Lediga butikslokaler i Malmö

Se alla lediga butikslokaler i Malmö nedan. Om du vill hitta butik i Malmö har du kommit helt rätt! Vi har i stort sett alla lediga butiker i Malmö i vår databas. Hitta din nya butikslokal i Malmö här. Lycka till! Mer info om butikslokaler i Malmö.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
238 lokaler hittade
Visa på karta Visa som lista

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga butikslokaler i Malmö under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga butikslokaler i Malmö under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet lediga butikslokaler i Malmö på datumet. Den den tredje kolumnen ser du antal nya butikslokaler i Malmö som annonserats på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal butikslokaler i Malmö som blivit uthyrda eller sålda på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga butikslokaler i Malmö över tid, samlad statistik över nya butikslokaler i Malmö över tid, samlad statistik över uthyrda butikslokaler i Malmö över tid,samlad statistik över alla lediga butiker till salu i Malmö över tid, samlad statistik över nya butikslokaler till salu i Malmö över tid, samlad statistik över sålda butiker i Malmö över tid.

Datum Alla lediga butikslokaler Nya lediga butikslokaler Uthyrda eller sålda butikslokaler
20. maj 2024 194 2 2
19. maj 2024 194 4 2
18. maj 2024 192 2 0
17. maj 2024 190 8 0
16. maj 2024 182 5 18
15. maj 2024 195 1 6
14. maj 2024 200 16 7
13. maj 2024 191 10 6
12. maj 2024 187 12 0
11. maj 2024 175 2 23
10. maj 2024 196 9 16
9. maj 2024 203 8 1
8. maj 2024 196 0 3
7. maj 2024 199 7 20
6. maj 2024 212 8 0
5. maj 2024 204 1 2
4. maj 2024 205 2 1
3. maj 2024 204 2 0
2. maj 2024 202 5 4
1. maj 2024 201 7 0
30. april 2024 194 5 4
29. april 2024 193 0 5
28. april 2024 198 8 27
27. april 2024 217 15 0
26. april 2024 202 13 18
25. april 2024 207 9 0
24. april 2024 198 3 11
23. april 2024 206 9 0
22. april 2024 197 11 15
21. april 2024 201 6 0
20. april 2024 195 6 0

Statistik över lediga butikslokaler i Malmö

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av lediga butikslokaler i Malmö under den senaste månaden. Se också samlad statistik över alla lediga butikslokaler i Malmö över tid, samlad statistik över nya butikslokaler i Malmö över tid, samlad statistik över uthyrda butikslokaler i Malmö över tid, samlad statistik över alla lediga butiker till salu i Malmö över tid, samlad statistik över nya butikslokaler till salu i Malmö över tid, samlad statistik över sålda butiker i Malmö över tid.

Butikslokaler
Antal lediga lokaler 197
Antal nya lokaler sedan igår 2
Antal uthyrda eller sålda lokaler sedan igår 2
Lediga m2 totalt 87 370
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 2 417
Högsta m2-pris 7 497
Lägsta m2-pris 800

Lediga butikslokaler i Malmö

En butikslokal eller en affärslokal är en kommersiell lokal designad för direkt försäljning av varor, kundbesök osv. Det finns lediga butiker överallt, men de finns oftast i hög koncentration i köpcentrum och stadskärnor.

Butikslokaler kan variera i storlek och ha olika planlösningar, och de kan finnas som enskilda enheter eller som en del av större shoppinganläggningar.

När du letar efter lediga butiker i Malmö måste du gå igenom flera steg. Du kan läsa mer om dessa steg i vår guide: Så hyr du en butik – de 8 viktigaste stegen.

Du bör alltid börja med att definiera dina krav och behov för din nya butik. Sedan bör du undersöka den aktuella marknaden för lediga butiker.

Du kan få en översikt över lediga butikslokaler i Malmö via Verksamhetslokaler.se, som samlar lediga butikslokaler i Sverige. På Verksamhetslokaler.se kan du enkelt filtrera efter storlek, pris och läge samt skapa sökagenter för lediga butikslokaler, vilket informerar dig om nya lediga butiker som matchar dina kriterier. Detta sparar tid och ger dig möjligheten att snabbt kontakta hyresvärdar som har intressanta butikslokaler.

När du har identifierat intressanta butiker på marknaden kan du kontakta hyresvärdarna eller fastighetsmäklarna för att arrangera en visning.

Hitta en ledig butikslokal i Malmö med rätt storlek och planlösning

När du väljer din nya butikslokal i Malmö är det viktigt att du ser till att den uppfyller både dina nuvarande och framtida behov. Butikslokalen bör med andra ord vara tillräckligt stor för att rymma alla varor och de anställda du har nu och de du förväntar dig att ha inom överskådlig framtid. Butikslokalen bör också ha plats för de kunder du förväntar dig nu och i framtiden.

Du bör också överväga inredning och planlösningar, eftersom detta inte bara påverkar butikens kapacitet utan också dess försäljning. Genom att noggrant överväga butikens inredning från A till Ö kan du få ut det mesta av butikslokalen och maximera försäljningen.

Du kan läsa mer om hur du inreder en butik optimalt i denna guide: Guide för butiksinredning - Skapa den perfekta atmosfären.

Flytta till din nya butik i Malmö

När du har hittat en ny butikslokal i Malmö och ska flytta till den nya lokalen, är det viktigt att du organiserar flytten noggrant. Detta innefattar allt från att packa och transportera varor till att uppdatera adresser och kontakta relevanta samarbetspartners.

Det är en väsentlig del av denna process att du hittar och anlitar en riktigt bra flyttfirma som har kapacitet och erfarenhet att hjälpa ett företag som ditt med flytten av butiken.

Du kan läsa mer om de steg du vanligtvis behöver gå igenom när du flyttar en butikslokal i denna guide: Checklista vid flytt till en ny butikslokal.

Har du lediga butikslokaler i Malmö att hyra ut eller sälja?

Om du har lediga butiker kan du hitta potentiella hyresgäster eller köpare via Verksamhetslokaler.se, som en plattform online för lediga butikslokaler. Vi används av fastighetsbolag, företagsmäklare och privata hyresvärdar och köpare som söker lämpliga hyresgäster för sina butikslokaler.

Med en databas på över 40.000 registrerade användare och ett stort antal dagliga besökare som vill hyra butikslokaler eller söker efter butiker till salu, kan du genom att annonsera dina lediga butikslokaler nå ut till en bred målgrupp av potentiella hyresgäster och köpare.

Du kan skapa en annons för dina lediga butikslokaler i Malmö eller söka efter företag som letar ledig butikslokal direkt på vår hemsida. Du är också välkommen att kontakta oss via mail på vip@verksamhetslokaler.se för ytterligare information eller hjälp.

Du kan läsa mer om de steg du vanligtvis behöver gå igenom när du hyr ut butikslokaler i denna guide: 10 enkla steg för att framgångsrik hyra ut butikslokaler.

Värt att veta när du söker butikslokal i Malmö

Malmö är en växande näringslivsstad med ett starkt fokus på innovation och hållbarhet. Staden är ett viktigt centrum för både industri, handel och service, och har ett antal kärnkompetenser som är viktiga för näringslivet.

Malmö är en attraktiv stad för företag att etablera sig i, och stadens näringsliv förväntas fortsätta att växa i framtiden.

Malmö har ett bra utbud av transportmöjligheter för företag. Staden har ett välutvecklat vägnät, en modern järnväg och en internationell flygplats.
För företag som behöver transportera varor och gods är Malmö ett bra val. Staden har ett bra utbud av transportmöjligheter som gör det enkelt att komma åt och från Malmö. Stadens goda infrastruktur gör det enkelt för företag att etablera sig och växa i Malmö.

Stadsdelar i Malmö

Malmö är indelat i följande stadsdelar:

 • Centrum är Malmös centrala stadsdel och är hem för många av stadens viktigaste byggnader och institutioner, bland annat rådhuset, operan och Malmöhus slott. Centrum är också ett viktigt handels- och kulturcentrum.
  Hitta lediga lokaler i Malmö centrum.
 • Gamla stan är Malmös historiska stadskärna och är hem för många av stadens äldsta byggnader, bland annat Sankt Petri kyrka och Malmöhus slott. Gamla stan är också ett populärt turistmål.
 • Möllevången är Malmös kulturella centrum och är hem för många konstgallerier, museer och teaterscener. Möllevången är också ett populärt område för nattliv.
 • Västra hamnen är Malmös nya stadsdel och är hem för många moderna byggnader, bland annat Turning Torso och Malmö Live. Västra hamnen är också ett viktigt handels- och kulturcentrum.
 • Hyllie är Malmös nyaste stadsdel och är under utveckling. Hyllie är hem för många nya bostäder, företag och tjänster.
  Hitta lediga lokaler i Hyllie.
 • Lindängen är ett bostadsområde i södra Malmö. Lindängen är ett populärt område för familjer.
 • Hermodsdal är ett bostadsområde i östra Malmö. Hermodsdal är ett populärt område för unga vuxna.
 • Kirseberg är ett bostadsområde i östra Malmö. Kirseberg är ett populärt område för pensionärer.
  Hitta lediga lokaler i Kirseberg.
 • Södra innerstaden är ett bostadsområde i södra Malmö. Södra innerstaden är ett populärt område för studenter.
 • Norr är ett bostadsområde i norra Malmö. Norr är ett populärt område för barnfamiljer.

Butiksområden i Malmö

De viktigaste butiksområdena i Malmö är:

 • Centrum: Malmös centrala stadsdel är ett viktigt shoppingområde. Här finns ett stort utbud av butiker, både stora och små, inom en rad olika branscher.
 • Södergatan: Södergatan är Malmös huvudgata för shopping. Här finns ett stort utbud av butiker, bland annat modebutiker, restauranger och kaféer.
 • Möllevången: Möllevången är Malmös kulturella centrum och är också ett viktigt shoppingområde. Här finns ett stort utbud av butiker, bland annat vintagebutiker, designbutiker och konstgallerier.
 • Hyllie: Hyllie är Malmös nyaste stadsdel och är under utveckling. Här ligger bl.a. Emporia.

Centrum är Malmös centrala stadsdel och är ett viktigt shoppingområde. Här finns ett stort utbud av butiker, både stora och små, inom en rad olika branscher. Här finns bland annat köpcentret Triangeln, och gågatan Södra Förstadsgatan, som är en populär shoppinggata.

Södergatan är Malmös huvudgata för shopping. Här finns ett stort utbud av butiker, bland annat modebutiker, restauranger och kaféer. Södergatan är en livlig gata med mycket folk och rörelse.

Möllevången är Malmös kulturella centrum och är också ett viktigt shoppingområde. Här finns ett stort utbud av butiker, bland annat vintagebutiker, designbutiker och konstgallerier. Möllevången är en trendig stadsdel med ett unikt utbud av butiker.

Hyllie är Malmös nyaste stadsdel och är under utveckling. Här finns bland annat Emporia, som är Malmös största köpcentrum. Hyllie är en viktig trafikknutpunkt, vilket gör det till en attraktiv plats för butiker som behöver bra kommunikationer.

Malmös shoppingmarknad är i ständig utveckling. Staden är en attraktiv plats för butiker att etablera sig och växa, vilket gör att det finns ett stort behov av butikslokaler.

Tryck här om du vill hyra butik i Malmö.

Mer information om näringslivet i Malmö

Om du söker lokaler i Malmö är det viktigt att du sätter dig in i hur det är att vara företagare i staden. Vi har satt ihop en guide med all relevant information om näringslivet i Malmö som kan ge dig en samlad överblick. Läs mer om att driva företag i Malmö i denna guide: Malmö: En stad med ett mångsidigt näringsliv.