Lediga kontorslokaler i Solna

Se alla lediga kontorslokaler i Solna nedan. Om du vill hitta kontor i Solna har du kommit helt rätt! Vi har i stort sett alla kontorslokaler i Solna i vår databas. Hitta ditt nya kontorslokal i Solna här. Lycka till! Mer info om lediga kontorslokaler i Solna.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
583 lokaler hittade
Visa på karta Visa som lista

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga kontorslokaler i Solna under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga kontorslokaler i Solna under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet lediga kontorslokaler i Solna på datumet. Den den tredje kolumnen ser du antal nya kontorslokaler i Solna som annonserats på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal kontorslokaler i Solna som blivit uthyrda eller sålda på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga kontorslokaler i Solna över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler i Solna över tid, samlad statistik över uthyrda kontorslokaler i Solna över tid,samlad statistik över alla lediga kontorsfastigheter till salu i Solna över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler till salu i Solna över tid, samlad statistik över sålda kontorsfastigheter i Solna över tid.

Datum Alla lediga kontorslokaler Nya lediga kontorslokaler Uthyrda eller sålda kontorslokaler
16. april 2024 585 6 0
15. april 2024 579 14 0
14. april 2024 565 0 0
13. april 2024 565 7 1
12. april 2024 559 5 0
11. april 2024 554 1 7
10. april 2024 560 10 11
9. april 2024 561 6 0
8. april 2024 555 5 12
7. april 2024 562 12 0
6. april 2024 550 3 15
5. april 2024 562 1 15
4. april 2024 576 15 3
3. april 2024 564 5 0
2. april 2024 559 1 4
1. april 2024 562 5 7
31. mars 2024 564 3 0
30. mars 2024 561 1 5
29. mars 2024 565 3 5
28. mars 2024 567 2 1
27. mars 2024 566 7 2
26. mars 2024 561 1 1
25. mars 2024 561 3 6
24. mars 2024 564 0 0
23. mars 2024 564 1 1
22. mars 2024 564 10 12
21. mars 2024 566 0 0
20. mars 2024 566 1 1
19. mars 2024 566 26 18
18. mars 2024 558 4 6
17. mars 2024 560 7 0

Statistik över lediga kontorslokaler i Solna

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av lediga kontorslokaler i Solna under den senaste månaden. Se också samlad statistik över alla lediga kontorslokaler i Solna över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler i Solna över tid, samlad statistik över uthyrda kontorslokaler i Solna över tid, samlad statistik över alla lediga kontorsfastigheter till salu i Solna över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler till salu i Solna över tid, samlad statistik över sålda kontorsfastigheter i Solna över tid.

Kontorslokaler
Antal lediga lokaler 583
Antal nya lokaler sedan igår 6
Antal uthyrda eller sålda lokaler sedan igår 0
Lediga m2 totalt 524 749
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 1 502
Högsta m2-pris 4 563,38
Lägsta m2-pris 2,5

Vad är en kontorslokal?

En kontorslokal är en kommersiell plats avsedd för arbetsuppgifter som administrering, möten och samarbete. Över hela Solna finns det lediga kontorslokaler, mest framträdande i kommersiella områden, affärscentra och i centrum.

Kontorslokaler kan variera i både storlek och utformning. Dessa kan antingen vara självständiga enheter eller del av större kontorskomplex.

Hur går man tillväga för att hitta lediga kontorslokaler i Solna?

Att söka efter och säkra lediga kontor i Solna kan innebära flera steg. Börja med att klargöra vad just du söker. Därefter kan du undersöka marknaden för lediga kontorslokaler och alla möjliga alternativ som passar dina kriterier.

Efter att ha identifierat passande alternativ kan du ta kontakt med fastighetsägarna eller mäklarna för en rundtur. Under besöket kan du bedöma om kontorslokalen möter dina arbetskrav.

För en utförlig beskrivning om hur man hittar sin nya lediga kontorslokal, se vår guide: Att hyra kontor - de 8 viktigaste stegen.

Hitta lediga kontorslokaler i Solna online

Ett kritiskt steg i sökprocessen är att få en översikt över vilka lediga kontorslokaler som finns tillgängliga. Denna information kan du hitta på Verksamhetslokaler.se. Med hjälp av översikten blir det enklare att hitta lediga kontor i Solna som uppfyller alla dina behov.

Verksamhetslokaler.se erbjuder ett brett sortiment av kontor över olika områden. Vare sig du är ute efter ett mindre kontor, större faciliteter, coworking space eller privat kontor, kan du enkelt finna relevanta val på Verksamhetslokaler.se.

Du kan även anpassa din sökning och sätta upp automatiska sökagenter som informerar dig om nya lediga kontorslokaler i Solna som matchar dina preferenser. Detta sparar tid och tillåter dig att snabbt nå ut till ägare när du hittar ett intressant alternativ.

Sätt att hitta billiga, lediga kontorslokaler i Solna

Om du söker efter ett kostnadseffektivt alternativ är det viktigt att utforska så många val som möjligt. Genom att engagera med olika fastighetsägare – såsom fastighetsföretag, privata ägare och mäklare – som har lediga kontorslokaler i Solna, ökar dina chanser.

Efter att ha mottagit olika prisförslag, kan du förhandla för bästa möjliga pris. Med många alternativ till hands ökar sannolikheten att hitta en prisvärd kontorslokal.

Det är även viktigt att minnas att pris ofta reflekterar utbud och efterfrågan. Genom att fokusera på områden med flera lediga kontor kan du öka dina chanser att hitta ett bra erbjudande.

Betydelsen av att hitta en ledig kontorslokal i en välskött fastighet

Det är avgörande för din verksamhet att din kontorslokal är funktionellt och pålitligt. Se därför till att lokalerna är i en välunderhållen byggnad med höga standarder.

Viktigt att se till att byggnadens tekniska system, som uppvärmning, ventilation och VVS, är i toppskick. Värme och ventilation är kritiska för en komfortabel arbetsmiljö, och VVS bör vara felfri för att undvika problem som läckor.

Det är även viktigt att de tjänster som sköter byggnadens underhåll håller en hög standard. En bra och pålitlig service säkerställer en ren och professionell arbetsplats.

Hitta lediga kontorslokaler med rätt storlek och planlösning

När du väljer din kontorslokal, se till att det möter både nuvarande och framtida krav. Det bör kunna hysa dina nuvarande anställda samt eventuella framtida anställningar.

Design och planlösning spelar en stor roll, inte bara i hur många som kan arbeta där, men också i skapandet av en arbetsmiljö som drar till sig rätt talanger.

Om du planerar för ett coworking-space, säkerställ att kontorslokalen stöder detta koncept. Granska även om det finns nödvändiga faciliteter som mötesrum, kök, förvaringsmöjligheter m.m.

För ytterligare råd om inredning av din kontorslokal, konsultera vår guide: 10 steg för att inreda ditt kontor - Skapa en produktiv och trivsam arbetsplats.

Hitta lediga kontorslokaler i Solna med rätt arbetsmiljö

Att välja rätt kontorsmiljö kan starkt påverka medarbetarnas trivsel, produktivitet och allmänna arbetsmiljö. Här är några nyckelfaktorer att beakta när du väljer ett kontor baserat på arbetsmiljön:

  • Välj en plats som är lätt för medarbetarna att nå med olika transportmedel. Tillgänglighet kan minska stress och den tid som läggs på att pendla.
  • Prioritera en plats med stora fönster och bra konstgjord belysning för att minska trötthet och ögonbelastning.
  • God ventilation och luftcirkulation är essentiellt för en sund arbetsmiljö. Dålig luft kan orsaka trötthet och minskad effektivitet.
  • Ta hänsyn till ljudnivån. Höga ljud kan vara störande. Isoleringsmaterial och ljudreducerande design kan vara lösningen.
  • Kontrollera att platsen uppfyller säkerhetsstandarder och har lämpliga åtgärder för nödsituationer.

Flytta till din nya kontorslokal

När du bestämmer dig för att flytta till en ny kontorslokal, och om du redan har ett kontor, är det viktigt att ordentligt planera flyttprocessen. Var uppmärksam på varje steg i flytten.

För att underlätta har vi satt ihop följande guide: Checklista vid flytt till ny kontorslokal.

Har du lediga kontorslokaler i Solna?

Om du har lediga kontorslokaler i Solna kan du hitta din nästa hyresgäst eller köpare via Verksamhetslokaler.se, en av Sveriges ledande onlineplattformar för lediga kontorslokaler. Många hyresvärdar och säljare förlitar sig på oss, inklusive fastighetsbolag, kommersiella mäklare och privata hyresvärdar och köpare.

Med över 40,000 användare och dagligen nya företag som besöker Verksamhetslokaler.se i jakt på lediga kontorslokaler. När du listar dina lediga kontorslokaler här, exponeras de för en stor del av potentiella hyresgäster och köpare, från nystartade företag till etablerade organisationer.

Du kan annonsera dina lediga kontorslokaler här. Du kan också aktivt söka efter företag som söker lediga kontorslokaler i Solna här. Har du funderingar och behöver nå oss? Kontakta oss då via mail på vip@verksamhetslokaler.se. Vi bistår även med råd, som prissättningsstrategier och kravspecifikationer för hyresgäster.

Vi har även sammanställt en guide för uthyrningsprocessen: Att hyra kontor - de 8 viktigaste stegen.

Värt att veta när du söker kontor i Solna

Solna är en av Sveriges mest framgångsrika företagskommuner. Här finns stora multinationella företag till mindre start-up-företag inom kunskapsintensiva branscher som ICT, finans och försäkring, bygg, livsmedel och företagstjänster.

Det finns flera faktorer som bidrar till Solnas framgång som företagsstad. En viktig faktor är den goda infrastrukturen. Solna ligger centralt i Stockholmsregionen och har goda kommunikationer med resten av landet. Staden har också ett stort utbud av bostäder, service och kultur som gör det attraktivt att bo och verka här.

Solna har ett utmärkt transportsystem som gör det enkelt för företag att transportera gods och personal. Staden är belägen centralt i Stockholmsregionen och har goda kommunikationer med resten av landet.

De viktigaste affärsområdena i Solna är:

IT och teknik är det viktigaste affärsområdet i Solna. Staden är hemvist för en stor mängd IT-företag, bland annat Ericsson, IBM, Microsoft och Spotify. IT-branschen står för en stor del av Solnas arbetstillfällen och ekonomi.

Forskning och utveckling är ett annat viktigt affärsområde i Solna. Staden är hemvist för flera forskningsinstitut och universitet, bland annat Karolinska Institutet, KTH och Stockholms universitet. Forskning och utveckling är en viktig drivkraft för innovation och ekonomisk tillväxt.

Offentlig sektor är ett tredje viktigt affärsområde i Solna. Staden är hemvist för en mängd statliga och kommunala myndigheter, bland annat Försvarsmakten, Stockholms läns landsting och Solna stad. Offentlig sektor står för en stor del av Solnas arbetstillfällen och ekonomi.

Handel och service är ett fjärde viktigt affärsområde i Solna. Staden är hemvist för flera stora köpcentrum, bland annat Solna Centrum och Mall of Scandinavia. Handel och service står för en stor del av Solnas arbetstillfällen och ekonomi.

Solna är en växande stad med en stark ekonomi. Staden är en viktig plats för IT, teknik, forskning och utveckling, offentlig sektor, handel och service.

Stadsdelar i Solna

Solna består av åtta stadsdelar:

Bergshamra är en stadsdel i södra Solna. Den är känd för sina villor och radhus, samt för sitt närliggande naturreservat, Hagalundsparken.

Haga är en stadsdel i centrala Solna. Den är känd för sina breda gator, sin historiska stadskärna och sina många butiker och restauranger.

Hagalund är en stadsdel i centrala Solna. Den är känd för sitt närliggande naturreservat, Hagalundsparken, samt för sitt rika kulturliv med bland annat Hagalunds Folkets Hus och Hagalunds konsthall.

Huvudsta är en stadsdel i centrala Solna. Den är känd för sin närhet till Stockholms innerstad, sitt stora utbud av kontor och sitt köpcentrum, Solna Centrum.

Järva är en stadsdel i norra Solna. Den är känd för sin mångfald, sitt växande utbud av bostäder och arbetsplatser, samt för sitt närliggande naturreservat, Järvafältet.

Råsunda är en stadsdel i västra Solna. Den är känd för sin fotbollshistoria, sitt stora utbud av bostäder och sitt närliggande naturreservat, Råstaskogen.

Skytteholm är en stadsdel i västra Solna. Den är känd för sitt stora utbud av bostäder, sitt närliggande naturreservat, Skytteholms naturreservat, samt för sitt populära motionsspår.

Ulriksdal är en stadsdel i västra Solna. Den är känd för sitt stora slott, Ulriksdals slott, sitt närliggande naturreservat, Ulriksdalskogen, samt för sitt populära handelsområde, Ulriksdals Galleria.

Huvudstadsregionen växer snabbt och Solna är en av de kommuner som växer snabbast. Staden genomgår en stor förändring, med nya bostäder, arbetsplatser och infrastruktur som byggs.

Kontorsområden i Solna

De viktigaste kontorsområdena i Solna är:

  • Solna Business Park är ett stort kontorsområde i centrala Solna. Här finns bland annat Ericssons huvudkontor, IBM:s svenska huvudkontor och Microsofts svenska huvudkontor.
  • Kista Science City är ett stort kontorsområde i norra Solna. Här finns bland annat Karolinska Institutets Campus Solna, KTH:s Campus Kista och flera IT-företag, bland annat Spotify och Klarna.
  • Huvudsta är ett centralt kontorsområde i Solna. Här finns bland annat Försvarsmaktens huvudkontor, Stockholms läns landstings huvudkontor och Solna stads huvudkontor.

Solna Business Park är det största kontorsområdet i Solna. Det är ett attraktivt område för IT-företag på grund av sin närhet till Stockholm, sin höga kompetensnivå och sin goda infrastruktur.

Kista Science City är ett växande kontorsområde som är specialiserat på IT och teknik. Det är ett attraktivt område för IT-företag på grund av sin närhet till Karolinska Institutet och KTH, samt sin goda infrastruktur.

Huvudsta är ett centralt kontorsområde som är hemvist för en mängd statliga och kommunala myndigheter. Det är ett attraktivt område för myndigheter på grund av sin närhet till Stockholms innerstad.

Solna är en växande stad med en stark ekonomi. Staden är en viktig plats för IT, teknik, forskning och utveckling, offentlig sektor, handel och service.

Mer information om Solna som affärsstad

Om du letar efter affärslokaler på Solna är det viktigt att du grundligt bekantar dig med villkoren för företag i staden. Vi har sammanställt en guide med all relevant information om Solna som en affärsstad för att ge dig en omfattande översikt. Läs mer om att driva företag på Solna i den här guiden: Solna: En plats för innovation och tillväxt.