Lediga kontorslokaler i Vasastan

Se alla lediga kontorslokaler i Vasastan nedan. Om du vill hitta kontor i Vasastan har du kommit helt rätt! Vi har i stort sett alla kontorslokaler i Vasastan i vår databas. Hitta ditt nya kontorslokal i Vasastan här. Lycka till! Mer info om lediga kontorslokaler i Vasastan.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
320 lokaler hittade
Visa på karta Visa som lista

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga kontorslokaler i Vasastan under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga kontorslokaler i Vasastan under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet lediga kontorslokaler i Vasastan på datumet. Den den tredje kolumnen ser du antal nya kontorslokaler i Vasastan som annonserats på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal kontorslokaler i Vasastan som blivit uthyrda eller sålda på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga kontorslokaler i Vasastan över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler i Vasastan över tid, samlad statistik över uthyrda kontorslokaler i Vasastan över tid,samlad statistik över alla lediga kontorsfastigheter till salu i Vasastan över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler till salu i Vasastan över tid, samlad statistik över sålda kontorsfastigheter i Vasastan över tid.

Datum Alla lediga kontorslokaler Nya lediga kontorslokaler Uthyrda eller sålda kontorslokaler
20. maj 2024 149 0 2
19. maj 2024 151 1 0
18. maj 2024 150 2 0
17. maj 2024 148 4 6
16. maj 2024 150 6 0
15. maj 2024 144 0 0
14. maj 2024 144 4 7
13. maj 2024 147 2 0
12. maj 2024 145 2 4
11. maj 2024 147 1 16
10. maj 2024 162 2 0
9. maj 2024 160 7 8
8. maj 2024 161 0 2
7. maj 2024 163 0 8
6. maj 2024 171 1 0
5. maj 2024 170 6 5
4. maj 2024 169 4 0
3. maj 2024 165 2 1
2. maj 2024 164 1 0
1. maj 2024 163 0 3
30. april 2024 166 0 4
29. april 2024 170 1 1
28. april 2024 170 1 1
27. april 2024 170 2 2
26. april 2024 170 2 0
25. april 2024 168 3 2
24. april 2024 167 4 3
23. april 2024 166 4 0
22. april 2024 162 1 1
21. april 2024 162 1 0
20. april 2024 161 4 0

Statistik över lediga kontorslokaler i Vasastan

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av lediga kontorslokaler i Vasastan under den senaste månaden. Se också samlad statistik över alla lediga kontorslokaler i Vasastan över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler i Vasastan över tid, samlad statistik över uthyrda kontorslokaler i Vasastan över tid, samlad statistik över alla lediga kontorsfastigheter till salu i Vasastan över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler till salu i Vasastan över tid, samlad statistik över sålda kontorsfastigheter i Vasastan över tid.

Kontorslokaler
Antal lediga lokaler 320
Antal nya lokaler sedan igår 0
Antal uthyrda eller sålda lokaler sedan igår 2
Lediga m2 totalt 153 953
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 4 322
Högsta m2-pris 21 600
Lägsta m2-pris 15,48

Vad är en kontorslokal?

En kontorslokal är en kommersiell plats avsedd för arbetsuppgifter som administrering, möten och samarbete. Över hela Vasastan finns det lediga kontorslokaler, mest framträdande i kommersiella områden, affärscentra och i centrum.

Kontorslokaler kan variera i både storlek och utformning. Dessa kan antingen vara självständiga enheter eller del av större kontorskomplex.

Hur går man tillväga för att hitta lediga kontorslokaler i Vasastan?

Att söka efter och säkra lediga kontor i Vasastan kan innebära flera steg. Börja med att klargöra vad just du söker. Därefter kan du undersöka marknaden för lediga kontorslokaler och alla möjliga alternativ som passar dina kriterier.

Efter att ha identifierat passande alternativ kan du ta kontakt med fastighetsägarna eller mäklarna för en rundtur. Under besöket kan du bedöma om kontorslokalen möter dina arbetskrav.

För en utförlig beskrivning om hur man hittar sin nya lediga kontorslokal, se vår guide: Att hyra kontor - de 8 viktigaste stegen.

Hitta lediga kontorslokaler i Vasastan online

Ett kritiskt steg i sökprocessen är att få en översikt över vilka lediga kontorslokaler som finns tillgängliga. Denna information kan du hitta på Verksamhetslokaler.se. Med hjälp av översikten blir det enklare att hitta lediga kontor i Vasastan som uppfyller alla dina behov.

Verksamhetslokaler.se erbjuder ett brett sortiment av kontor över olika områden. Vare sig du är ute efter ett mindre kontor, större faciliteter, coworking space eller privat kontor, kan du enkelt finna relevanta val på Verksamhetslokaler.se.

Du kan även anpassa din sökning och sätta upp automatiska sökagenter som informerar dig om nya lediga kontorslokaler i Vasastan som matchar dina preferenser. Detta sparar tid och tillåter dig att snabbt nå ut till ägare när du hittar ett intressant alternativ.

Sätt att hitta billiga, lediga kontorslokaler i Vasastan

Om du söker efter ett kostnadseffektivt alternativ är det viktigt att utforska så många val som möjligt. Genom att engagera med olika fastighetsägare – såsom fastighetsföretag, privata ägare och mäklare – som har lediga kontorslokaler i Vasastan, ökar dina chanser.

Efter att ha mottagit olika prisförslag, kan du förhandla för bästa möjliga pris. Med många alternativ till hands ökar sannolikheten att hitta en prisvärd kontorslokal.

Det är även viktigt att minnas att pris ofta reflekterar utbud och efterfrågan. Genom att fokusera på områden med flera lediga kontor kan du öka dina chanser att hitta ett bra erbjudande.

Betydelsen av att hitta en ledig kontorslokal i en välskött fastighet

Det är avgörande för din verksamhet att din kontorslokal är funktionellt och pålitligt. Se därför till att lokalerna är i en välunderhållen byggnad med höga standarder.

Viktigt att se till att byggnadens tekniska system, som uppvärmning, ventilation och VVS, är i toppskick. Värme och ventilation är kritiska för en komfortabel arbetsmiljö, och VVS bör vara felfri för att undvika problem som läckor.

Det är även viktigt att de tjänster som sköter byggnadens underhåll håller en hög standard. En bra och pålitlig service säkerställer en ren och professionell arbetsplats.

Hitta lediga kontorslokaler med rätt storlek och planlösning

När du väljer din kontorslokal, se till att det möter både nuvarande och framtida krav. Det bör kunna hysa dina nuvarande anställda samt eventuella framtida anställningar.

Design och planlösning spelar en stor roll, inte bara i hur många som kan arbeta där, men också i skapandet av en arbetsmiljö som drar till sig rätt talanger.

Om du planerar för ett coworking-space, säkerställ att kontorslokalen stöder detta koncept. Granska även om det finns nödvändiga faciliteter som mötesrum, kök, förvaringsmöjligheter m.m.

För ytterligare råd om inredning av din kontorslokal, konsultera vår guide: 10 steg för att inreda ditt kontor - Skapa en produktiv och trivsam arbetsplats.

Hitta lediga kontorslokaler i Vasastan med rätt arbetsmiljö

Att välja rätt kontorsmiljö kan starkt påverka medarbetarnas trivsel, produktivitet och allmänna arbetsmiljö. Här är några nyckelfaktorer att beakta när du väljer ett kontor baserat på arbetsmiljön:

 • Välj en plats som är lätt för medarbetarna att nå med olika transportmedel. Tillgänglighet kan minska stress och den tid som läggs på att pendla.
 • Prioritera en plats med stora fönster och bra konstgjord belysning för att minska trötthet och ögonbelastning.
 • God ventilation och luftcirkulation är essentiellt för en sund arbetsmiljö. Dålig luft kan orsaka trötthet och minskad effektivitet.
 • Ta hänsyn till ljudnivån. Höga ljud kan vara störande. Isoleringsmaterial och ljudreducerande design kan vara lösningen.
 • Kontrollera att platsen uppfyller säkerhetsstandarder och har lämpliga åtgärder för nödsituationer.

Flytta till din nya kontorslokal

När du bestämmer dig för att flytta till en ny kontorslokal, och om du redan har ett kontor, är det viktigt att ordentligt planera flyttprocessen. Var uppmärksam på varje steg i flytten.

För att underlätta har vi satt ihop följande guide: Checklista vid flytt till ny kontorslokal.

Har du lediga kontorslokaler i Vasastan?

Om du har lediga kontorslokaler i Vasastan kan du hitta din nästa hyresgäst eller köpare via Verksamhetslokaler.se, en av Sveriges ledande onlineplattformar för lediga kontorslokaler. Många hyresvärdar och säljare förlitar sig på oss, inklusive fastighetsbolag, kommersiella mäklare och privata hyresvärdar och köpare.

Med över 40,000 användare och dagligen nya företag som besöker Verksamhetslokaler.se i jakt på lediga kontorslokaler. När du listar dina lediga kontorslokaler här, exponeras de för en stor del av potentiella hyresgäster och köpare, från nystartade företag till etablerade organisationer.

Du kan annonsera dina lediga kontorslokaler här. Du kan också aktivt söka efter företag som söker lediga kontorslokaler i Vasastan här. Har du funderingar och behöver nå oss? Kontakta oss då via mail på vip@verksamhetslokaler.se. Vi bistår även med råd, som prissättningsstrategier och kravspecifikationer för hyresgäster.

Vi har även sammanställt en guide för uthyrningsprocessen: Att hyra kontor - de 8 viktigaste stegen.

Värt att veta när du söker kontor i Vasastan

Vasastan är en av Stockholms mest centrala stadsdelar, och är också en viktig företagsstad. Här finns ett stort utbud av kontorslokaler, både i nybyggda fastigheter och i äldre, kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Vasastan är också en attraktiv stadsdel att bo och arbeta i, med närhet till parker, kultur och nöjen.

Vasastan ligger mitt i Stockholm, med närhet till både pendeltåg, tunnelbana och buss. Det gör det enkelt för anställda att ta sig till och från jobbet, oavsett var de bor i Stockholm.

Pendeltåg: Vasastan ligger nära flera pendeltågsstationer, bland annat Odenplan, Norrmalmstorg och Stockholm City. Det gör att det är enkelt för anställda som bor utanför Stockholm att ta sig till jobbet.

De viktigaste affärsområdena på Vasastan är IT, finans, media och kultur.

IT är det största affärsområdet på Vasastan, med cirka 30 procent av alla företag. I Vasastan finns ett stort utbud av IT-företag, både stora och små. 

Finans är ett annat viktigt affärsområde på Vasastan, med cirka 25 procent av alla företag. I Vasastan finns ett stort utbud av finansföretag, både banker och försäkringsbolag. Några exempel på stora finansföretag med huvudkontor i Vasastan är Handelsbanken, SEB och Tele2.

Kontorsområden i Vasastan

De viktigaste kontorsområdena i Vasastan är:

 • Odenplan: Odenplan är ett av de mest centrala områdena i Stockholm, och är också ett viktigt kontorsområde. Här finns ett stort utbud av kontorslokaler, både i nybyggda fastigheter och i äldre, kulturhistoriskt värdefulla byggnader. 
 • Rådmansgatan: Rådmansgatan är en lång gata som sträcker sig från Odenplan till Norrtull. Längs gatan finns ett stort utbud av kontorslokaler, både i nybyggda fastigheter och i äldre, kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Några exempel på företag som har sitt huvudkontor på Rådmansgatan är Handelsbanken, SEB och Tele2.
 • Fridhemsplan: Fridhemsplan är ett annat centralt område i Stockholm, och är också ett viktigt kontorsområde. Här finns ett stort utbud av kontorslokaler, både i nybyggda fastigheter och i äldre, kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Några exempel på företag som har sitt huvudkontor på Fridhemsplan är Dagens Nyheter, Sveriges Television och Sveriges Radio.

Utöver dessa tre viktigaste kontorsområden finns det även ett stort utbud av kontorslokaler i andra delar av Vasastan, bland annat på Norrmalmstorg, Kungsgatan och Vasagatan.

De viktigaste kontorsområdena i Vasastan är viktiga för Stockholms ekonomi. De bidrar till att skapa arbetstillfällen och till att stimulera tillväxten i staden.

Stadsdelar i Vasastan 

Vasastan är en stadsdel i Stockholms innerstad, som gränsar till Norrmalm, Kungsholmen, Östermalm och Norra Djurgården. Den är indelad i följande stadsdelar:

 • Atlasområdet: Ett bostadsområde med många höghus och nybyggda lägenheter. Här finns också flera kontorsbyggnader och skolor.
 • Birkastan: Ett bostadsområde med många villor och radhus. Här finns också flera parker och grönområden.
 • Sabbatsberg: Ett bostadsområde med många äldre lägenheter och hus. Här finns också flera kulturinstitutioner, bland annat Stockholms stadsmuseum och Naturhistoriska riksmuseet.

Mer information om Vasastan som affärsstad

Om du letar efter affärslokaler på Vasastan är det viktigt att du grundligt bekantar dig med villkoren för företag i staden. Vi har sammanställt en guide med all relevant information om Vasastan som en affärsstad för att ge dig en omfattande översikt. Läs mer om att driva företag på Vasastan i den här guiden: Vasastan: En guide till Stockholms kreativa hjärta.