Lediga kontorslokaler i Malmö

Se alla lediga kontorslokaler i Malmö nedan. Om du vill hitta kontor i Malmö har du kommit helt rätt! Vi har i stort sett alla kontorslokaler i Malmö i vår databas. Hitta ditt nya kontorslokal i Malmö här. Lycka till! Mer info om lediga kontorslokaler i Malmö.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
1 202 lokaler hittade
Visa på karta Visa som lista

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga kontorslokaler i Malmö under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga kontorslokaler i Malmö under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet lediga kontorslokaler i Malmö på datumet. Den den tredje kolumnen ser du antal nya kontorslokaler i Malmö som annonserats på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal kontorslokaler i Malmö som blivit uthyrda eller sålda på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga kontorslokaler i Malmö över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler i Malmö över tid, samlad statistik över uthyrda kontorslokaler i Malmö över tid,samlad statistik över alla lediga kontorsfastigheter till salu i Malmö över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler till salu i Malmö över tid, samlad statistik över sålda kontorsfastigheter i Malmö över tid.

Datum Alla lediga kontorslokaler Nya lediga kontorslokaler Uthyrda eller sålda kontorslokaler
22. april 2024 962 12 0
21. april 2024 950 1 6
20. april 2024 955 7 3
19. april 2024 951 6 9
18. april 2024 954 9 1
17. april 2024 946 13 10
16. april 2024 943 6 1
15. april 2024 938 42 0
14. april 2024 896 5 1
13. april 2024 892 4 2
12. april 2024 890 10 0
11. april 2024 880 13 10
10. april 2024 877 12 7
9. april 2024 872 4 0
8. april 2024 868 1 7
7. april 2024 874 8 0
6. april 2024 866 19 25
5. april 2024 872 12 0
4. april 2024 860 0 10
3. april 2024 870 4 0
2. april 2024 866 3 8
1. april 2024 871 5 0
31. mars 2024 866 1 6
30. mars 2024 871 7 1
29. mars 2024 865 1 1
28. mars 2024 865 4 7
27. mars 2024 868 5 16
26. mars 2024 879 8 11
25. mars 2024 882 1 10
24. mars 2024 891 2 4
23. mars 2024 893 12 0

Statistik över lediga kontorslokaler i Malmö

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av lediga kontorslokaler i Malmö under den senaste månaden. Se också samlad statistik över alla lediga kontorslokaler i Malmö över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler i Malmö över tid, samlad statistik över uthyrda kontorslokaler i Malmö över tid, samlad statistik över alla lediga kontorsfastigheter till salu i Malmö över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler till salu i Malmö över tid, samlad statistik över sålda kontorsfastigheter i Malmö över tid.

Kontorslokaler
Antal lediga lokaler 959
Antal nya lokaler sedan igår 12
Antal uthyrda eller sålda lokaler sedan igår 0
Lediga m2 totalt 583 884
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 2 588
Högsta m2-pris 8 000
Lägsta m2-pris 19,8

Vad är en kontorslokal?

En kontorslokal är en kommersiell plats avsedd för arbetsuppgifter som administrering, möten och samarbete. Över hela Malmö finns det lediga kontorslokaler, mest framträdande i kommersiella områden, affärscentra och i centrum.

Kontorslokaler kan variera i både storlek och utformning. Dessa kan antingen vara självständiga enheter eller del av större kontorskomplex.

Hur går man tillväga för att hitta lediga kontorslokaler i Malmö?

Att söka efter och säkra lediga kontor i Malmö kan innebära flera steg. Börja med att klargöra vad just du söker. Därefter kan du undersöka marknaden för lediga kontorslokaler och alla möjliga alternativ som passar dina kriterier.

Efter att ha identifierat passande alternativ kan du ta kontakt med fastighetsägarna eller mäklarna för en rundtur. Under besöket kan du bedöma om kontorslokalen möter dina arbetskrav.

För en utförlig beskrivning om hur man hittar sin nya lediga kontorslokal, se vår guide: Att hyra kontor - de 8 viktigaste stegen.

Hitta lediga kontorslokaler i Malmö online

Ett kritiskt steg i sökprocessen är att få en översikt över vilka lediga kontorslokaler som finns tillgängliga. Denna information kan du hitta på Verksamhetslokaler.se. Med hjälp av översikten blir det enklare att hitta lediga kontor i Malmö som uppfyller alla dina behov.

Verksamhetslokaler.se erbjuder ett brett sortiment av kontor över olika områden. Vare sig du är ute efter ett mindre kontor, större faciliteter, coworking space eller privat kontor, kan du enkelt finna relevanta val på Verksamhetslokaler.se.

Du kan även anpassa din sökning och sätta upp automatiska sökagenter som informerar dig om nya lediga kontorslokaler i Malmö som matchar dina preferenser. Detta sparar tid och tillåter dig att snabbt nå ut till ägare när du hittar ett intressant alternativ.

Sätt att hitta billiga, lediga kontorslokaler i Malmö

Om du söker efter ett kostnadseffektivt alternativ är det viktigt att utforska så många val som möjligt. Genom att engagera med olika fastighetsägare – såsom fastighetsföretag, privata ägare och mäklare – som har lediga kontorslokaler i Malmö, ökar dina chanser.

Efter att ha mottagit olika prisförslag, kan du förhandla för bästa möjliga pris. Med många alternativ till hands ökar sannolikheten att hitta en prisvärd kontorslokal.

Det är även viktigt att minnas att pris ofta reflekterar utbud och efterfrågan. Genom att fokusera på områden med flera lediga kontor kan du öka dina chanser att hitta ett bra erbjudande.

Betydelsen av att hitta en ledig kontorslokal i en välskött fastighet

Det är avgörande för din verksamhet att din kontorslokal är funktionellt och pålitligt. Se därför till att lokalerna är i en välunderhållen byggnad med höga standarder.

Viktigt att se till att byggnadens tekniska system, som uppvärmning, ventilation och VVS, är i toppskick. Värme och ventilation är kritiska för en komfortabel arbetsmiljö, och VVS bör vara felfri för att undvika problem som läckor.

Det är även viktigt att de tjänster som sköter byggnadens underhåll håller en hög standard. En bra och pålitlig service säkerställer en ren och professionell arbetsplats.

Hitta lediga kontorslokaler med rätt storlek och planlösning

När du väljer din kontorslokal, se till att det möter både nuvarande och framtida krav. Det bör kunna hysa dina nuvarande anställda samt eventuella framtida anställningar.

Design och planlösning spelar en stor roll, inte bara i hur många som kan arbeta där, men också i skapandet av en arbetsmiljö som drar till sig rätt talanger.

Om du planerar för ett coworking-space, säkerställ att kontorslokalen stöder detta koncept. Granska även om det finns nödvändiga faciliteter som mötesrum, kök, förvaringsmöjligheter m.m.

För ytterligare råd om inredning av din kontorslokal, konsultera vår guide: 10 steg för att inreda ditt kontor - Skapa en produktiv och trivsam arbetsplats.

Hitta lediga kontorslokaler i Malmö med rätt arbetsmiljö

Att välja rätt kontorsmiljö kan starkt påverka medarbetarnas trivsel, produktivitet och allmänna arbetsmiljö. Här är några nyckelfaktorer att beakta när du väljer ett kontor baserat på arbetsmiljön:

 • Välj en plats som är lätt för medarbetarna att nå med olika transportmedel. Tillgänglighet kan minska stress och den tid som läggs på att pendla.
 • Prioritera en plats med stora fönster och bra konstgjord belysning för att minska trötthet och ögonbelastning.
 • God ventilation och luftcirkulation är essentiellt för en sund arbetsmiljö. Dålig luft kan orsaka trötthet och minskad effektivitet.
 • Ta hänsyn till ljudnivån. Höga ljud kan vara störande. Isoleringsmaterial och ljudreducerande design kan vara lösningen.
 • Kontrollera att platsen uppfyller säkerhetsstandarder och har lämpliga åtgärder för nödsituationer.

Flytta till din nya kontorslokal

När du bestämmer dig för att flytta till en ny kontorslokal, och om du redan har ett kontor, är det viktigt att ordentligt planera flyttprocessen. Var uppmärksam på varje steg i flytten.

För att underlätta har vi satt ihop följande guide: Checklista vid flytt till ny kontorslokal.

Har du lediga kontorslokaler i Malmö?

Om du har lediga kontorslokaler i Malmö kan du hitta din nästa hyresgäst eller köpare via Verksamhetslokaler.se, en av Sveriges ledande onlineplattformar för lediga kontorslokaler. Många hyresvärdar och säljare förlitar sig på oss, inklusive fastighetsbolag, kommersiella mäklare och privata hyresvärdar och köpare.

Med över 40,000 användare och dagligen nya företag som besöker Verksamhetslokaler.se i jakt på lediga kontorslokaler. När du listar dina lediga kontorslokaler här, exponeras de för en stor del av potentiella hyresgäster och köpare, från nystartade företag till etablerade organisationer.

Du kan annonsera dina lediga kontorslokaler här. Du kan också aktivt söka efter företag som söker lediga kontorslokaler i Malmö här. Har du funderingar och behöver nå oss? Kontakta oss då via mail på vip@verksamhetslokaler.se. Vi bistår även med råd, som prissättningsstrategier och kravspecifikationer för hyresgäster.

Vi har även sammanställt en guide för uthyrningsprocessen: Att hyra kontor - de 8 viktigaste stegen.

Värt att veta när du söker kontor i Malmö

Malmö är en växande näringslivsstad med ett starkt fokus på innovation och hållbarhet. Staden är ett viktigt centrum för både industri, handel och service, och har ett antal kärnkompetenser som är viktiga för näringslivet.

Malmö är en attraktiv stad för företag att etablera sig i, och stadens näringsliv förväntas fortsätta att växa i framtiden.

Malmö har ett bra utbud av transportmöjligheter för företag. Staden har ett välutvecklat vägnät, en modern järnväg och en internationell flygplats.
För företag som behöver transportera varor och gods är Malmö ett bra val. Staden har ett bra utbud av transportmöjligheter som gör det enkelt att komma åt och från Malmö. Stadens goda infrastruktur gör det enkelt för företag att etablera sig och växa i Malmö.

Stadsdelar i Malmö

Malmö är indelat i följande stadsdelar:

 • Centrum är Malmös centrala stadsdel och är hem för många av stadens viktigaste byggnader och institutioner, bland annat rådhuset, operan och Malmöhus slott. Centrum är också ett viktigt handels- och kulturcentrum.
  Hitta lediga lokaler i Malmö centrum.
 • Gamla stan är Malmös historiska stadskärna och är hem för många av stadens äldsta byggnader, bland annat Sankt Petri kyrka och Malmöhus slott. Gamla stan är också ett populärt turistmål.
 • Möllevången är Malmös kulturella centrum och är hem för många konstgallerier, museer och teaterscener. Möllevången är också ett populärt område för nattliv.
 • Västra hamnen är Malmös nya stadsdel och är hem för många moderna byggnader, bland annat Turning Torso och Malmö Live. Västra hamnen är också ett viktigt handels- och kulturcentrum.
 • Hyllie är Malmös nyaste stadsdel och är under utveckling. Hyllie är hem för många nya bostäder, företag och tjänster.
  Hitta lediga lokaler i Hyllie.
 • Lindängen är ett bostadsområde i södra Malmö. Lindängen är ett populärt område för familjer.
 • Hermodsdal är ett bostadsområde i östra Malmö. Hermodsdal är ett populärt område för unga vuxna.
 • Kirseberg är ett bostadsområde i östra Malmö. Kirseberg är ett populärt område för pensionärer.
  Hitta lediga lokaler i Kirseberg.
 • Södra innerstaden är ett bostadsområde i södra Malmö. Södra innerstaden är ett populärt område för studenter.
 • Norr är ett bostadsområde i norra Malmö. Norr är ett populärt område för barnfamiljer.

Kontorsområden i Malmö

De viktigaste kontorsområdena i Malmö är:

 • Centrum: Malmös centrala stadsdel är ett viktigt kontorsområde. Här finns ett stort antal företag, både stora och små, inom en rad olika branscher.
 • Västra hamnen: Malmös nya stadsdel är ett växande kontorsområde. Här finns ett antal stora företag inom bland annat IT, finans och turism.
 • Hyllie: Malmös nyaste stadsdel är under utveckling. Här planeras ett stort antal kontorsbyggnader.

Centrum är Malmös centrala stadsdel och är hem för ett stort antal företag, både stora och små. Här finns bland annat huvudkontoren för Skanska, PostNord och Pågen. Centrum är också ett viktigt handels- och kulturcentrum, vilket gör det till en attraktiv plats för företag att etablera sig.

Västra hamnen är en ny stadsdel i Malmö och är ett växande kontorsområde. Här finns bland annat huvudkontoren för Ericsson, IBM och SAP. Västra hamnen är också ett viktigt handels- och kulturcentrum, vilket gör det till en attraktiv plats för företag att etablera sig.

Hyllie är Malmös nyaste stadsdel och är under utveckling. Här planeras ett stort antal kontorsbyggnader. Hyllie är också ett viktigt trafikknutpunkt, vilket gör det till en attraktiv plats för företag som behöver bra kommunikationer.

Malmös kontorsmarknad är i ständig utveckling. Staden är en attraktiv plats för företag att etablera sig och växa, vilket gör att det finns ett stort behov av kontorslokaler.

Tryck här om du vill hyra kontor i Malmö.

Mer information om näringslivet i Malmö

Om du söker lokaler i Malmö är det viktigt att du sätter dig in i hur det är att vara företagare i staden. Vi har satt ihop en guide med all relevant information om näringslivet i Malmö som kan ge dig en samlad överblick. Läs mer om att driva företag i Malmö i denna guide: Malmö: En stad med ett mångsidigt näringsliv.