Lediga kontorslokaler i Uppsala

Se alla lediga kontorslokaler i Uppsala nedan. Om du vill hitta kontor i Uppsala har du kommit helt rätt! Vi har i stort sett alla kontorslokaler i Uppsala i vår databas. Hitta ditt nya kontorslokal i Uppsala här. Lycka till! Mer info om lediga kontorslokaler i Uppsala.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
445 lokaler hittade
Visa på karta Visa som lista

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga kontorslokaler i Uppsala under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga kontorslokaler i Uppsala under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet lediga kontorslokaler i Uppsala på datumet. Den den tredje kolumnen ser du antal nya kontorslokaler i Uppsala som annonserats på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal kontorslokaler i Uppsala som blivit uthyrda eller sålda på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga kontorslokaler i Uppsala över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler i Uppsala över tid, samlad statistik över uthyrda kontorslokaler i Uppsala över tid,samlad statistik över alla lediga kontorsfastigheter till salu i Uppsala över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler till salu i Uppsala över tid, samlad statistik över sålda kontorsfastigheter i Uppsala över tid.

Datum Alla lediga kontorslokaler Nya lediga kontorslokaler Uthyrda eller sålda kontorslokaler
22. april 2024 445 5 0
21. april 2024 440 1 19
20. april 2024 458 1 7
19. april 2024 464 11 11
18. april 2024 464 54 0
17. april 2024 410 3 57
16. april 2024 464 27 24
15. april 2024 461 25 0
14. april 2024 436 0 0
13. april 2024 436 1 0
12. april 2024 435 3 1
11. april 2024 433 108 0
10. april 2024 325 3 114
9. april 2024 436 4 24
8. april 2024 456 1 1
7. april 2024 456 1 2
6. april 2024 457 1 1
5. april 2024 457 4 0
4. april 2024 453 2 1
3. april 2024 452 6 14
2. april 2024 460 13 0
1. april 2024 447 0 8
31. mars 2024 455 1 5
30. mars 2024 459 2 1
29. mars 2024 458 1 0
28. mars 2024 457 0 1
27. mars 2024 458 1 5
26. mars 2024 462 3 6
25. mars 2024 465 7 7
24. mars 2024 465 4 0
23. mars 2024 461 4 0

Statistik över lediga kontorslokaler i Uppsala

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av lediga kontorslokaler i Uppsala under den senaste månaden. Se också samlad statistik över alla lediga kontorslokaler i Uppsala över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler i Uppsala över tid, samlad statistik över uthyrda kontorslokaler i Uppsala över tid, samlad statistik över alla lediga kontorsfastigheter till salu i Uppsala över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler till salu i Uppsala över tid, samlad statistik över sålda kontorsfastigheter i Uppsala över tid.

Kontorslokaler
Antal lediga lokaler 445
Antal nya lokaler sedan igår 5
Antal uthyrda eller sålda lokaler sedan igår 0
Lediga m2 totalt 350 436
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 2 265
Högsta m2-pris 9 333,33
Lägsta m2-pris 54

Vad är en kontorslokal?

En kontorslokal är en kommersiell plats avsedd för arbetsuppgifter som administrering, möten och samarbete. Över hela Uppsala finns det lediga kontorslokaler, mest framträdande i kommersiella områden, affärscentra och i centrum.

Kontorslokaler kan variera i både storlek och utformning. Dessa kan antingen vara självständiga enheter eller del av större kontorskomplex.

Hur går man tillväga för att hitta lediga kontorslokaler i Uppsala?

Att söka efter och säkra lediga kontor i Uppsala kan innebära flera steg. Börja med att klargöra vad just du söker. Därefter kan du undersöka marknaden för lediga kontorslokaler och alla möjliga alternativ som passar dina kriterier.

Efter att ha identifierat passande alternativ kan du ta kontakt med fastighetsägarna eller mäklarna för en rundtur. Under besöket kan du bedöma om kontorslokalen möter dina arbetskrav.

För en utförlig beskrivning om hur man hittar sin nya lediga kontorslokal, se vår guide: Att hyra kontor - de 8 viktigaste stegen.

Hitta lediga kontorslokaler i Uppsala online

Ett kritiskt steg i sökprocessen är att få en översikt över vilka lediga kontorslokaler som finns tillgängliga. Denna information kan du hitta på Verksamhetslokaler.se. Med hjälp av översikten blir det enklare att hitta lediga kontor i Uppsala som uppfyller alla dina behov.

Verksamhetslokaler.se erbjuder ett brett sortiment av kontor över olika områden. Vare sig du är ute efter ett mindre kontor, större faciliteter, coworking space eller privat kontor, kan du enkelt finna relevanta val på Verksamhetslokaler.se.

Du kan även anpassa din sökning och sätta upp automatiska sökagenter som informerar dig om nya lediga kontorslokaler i Uppsala som matchar dina preferenser. Detta sparar tid och tillåter dig att snabbt nå ut till ägare när du hittar ett intressant alternativ.

Sätt att hitta billiga, lediga kontorslokaler i Uppsala

Om du söker efter ett kostnadseffektivt alternativ är det viktigt att utforska så många val som möjligt. Genom att engagera med olika fastighetsägare – såsom fastighetsföretag, privata ägare och mäklare – som har lediga kontorslokaler i Uppsala, ökar dina chanser.

Efter att ha mottagit olika prisförslag, kan du förhandla för bästa möjliga pris. Med många alternativ till hands ökar sannolikheten att hitta en prisvärd kontorslokal.

Det är även viktigt att minnas att pris ofta reflekterar utbud och efterfrågan. Genom att fokusera på områden med flera lediga kontor kan du öka dina chanser att hitta ett bra erbjudande.

Betydelsen av att hitta en ledig kontorslokal i en välskött fastighet

Det är avgörande för din verksamhet att din kontorslokal är funktionellt och pålitligt. Se därför till att lokalerna är i en välunderhållen byggnad med höga standarder.

Viktigt att se till att byggnadens tekniska system, som uppvärmning, ventilation och VVS, är i toppskick. Värme och ventilation är kritiska för en komfortabel arbetsmiljö, och VVS bör vara felfri för att undvika problem som läckor.

Det är även viktigt att de tjänster som sköter byggnadens underhåll håller en hög standard. En bra och pålitlig service säkerställer en ren och professionell arbetsplats.

Hitta lediga kontorslokaler med rätt storlek och planlösning

När du väljer din kontorslokal, se till att det möter både nuvarande och framtida krav. Det bör kunna hysa dina nuvarande anställda samt eventuella framtida anställningar.

Design och planlösning spelar en stor roll, inte bara i hur många som kan arbeta där, men också i skapandet av en arbetsmiljö som drar till sig rätt talanger.

Om du planerar för ett coworking-space, säkerställ att kontorslokalen stöder detta koncept. Granska även om det finns nödvändiga faciliteter som mötesrum, kök, förvaringsmöjligheter m.m.

För ytterligare råd om inredning av din kontorslokal, konsultera vår guide: 10 steg för att inreda ditt kontor - Skapa en produktiv och trivsam arbetsplats.

Hitta lediga kontorslokaler i Uppsala med rätt arbetsmiljö

Att välja rätt kontorsmiljö kan starkt påverka medarbetarnas trivsel, produktivitet och allmänna arbetsmiljö. Här är några nyckelfaktorer att beakta när du väljer ett kontor baserat på arbetsmiljön:

 • Välj en plats som är lätt för medarbetarna att nå med olika transportmedel. Tillgänglighet kan minska stress och den tid som läggs på att pendla.
 • Prioritera en plats med stora fönster och bra konstgjord belysning för att minska trötthet och ögonbelastning.
 • God ventilation och luftcirkulation är essentiellt för en sund arbetsmiljö. Dålig luft kan orsaka trötthet och minskad effektivitet.
 • Ta hänsyn till ljudnivån. Höga ljud kan vara störande. Isoleringsmaterial och ljudreducerande design kan vara lösningen.
 • Kontrollera att platsen uppfyller säkerhetsstandarder och har lämpliga åtgärder för nödsituationer.

Flytta till din nya kontorslokal

När du bestämmer dig för att flytta till en ny kontorslokal, och om du redan har ett kontor, är det viktigt att ordentligt planera flyttprocessen. Var uppmärksam på varje steg i flytten.

För att underlätta har vi satt ihop följande guide: Checklista vid flytt till ny kontorslokal.

Har du lediga kontorslokaler i Uppsala?

Om du har lediga kontorslokaler i Uppsala kan du hitta din nästa hyresgäst eller köpare via Verksamhetslokaler.se, en av Sveriges ledande onlineplattformar för lediga kontorslokaler. Många hyresvärdar och säljare förlitar sig på oss, inklusive fastighetsbolag, kommersiella mäklare och privata hyresvärdar och köpare.

Med över 40,000 användare och dagligen nya företag som besöker Verksamhetslokaler.se i jakt på lediga kontorslokaler. När du listar dina lediga kontorslokaler här, exponeras de för en stor del av potentiella hyresgäster och köpare, från nystartade företag till etablerade organisationer.

Du kan annonsera dina lediga kontorslokaler här. Du kan också aktivt söka efter företag som söker lediga kontorslokaler i Uppsala här. Har du funderingar och behöver nå oss? Kontakta oss då via mail på vip@verksamhetslokaler.se. Vi bistår även med råd, som prissättningsstrategier och kravspecifikationer för hyresgäster.

Vi har även sammanställt en guide för uthyrningsprocessen: Att hyra kontor - de 8 viktigaste stegen.

Värt att veta när du söker kontor i Uppsala

Uppsala är en växande näringslivsstad med en stark bas i högteknologi och forskning. Staden är hemvist för flera stora företag inom bland annat läkemedel, IT och bioteknik. Uppsala är också en viktig utbildningsstad med ett stort universitet och flera högskolor.

Uppsala har en stark tillväxtpotential som näringslivsstad. Staden har en ung och välutbildad arbetskraft, en stark forskningsbas och en kultur som främjar innovation. Bland annat därför är Uppsala en attraktiv stad för företag och entreprenörer. Staden har en stark bas i högteknologi och forskning, en hög andel högutbildade invånare och möjligheter för samarbete.

Uppsala har dessutom ett väl utbyggt transportsystem som gör det enkelt för företag att transportera varor och personal. För företag som behöver transportera varor över längre sträckor är vägtransporter och järnvägstransporter de bästa alternativen. För företag som behöver transportera varor inom Uppsala är cykel och gång bra alternativ.

Stadsdelar i Uppsala

Uppsala är indelat i åtta stadsdelar, som i sin tur är indelade i mindre områden:

 • Centrala staden är den historiska stadskärnan och är hemvist för många av stadens viktigaste byggnader och institutioner, bland annat Uppsala domkyrka, Uppsala universitet och Uppsala stadshus.

 • Nordvästra staden är ett blandat område med både bostäder och företag. Här ligger bland annat studentområdet Främre Luthagen och industriområdet Stenhagen.

 • Västra staden är ett relativt nytt område som har vuxit fram under de senaste decennierna. Här ligger bland annat Boländerna, ett stort industriområde, och Eriksberg, ett bostadsområde.

 • Sydvästra staden är ett bostadsområde med en blandad befolkning. Här ligger bland annat Bäcklösa, ett villaområde, och Sävja, ett område med både bostäder och företag.

 • Sydöstra staden är ett bostadsområde med en växande befolkning. Här ligger bland annat Bergsbrunna, ett villaområde, och Ultuna, ett område med universitetsanläggningar.

 • Östra staden är ett blandat område med både bostäder och företag. Här ligger bland annat Boländerna, ett stort industriområde, och Ultuna, ett område med universitetsanläggningar.

 • Nordöstra staden är ett bostadsområde med en växande befolkning. Här ligger bland annat Brillinge, ett villaområde, och Sunnersta, ett område med både bostäder och företag.

 • Norra staden är ett bostadsområde med en blandad befolkning. Här ligger bland annat Bärby hage, ett villaområde, och Gottsunda, ett område med både bostäder och företag.

Kontorsområden i Uppsala

De viktigaste kontorsområdena i Uppsala är:

 • Boländerna: Ett stort industriområde som ligger i västra Uppsala. Boländerna är hemvist för flera stora företag.
 • Stenhagen: Ett industriområde som ligger i nordvästra Uppsala. Stenhagen är hemvist för flera företag inom olika branscher.
 • Främre Luthagen: Ett studentområde som ligger i nordvästra Uppsala. Främre Luthagen är hemvist för flera företag inom IT och entreprenörskap.
 • Eriksberg: Ett bostadsområde som ligger i västra Uppsala. Eriksberg är hemvist för flera företag inom IT och entreprenörskap.

Boländerna är det största kontorsområdet i Uppsala. Här finns flera stora företag inom läkemedel, bioteknik och IT - däribland AstraZeneca, Gambro och Uppsala BioScience Park.

Stenhagen är ett industriområde med ett stort kontorsområde som ligger i nordvästra Uppsala. Här finns många olika företag inom olika branscher.

Främre Luthagen är ett studentområde och växande kontorsområde med företag inom IT och entreprenörskap.

Eriksberg är ett relativt nytt kontorsområde i västra Uppsala med företag inom IT och entreprenörskap. Utöver kontor är det ett stort bostadsområde.

Uppsala är en stad med ett växande kontorsbestånd. Staden har en stark bas i högteknologi och forskning, vilket lockar företag från hela världen.

Mer information om näringslivet i Uppsala

Om du söker lokaler i Uppsala är det viktigt att du sätter dig in i hur det är att vara företagare i staden. Vi har satt ihop en guide med all relevant information om näringslivet i Uppsala som kan ge dig en samlad överblick. Läs mer om att driva företag i Uppsala i denna guide: Uppsala: En växande kunskapsstad med starka näringar.