland annat studentområdet Främre Luthagen och industriområdet Stenhagen.

 • Västra staden är ett relativt nytt område som har vuxit fram under de senaste decennierna. Här ligger bland annat Boländerna, ett stort industriområde, och Eriksberg, ett bostadsområde.

 • Sydvästra staden är ett bostadsområde med en blandad befolkning. Här ligger bland annat Bäcklösa, ett villaområde, och Sävja, ett område med både bostäder och företag.

 • Sydöstra staden är ett bostadsområde med en växande befolkning. Här ligger bland annat Bergsbrunna, ett villaområde, och Ultuna, ett område med universitetsanläggningar.

 • Östra staden är ett blandat område med både bostäder och företag. Här ligger bland annat Boländerna, ett stort industriområde, och Ultuna, ett område med universitetsanläggningar.

 • Nordöstra staden är ett bostadsområde med en växande befolkning. Här ligger bland annat Brillinge, ett villaområde, och Sunnersta, ett område med både bostäder och företag.

 • Norra staden är ett bostadsområde med en blandad befolkning. Här ligger bland annat Bärby hage, ett villaområde, och Gottsunda, ett område med både bostäder och företag.

Butiksområden i Uppsala

Uppsala har ett antal viktiga butiksområden, varav de största är:

 • S:t Per Gallerian: ett köpcentrum som ligger i centrala Uppsala.
 • Gränby centrum: ett köpcentrum som ligger i östra Uppsala.
 • Boländerna: ett industriområde som ligger i västra Uppsala.

S:t Per Gallerian är ett köpcentrum som ligger i centrala Uppsala. S:t Per Gallerian har cirka 60 butiker och restauranger.

Gränby centrum är ett köpcentrum som ligger i östra Uppsala. Gränby centrum har cirka 100 butiker och restauranger.

Boländerna är ett industriområde som ligger i västra Uppsala. Boländerna har ett antal butiker och restauranger, främst inriktade på mat och dagligvaror.

Uppsala är en stad med ett växande utbud av butiker. Staden har något att erbjuda alla, oavsett om du letar efter mode, inredning, mat eller något annat.

Mer information om näringslivet i Uppsala

Om du söker lokaler i Uppsala är det viktigt att du sätter dig in i hur det är att vara företagare i staden. Vi har satt ihop en guide med all relevant information om näringslivet i Uppsala som kan ge dig en samlad överblick. Läs mer om att driva företag i Uppsala i denna guide: Uppsala: En växande kunskapsstad med starka näringar.