Lediga kontorslokaler i Sollentuna

Se alla lediga kontorslokaler i Sollentuna nedan. Om du vill hitta kontor i Sollentuna har du kommit helt rätt! Vi har i stort sett alla kontorslokaler i Sollentuna i vår databas. Hitta ditt nya kontorslokal i Sollentuna här. Lycka till! Mer info om lediga kontorslokaler i Sollentuna.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
189 lokaler hittade
Visa på karta Visa som lista

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga kontorslokaler i Sollentuna under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga kontorslokaler i Sollentuna under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet lediga kontorslokaler i Sollentuna på datumet. Den den tredje kolumnen ser du antal nya kontorslokaler i Sollentuna som annonserats på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal kontorslokaler i Sollentuna som blivit uthyrda eller sålda på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga kontorslokaler i Sollentuna över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler i Sollentuna över tid, samlad statistik över uthyrda kontorslokaler i Sollentuna över tid,samlad statistik över alla lediga kontorsfastigheter till salu i Sollentuna över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler till salu i Sollentuna över tid, samlad statistik över sålda kontorsfastigheter i Sollentuna över tid.

Datum Alla lediga kontorslokaler Nya lediga kontorslokaler Uthyrda eller sålda kontorslokaler
18. juni 2024 183 2 8
17. juni 2024 189 0 2
16. juni 2024 191 4 0
15. juni 2024 187 0 4
14. juni 2024 191 2 18
13. juni 2024 207 23 0
12. juni 2024 184 0 24
11. juni 2024 208 0 1
10. juni 2024 209 0 0
9. juni 2024 209 1 0
8. juni 2024 208 5 7
7. juni 2024 210 6 0
6. juni 2024 204 10 14
5. juni 2024 208 10 0
4. juni 2024 198 1 1
3. juni 2024 198 1 0
2. juni 2024 197 2 2
1. juni 2024 197 2 0
31. maj 2024 195 1 0
30. maj 2024 194 2 4
29. maj 2024 196 1 3
28. maj 2024 198 4 0
27. maj 2024 194 0 0
26. maj 2024 194 0 2
25. maj 2024 196 2 1
24. maj 2024 195 4 1
23. maj 2024 192 1 0
22. maj 2024 191 5 8
21. maj 2024 194 1 0
20. maj 2024 193 0 0
19. maj 2024 193 2 0

Statistik över lediga kontorslokaler i Sollentuna

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av lediga kontorslokaler i Sollentuna under den senaste månaden. Se också samlad statistik över alla lediga kontorslokaler i Sollentuna över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler i Sollentuna över tid, samlad statistik över uthyrda kontorslokaler i Sollentuna över tid, samlad statistik över alla lediga kontorsfastigheter till salu i Sollentuna över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler till salu i Sollentuna över tid, samlad statistik över sålda kontorsfastigheter i Sollentuna över tid.

Kontorslokaler
Antal lediga lokaler 189
Antal nya lokaler sedan igår 2
Antal uthyrda eller sålda lokaler sedan igår 8
Lediga m2 totalt 85 647
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 2 473
Högsta m2-pris 8 728
Lägsta m2-pris 19,56

Vad är en kontorslokal?

En kontorslokal är en kommersiell plats avsedd för arbetsuppgifter som administrering, möten och samarbete. Över hela Sollentuna finns det lediga kontorslokaler, mest framträdande i kommersiella områden, affärscentra och i centrum.

Kontorslokaler kan variera i både storlek och utformning. Dessa kan antingen vara självständiga enheter eller del av större kontorskomplex.

Hur går man tillväga för att hitta lediga kontorslokaler i Sollentuna?

Att söka efter och säkra lediga kontor i Sollentuna kan innebära flera steg. Börja med att klargöra vad just du söker. Därefter kan du undersöka marknaden för lediga kontorslokaler och alla möjliga alternativ som passar dina kriterier.

Efter att ha identifierat passande alternativ kan du ta kontakt med fastighetsägarna eller mäklarna för en rundtur. Under besöket kan du bedöma om kontorslokalen möter dina arbetskrav.

För en utförlig beskrivning om hur man hittar sin nya lediga kontorslokal, se vår guide: Att hyra kontor - de 8 viktigaste stegen.

Hitta lediga kontorslokaler i Sollentuna online

Ett kritiskt steg i sökprocessen är att få en översikt över vilka lediga kontorslokaler som finns tillgängliga. Denna information kan du hitta på Verksamhetslokaler.se. Med hjälp av översikten blir det enklare att hitta lediga kontor i Sollentuna som uppfyller alla dina behov.

Verksamhetslokaler.se erbjuder ett brett sortiment av kontor över olika områden. Vare sig du är ute efter ett mindre kontor, större faciliteter, coworking space eller privat kontor, kan du enkelt finna relevanta val på Verksamhetslokaler.se.

Du kan även anpassa din sökning och sätta upp automatiska sökagenter som informerar dig om nya lediga kontorslokaler i Sollentuna som matchar dina preferenser. Detta sparar tid och tillåter dig att snabbt nå ut till ägare när du hittar ett intressant alternativ.

Sätt att hitta billiga, lediga kontorslokaler i Sollentuna

Om du söker efter ett kostnadseffektivt alternativ är det viktigt att utforska så många val som möjligt. Genom att engagera med olika fastighetsägare – såsom fastighetsföretag, privata ägare och mäklare – som har lediga kontorslokaler i Sollentuna, ökar dina chanser.

Efter att ha mottagit olika prisförslag, kan du förhandla för bästa möjliga pris. Med många alternativ till hands ökar sannolikheten att hitta en prisvärd kontorslokal.

Det är även viktigt att minnas att pris ofta reflekterar utbud och efterfrågan. Genom att fokusera på områden med flera lediga kontor kan du öka dina chanser att hitta ett bra erbjudande.

Betydelsen av att hitta en ledig kontorslokal i en välskött fastighet

Det är avgörande för din verksamhet att din kontorslokal är funktionellt och pålitligt. Se därför till att lokalerna är i en välunderhållen byggnad med höga standarder.

Viktigt att se till att byggnadens tekniska system, som uppvärmning, ventilation och VVS, är i toppskick. Värme och ventilation är kritiska för en komfortabel arbetsmiljö, och VVS bör vara felfri för att undvika problem som läckor.

Det är även viktigt att de tjänster som sköter byggnadens underhåll håller en hög standard. En bra och pålitlig service säkerställer en ren och professionell arbetsplats.

Hitta lediga kontorslokaler med rätt storlek och planlösning

När du väljer din kontorslokal, se till att det möter både nuvarande och framtida krav. Det bör kunna hysa dina nuvarande anställda samt eventuella framtida anställningar.

Design och planlösning spelar en stor roll, inte bara i hur många som kan arbeta där, men också i skapandet av en arbetsmiljö som drar till sig rätt talanger.

Om du planerar för ett coworking-space, säkerställ att kontorslokalen stöder detta koncept. Granska även om det finns nödvändiga faciliteter som mötesrum, kök, förvaringsmöjligheter m.m.

För ytterligare råd om inredning av din kontorslokal, konsultera vår guide: 10 steg för att inreda ditt kontor - Skapa en produktiv och trivsam arbetsplats.

Hitta lediga kontorslokaler i Sollentuna med rätt arbetsmiljö

Att välja rätt kontorsmiljö kan starkt påverka medarbetarnas trivsel, produktivitet och allmänna arbetsmiljö. Här är några nyckelfaktorer att beakta när du väljer ett kontor baserat på arbetsmiljön:

 • Välj en plats som är lätt för medarbetarna att nå med olika transportmedel. Tillgänglighet kan minska stress och den tid som läggs på att pendla.
 • Prioritera en plats med stora fönster och bra konstgjord belysning för att minska trötthet och ögonbelastning.
 • God ventilation och luftcirkulation är essentiellt för en sund arbetsmiljö. Dålig luft kan orsaka trötthet och minskad effektivitet.
 • Ta hänsyn till ljudnivån. Höga ljud kan vara störande. Isoleringsmaterial och ljudreducerande design kan vara lösningen.
 • Kontrollera att platsen uppfyller säkerhetsstandarder och har lämpliga åtgärder för nödsituationer.

Flytta till din nya kontorslokal

När du bestämmer dig för att flytta till en ny kontorslokal, och om du redan har ett kontor, är det viktigt att ordentligt planera flyttprocessen. Var uppmärksam på varje steg i flytten.

För att underlätta har vi satt ihop följande guide: Checklista vid flytt till ny kontorslokal.

Har du lediga kontorslokaler i Sollentuna?

Om du har lediga kontorslokaler i Sollentuna kan du hitta din nästa hyresgäst eller köpare via Verksamhetslokaler.se, en av Sveriges ledande onlineplattformar för lediga kontorslokaler. Många hyresvärdar och säljare förlitar sig på oss, inklusive fastighetsbolag, kommersiella mäklare och privata hyresvärdar och köpare.

Med över 40,000 användare och dagligen nya företag som besöker Verksamhetslokaler.se i jakt på lediga kontorslokaler. När du listar dina lediga kontorslokaler här, exponeras de för en stor del av potentiella hyresgäster och köpare, från nystartade företag till etablerade organisationer.

Du kan annonsera dina lediga kontorslokaler här. Du kan också aktivt söka efter företag som söker lediga kontorslokaler i Sollentuna här. Har du funderingar och behöver nå oss? Kontakta oss då via mail på vip@verksamhetslokaler.se. Vi bistår även med råd, som prissättningsstrategier och kravspecifikationer för hyresgäster.

Vi har även sammanställt en guide för uthyrningsprocessen: Att hyra kontor - de 8 viktigaste stegen.

Värt att veta när du söker kontor i Sollentuna

Sollentuna är en företagsstad med en stark näringslivsprofil. Staden har ett strategiskt läge nära Stockholm, med goda kommunikationer och ett välutbildat arbetskraftsunderlag. Sollentuna har också en lång tradition av företagande, och staden är hemvist för ett stort antal företag inom en rad olika branscher.

Sollentuna är en attraktiv företagsstad med goda förutsättningar för företagande och tillväxt. Staden har ett strategiskt läge, ett välutbildat arbetskraftsunderlag och en lång tradition av företagande. Sollentuna arbetar också för att utvecklas som företagsstad genom investeringar i infrastruktur, utbildning och kompetensutveckling, samt genom främjande av nätverkande och samverkan.

Sollentuna har en väl utbyggd infrastruktur med goda kommunikationer med bil, buss, tåg och tunnelbana. Detta gör det enkelt för företag att transportera varor och personal.

Sollentuna är en företagsstad med ett dynamiskt näringsliv. De viktigaste områdena för företag i Sollentuna är:

 • Häggvik är ett centralt beläget affärscentrum med goda kommunikationer med bil, buss, tåg och tunnelbana. Häggvik är hemvist för ett stort antal företag inom en rad olika branscher, bland annat IT, teknik, logistik och handel.
 • Rotebro är ett industriområde med en lång tradition av industriverksamhet. Rotebro är hemvist för ett stort antal företag, bland annat Volvo Cars, Ragn-Sells och Electrolux.
 • Norrviken är ett naturskönt område med ett växande antal företag inom en rad olika branscher, bland annat IT, teknik och handel.

Stadsdelar i Sollentuna

Sollentuna kommun har 12 stadsdelar:

 • Tureberg är centrala Sollentuna och är hemvist för Sollentuna centrum, stadens största köpcentrum. Tureberg har också ett stort utbud av restauranger, caféer och barer.
 • Häggvik är en annan central stadsdel i Sollentuna. Häggvik är hemvist för ett stort antal kontor, butiker och restauranger. Häggvik har också en pendeltågsstation som trafikeras av pendeltåg till Stockholm city och Arlanda.
 • Edsberg är en stadsdel i Sollentuna med en lugn och naturskön miljö. Edsberg är hemvist för Edsbergs slott, ett vackert slott från 1600-talet. Edsberg har också ett stort antal vandringsleder och naturreservat.
 • Väsjön är en stadsdel i Sollentuna med en vacker sjöutsikt. Väsjön är hemvist för ett stort antal villor och radhus. Väsjön har också ett stort utbud av badplatser och båtklubbar.
 • Sjöberg är en stadsdel i Sollentuna med en centralt belägen. Sjöberg är hemvist för ett stort antal bostäder, butiker och restauranger. Sjöberg har också en pendeltågsstation som trafikeras av pendeltåg till Stockholm city och Arlanda.
 • Rotebro är en stadsdel i Sollentuna med en industriell karaktär. Rotebro är hemvist för ett stort antal företag, bland annat Volvo Cars. Rotebro har också ett stort utbud av restauranger och barer.
 • Norrviken är en stadsdel i Sollentuna med en naturskön miljö. Norrviken är hemvist för ett stort antal villor och radhus. Norrviken har också ett stort utbud av badplatser och naturreservat.
 • Vaxmora är en stadsdel i Sollentuna med en lugn och naturskön miljö. Vaxmora är hemvist för ett stort antal villor och radhus. Vaxmora har också ett stort utbud av vandringsleder och naturreservat.
 • Helenelund är en stadsdel i Sollentuna med en centralt belägen. Helenelund är hemvist för ett stort antal bostäder, butiker och restauranger. Helenelund har också en pendeltågsstation som trafikeras av pendeltåg till Stockholm city och Arlanda.
 • Järvafältet är en stadsdel i Sollentuna med en naturskön miljö. Järvafältet är hemvist för ett stort antal naturreservat och vandringsleder. Järvafältet är också ett viktigt rekreationsområde för invånarna i Sollentuna och Stockholm.

Kontorsområden i Sollentuna

Sollentuna kommun har två viktiga kontorsområde:

 • Häggvik är ett centralt beläget affärscentrum med goda kommunikationer med bil, buss, tåg och tunnelbana. Häggvik är hemvist för ett stort antal företag inom en rad olika branscher, bland annat IT, teknik, logistik och handel.
 • Rotebro är ett industriområde med en lång tradition av industriverksamhet. Rotebro är hemvist för ett stort antal företag, bland annat Volvo Cars, Ragn-Sells och Electrolux.

Mer information om Sollentuna som affärsstad

Om du letar efter affärslokaler på Sollentuna är det viktigt att du grundligt bekantar dig med villkoren för företag i staden. Vi har sammanställt en guide med all relevant information om Sollentuna som en affärsstad för att ge dig en omfattande översikt. Läs mer om att driva företag på Sollentuna i den här guiden: Här är allt du behöver veta om Sollentuna business.