Lediga butikslokaler i Göteborg

Se alla lediga butikslokaler i Göteborg nedan. Om du vill hitta butik i Göteborg har du kommit helt rätt! Vi har i stort sett alla lediga butiker i Göteborg i vår databas. Hitta din nya butikslokal i Göteborg här. Lycka till! Mer info om butikslokaler i Göteborg.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
349 lokaler hittade
Visa på karta Visa som lista

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga butikslokaler i Göteborg under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga butikslokaler i Göteborg under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet lediga butikslokaler i Göteborg på datumet. Den den tredje kolumnen ser du antal nya butikslokaler i Göteborg som annonserats på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal butikslokaler i Göteborg som blivit uthyrda eller sålda på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga butikslokaler i Göteborg över tid, samlad statistik över nya butikslokaler i Göteborg över tid, samlad statistik över uthyrda butikslokaler i Göteborg över tid,samlad statistik över alla lediga butiker till salu i Göteborg över tid, samlad statistik över nya butikslokaler till salu i Göteborg över tid, samlad statistik över sålda butiker i Göteborg över tid.

Datum Alla lediga butikslokaler Nya lediga butikslokaler Uthyrda eller sålda butikslokaler
21. april 2024 297 2 0
20. april 2024 295 3 6
19. april 2024 298 2 0
18. april 2024 296 0 0
17. april 2024 296 3 6
16. april 2024 299 4 3
15. april 2024 298 3 0
14. april 2024 295 0 0
13. april 2024 295 2 2
12. april 2024 295 4 0
11. april 2024 291 49 0
10. april 2024 242 3 49
9. april 2024 288 1 0
8. april 2024 287 0 1
7. april 2024 288 1 1
6. april 2024 288 6 4
5. april 2024 286 4 0
4. april 2024 282 0 0
3. april 2024 282 2 2
2. april 2024 282 0 1
1. april 2024 283 0 0
31. mars 2024 283 0 0
30. mars 2024 283 0 0
29. mars 2024 283 0 3
28. mars 2024 286 1 3
27. mars 2024 288 0 2
26. mars 2024 290 5 5
25. mars 2024 290 5 6
24. mars 2024 291 5 0
23. mars 2024 286 7 12
22. mars 2024 291 1 0

Statistik över lediga butikslokaler i Göteborg

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av lediga butikslokaler i Göteborg under den senaste månaden. Se också samlad statistik över alla lediga butikslokaler i Göteborg över tid, samlad statistik över nya butikslokaler i Göteborg över tid, samlad statistik över uthyrda butikslokaler i Göteborg över tid, samlad statistik över alla lediga butiker till salu i Göteborg över tid, samlad statistik över nya butikslokaler till salu i Göteborg över tid, samlad statistik över sålda butiker i Göteborg över tid.

Butikslokaler
Antal lediga lokaler 297
Antal nya lokaler sedan igår 2
Antal uthyrda eller sålda lokaler sedan igår 0
Lediga m2 totalt 115 940
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 1 591
Högsta m2-pris 4 695,65
Lägsta m2-pris 66,66

Lediga butikslokaler i Göteborg

En butikslokal eller en affärslokal är en kommersiell lokal designad för direkt försäljning av varor, kundbesök osv. Det finns lediga butiker överallt, men de finns oftast i hög koncentration i köpcentrum och stadskärnor.

Butikslokaler kan variera i storlek och ha olika planlösningar, och de kan finnas som enskilda enheter eller som en del av större shoppinganläggningar.

När du letar efter lediga butiker i Göteborg måste du gå igenom flera steg. Du kan läsa mer om dessa steg i vår guide: Så hyr du en butik – de 8 viktigaste stegen.

Du bör alltid börja med att definiera dina krav och behov för din nya butik. Sedan bör du undersöka den aktuella marknaden för lediga butiker.

Du kan få en översikt över lediga butikslokaler i Göteborg via Verksamhetslokaler.se, som samlar lediga butikslokaler i Sverige. På Verksamhetslokaler.se kan du enkelt filtrera efter storlek, pris och läge samt skapa sökagenter för lediga butikslokaler, vilket informerar dig om nya lediga butiker som matchar dina kriterier. Detta sparar tid och ger dig möjligheten att snabbt kontakta hyresvärdar som har intressanta butikslokaler.

När du har identifierat intressanta butiker på marknaden kan du kontakta hyresvärdarna eller fastighetsmäklarna för att arrangera en visning.

Hitta en ledig butikslokal i Göteborg med rätt storlek och planlösning

När du väljer din nya butikslokal i Göteborg är det viktigt att du ser till att den uppfyller både dina nuvarande och framtida behov. Butikslokalen bör med andra ord vara tillräckligt stor för att rymma alla varor och de anställda du har nu och de du förväntar dig att ha inom överskådlig framtid. Butikslokalen bör också ha plats för de kunder du förväntar dig nu och i framtiden.

Du bör också överväga inredning och planlösningar, eftersom detta inte bara påverkar butikens kapacitet utan också dess försäljning. Genom att noggrant överväga butikens inredning från A till Ö kan du få ut det mesta av butikslokalen och maximera försäljningen.

Du kan läsa mer om hur du inreder en butik optimalt i denna guide: Guide för butiksinredning - Skapa den perfekta atmosfären.

Flytta till din nya butik i Göteborg

När du har hittat en ny butikslokal i Göteborg och ska flytta till den nya lokalen, är det viktigt att du organiserar flytten noggrant. Detta innefattar allt från att packa och transportera varor till att uppdatera adresser och kontakta relevanta samarbetspartners.

Det är en väsentlig del av denna process att du hittar och anlitar en riktigt bra flyttfirma som har kapacitet och erfarenhet att hjälpa ett företag som ditt med flytten av butiken.

Du kan läsa mer om de steg du vanligtvis behöver gå igenom när du flyttar en butikslokal i denna guide: Checklista vid flytt till en ny butikslokal.

Har du lediga butikslokaler i Göteborg att hyra ut eller sälja?

Om du har lediga butiker kan du hitta potentiella hyresgäster eller köpare via Verksamhetslokaler.se, som en plattform online för lediga butikslokaler. Vi används av fastighetsbolag, företagsmäklare och privata hyresvärdar och köpare som söker lämpliga hyresgäster för sina butikslokaler.

Med en databas på över 40.000 registrerade användare och ett stort antal dagliga besökare som vill hyra butikslokaler eller söker efter butiker till salu, kan du genom att annonsera dina lediga butikslokaler nå ut till en bred målgrupp av potentiella hyresgäster och köpare.

Du kan skapa en annons för dina lediga butikslokaler i Göteborg eller söka efter företag som letar ledig butikslokal direkt på vår hemsida. Du är också välkommen att kontakta oss via mail på vip@verksamhetslokaler.se för ytterligare information eller hjälp.

Du kan läsa mer om de steg du vanligtvis behöver gå igenom när du hyr ut butikslokaler i denna guide: 10 enkla steg för att framgångsrik hyra ut butikslokaler.

Värt att veta när du söker butikslokal i Göteborg

Göteborg är en av Sveriges största och viktigaste näringslivsstäder. Staden har ett starkt näringsliv med en bred bas av olika branscher. Göteborg har också ett starkt universitets- och forskningsliv, vilket bidrar till att utveckla stadens näringsliv.

Göteborg är en växande och expansiv stad, och näringslivet är en viktig del av stadens utveckling.

Göteborg har ett välutvecklat transportsystem som gör det enkelt för företag att transportera gods och personer. Staden har en stor hamn, ett välutvecklat väg- och järnvägsnät samt ett utbyggt kollektivtrafiksystem. Företag i Göteborg har ett stort utbud av transportmöjligheter att välja mellan. De kan välja mellan olika transportsätt och transportörer för att hitta den lösning som bäst passar deras behov.

Stadsdelar i Göteborg

Göteborg är indelat i följande stadsdelar:

Göteborgs centrum
är en livlig stadsdel med ett stort utbud av butiker, restauranger och kulturinstitutioner. Här finns också Göteborgs stadshus, Göteborgsoperan och Liseberg.
Hitta lediga lokaler i Göteborg centrum.

Majorna-Linné - Majorna är en historisk stadsdel med charmiga gränder och pittoreska hus. Linné är en universitetsstad med ett stort utbud av museer, bibliotek och parker.
Hitta lediga lokaler i Majorna-Linné.

Västra Göteborg är en stor stadsdel med ett blandat utbud av bostäder, företag och parker. Här finns också Göteborgs djurpark och Universeum.
Hitta lediga lokaler i västra Göteborg.

Angered är en av Göteborgs största stadsdelar och beläget i nordöstra delen av staden. Här finns flera stora köpcentrum och en mängd olika restauranger.
Hitta lediga lokaler i Angered.

Hisingen är en ö som ligger norr om Göteborgs centrum. Här finns flera stora företag, bland annat Volvo och SKF.
Hitta lediga lokaler på Hisingen.

Östra Göteborg är en stadsdel med en växande befolkning. Här finns också flera nya bostadsområden och en mängd olika parker och grönområden.
Hitta lediga lokaler i östra Göteborg.

Lundby är beläget på Hisingen och är en av de äldsta stadsdelarna i Göteborg med en lång historia som går tillbaka till medeltiden. Lundby är en mångfacetterad stadsdel med ett brett utbud av bostäder, företag och kulturinstitutioner.
Hitta lediga lokaler i Lundby.

Askim-Frölunda-Högsbo är en stadsdel med ett stort utbud av bostäder och företag. Här finns också flera stränder och naturområden.
Hitta lediga lokaler i Askim-Frölunda-Högsbo.

Butiksområden i Göteborg

Göteborg har ett antal viktiga butiksområden, varav några av de mest framstående är:

  • Kungsgatan: en livlig shoppinggata som ligger i centrala Göteborg.
  • Nordstan: ett stort köpcentrum som ligger i centrala Göteborg.
  • Frölunda Torg: ett stort köpcentrum som ligger i Frölunda, en stadsdel i Göteborg.

Kungsgatan är en livlig shoppinggata som ligger i centrala Göteborg. Gatan är hemvist för ett stort utbud av butiker, bland annat klädbutiker, elektronikbutiker och livsmedelsbutiker.

Nordstan är ett stort köpcentrum som ligger i centrala Göteborg. Köpcentret har cirka 200 butiker och är hemvist för ett antal stora varuhus, bland annat Åhléns och H&M.

Frölunda Torg är ett stort köpcentrum som ligger i Frölunda, en stadsdel i Göteborg. Köpcentret har cirka 150 butiker och är hemvist för ett antal stora varuhus, bland annat IKEA och MediaMarkt.

Dessa butiksområden är viktiga för Göteborgs ekonomi eftersom de bidrar till stadens turism och konsumtion.

Mer information om näringslivet i Göteborg

Om du söker lokaler i Göteborg är det viktigt att du sätter dig in i hur det är att vara företagare i staden. Vi har satt ihop en guide med all relevant information om näringslivet i Göteborg som kan ge dig en samlad överblick. Läs mer om att driva företag i Göteborg i denna guide: Göteborgs näringsliv: En stark bas för tillväxt.