Hyra butikslokal i Örebro län

Se alla butiker att hyra i Örebro län nedan. Om du vill hyra butik i Örebro län har du kommit helt rätt! Vi har i stort sett alla butikslokaler att hyra i Örebro län i vår databas. Hitta din nya butik att hyra i Örebro län här. Lycka till! Mer info om att hyra butik i Örebro län.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
146 lokaler hittade
Visa på karta Visa som lista
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga butikslokaler att hyra i Örebro län under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga butikslokaler att hyra i Örebro län under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet butikslokaler att hyra i Örebro län på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya butikslokaler i Örebro län som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal butikslokaler i Örebro län som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga butikslokaler i Örebro län över tid, samlad statistik över nya butikslokaler i Örebro län över tid, samlad statistik över uthyrda butikslokaler i Örebro län över tid.

Datum Alla butikslokaler att hyra Nya butikslokaler att hyra Uthyrda butikslokaler
23. juni 2024 146 1 0
22. juni 2024 145 0 3
21. juni 2024 148 0 1
20. juni 2024 149 1 3
19. juni 2024 151 4 0
18. juni 2024 147 0 0
17. juni 2024 147 0 0
16. juni 2024 147 1 0
15. juni 2024 146 0 2
14. juni 2024 148 0 2
13. juni 2024 150 1 6
12. juni 2024 155 2 3
11. juni 2024 156 2 3
10. juni 2024 157 1 2
9. juni 2024 158 1 1
8. juni 2024 158 2 0
7. juni 2024 156 1 0
6. juni 2024 155 2 5
5. juni 2024 158 1 0
4. juni 2024 157 1 2
3. juni 2024 158 1 0
2. juni 2024 157 2 1
1. juni 2024 156 3 4
31. maj 2024 157 1 0
30. maj 2024 156 0 3
29. maj 2024 159 3 2
28. maj 2024 158 2 1
27. maj 2024 157 0 1
26. maj 2024 158 1 1
25. maj 2024 158 1 0
24. maj 2024 157 2 0

Statistik över lediga butikslokaler att hyra i Örebro län

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av butikslokaler att hyra i Örebro län. Se också samlad statistik över alla lediga butikslokaler i Örebro län över tid, samlad statistik över nya butikslokaler i Örebro län över tid, samlad statistik över uthyrda butikslokaler i Örebro län över tid.

Butikslokaler
Antal lediga lokaler 146
Antal nya lokaler sedan igår 1
Antal uthyrda lokaler sedan igår 0
Lediga m2 totalt 75 349
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 2 058
Högsta m2-pris 12 144
Lägsta m2-pris 70

Vad är en butikslokal?

En butikslokal är en kommersiell lokal som används för att sälja fysiska produkter som kläder, vitvaror, dagligvaror osv. Det finns butikslokaler på många ställen i Örebro län, men de är oftast placerade där det finns potentiella kunder, såsom kommersiella områden, köpcentrum eller gågator.

Butikslokaler kan variera i storlek och kan vara en del av ett större komplex eller en fristående byggnad. En butik att hyra är en butikslokal som du kan hyra genom att betala en månadsavgift eller en kvartalsavgift. Det finns även butiker som är till salu, vilket innebär att du köper dem i stället för att hyra.

Hyra butik i Örebro län – hur gör man?

När du vill hyra en butik i Örebro län och förhoppningsvis hittar en, ska du gå igenom några specifika steg. Du bör börja med att utvärdera dina behov. Därefter ska du skaffa dig en översikt över de butikslokaler som finns på marknaden och de som blir tillgängliga medan du söker.

När du har hittat en relevant butikslokal ska du kontakta hyresvärden eller fastighetsmäklaren för att boka en visning. Vid visningen bör du se till att butikslokalen uppfyller dina behov av planlösning och användning.

Efter visningen kommer du att få ett kontrakt. Glöm inte att använda en advokat för att granska och genomgå kontraktet.

Innan du börjar söka efter en ny butikslokal i Örebro län är det en bra idé att få en översikt över processen du kommer att gå igenom. Du kan se denna process beskriven i guiden: Så hyr du en butik – de 8 viktigaste stegen, som vi har utvecklat för dig och andra som vill hyra butikslokal.

Hyra butikslokaler i Örebro län – få en överblick online

I din jakt efter att hyra butikslokaler är det viktigt att du får en översikt över hela marknaden med butiker att hyra i Örebro län. Verksamhetslokaler.se ger dig denna översikt och gör det enkelt för dig att hitta en butikslokal som passar dina önskemål och behov avseende storlek, pris, planlösning, läge osv.

När du vill hyra butikslokal ger Verksamhetslokaler.se dig direkt tillgång till ett brett utbud av butikslokaler i i Örebro län. Oavsett om du letar efter lokaler för en blomsterbutik, musikaffär, dagligvarubutik, klädbutik, elektronikbutik, apotek, möbelbutik, bokhandel, skönhets- och kosmetikbutik, sportbutik, leksaksaffär, guldsmed, hemelektronik, hälsokostbutik, skoaffär eller något helt annat, kan du enkelt och snabbt hitta relevanta butikslokaler i Örebro län på Verksamhetslokaler.se.

Du kan enkelt filtrera din sökning och få en översikt över butikslokaler som uppfyller dina kriterier. Du kan också upprätta en gratis automatisk sökagent som ett mail till dig varje gång det kommer en ny annons med en butik att hyra i Örebro län som matchar dina önskemål och behov. På så sätt sparar du tid och kan samtidigt snabbt kontakta hyresvärden och vara en av de första som får mer information om en specifik affärslokal.

Vi är alltid redo att besvara dina frågor via mail eller telefon, och vår hemsida är ständigt under utveckling och förbättring så att vi kan erbjuda de mest innovativa funktionerna och tjänsterna.

Hitta en billig butikslokal att hyra i Örebro län

Om du vill hitta en riktigt billig butikslokal är det viktigt att du involverar så många alternativ som möjligt. Det gör du genom att kontakta alla relevanta hyresvärdar och få visningar av alla relevanta butikslokaler.

Efter att ha fått hyresvärdens förslag på pris bör du lämna ett motbud. Ju fler butikslokaler och hyresvärdar du har som alternativ, desto större är chansen att du hittar en hyresvärd som är villig att hyra ut sin butikslokal billigt.

Vissa butiker kräver överlåtelse

Vissa butiker kräver överlåtelse, vilket innebär att du måste köpa äganderätten från den tidigare hyresgästen för ett särskilt överlåtelsepris. Överlåtelsen betalas som en engångssumma till den tidigare hyresgästen vid övertagandet. Du kan sedan själv överlåta butiken till nästa hyresgäst.

När du hittar en butik med överlåtelse bör du kontakta ägaren eller mäklaren för att få mer information eller ordna en visning av butikslokalen. Det är viktigt att gå igenom alla relevanta dokument och villkor, inklusive hyresavtalet, inkomst- och kostnadsredovisningar och eventuella åtaganden gentemot leverantörer eller kunder.

När du har gjort en grundlig bedömning av butiken och är nöjd med villkoren kan du förhandla om pris och andra villkor med säljaren. När en överenskommelse har nåtts måste det upprättas ett skriftligt avtal som beskriver alla detaljer angående överlåtelsen.

Det är viktigt att vara uppmärksam på eventuella tillstånd eller licenser som krävs för att driva butiken och se till att dessa överförs korrekt till dig som ny ägare och hyresgäst.

Kom alltid ihåg att rådfråga en advokat eller revisor för att säkerställa att du är medveten om alla juridiska och ekonomiska aspekter av överlåtelsen av butiken.

Hyr butikslokal i Örebro län där dina kunder finns

När du undersöker olika potentiella platser för din nya butikslokal i Örebro län är det viktigt att analysera om din målgrupp och potentiella kunder finns i området. Det kan vara användbart att besöka området flera gånger och noggrant observera människors beteende och köpmönster i området. Kolla t.ex. hur många människor som passerar förbi platsen där den butikslokal du tittar på ligger och bedöm vilken typ av kundgrupp det handlar om.

Det finns markanta skillnader mellan butikslokaler att hyra på en gågata, en trafikerad huvudgata eller ett lugn villaområde, och varje plats har sina fördelar och nackdelar. Det är därför viktigt att ta hänsyn till området där butikslokalen är belägen. Om din målgrupp t.ex. består av unga människor kan det vara idealiskt att välja en plats nära ett universitet eller ett område med en hög andel studenter.

Om ditt mål är att etablera din butik centralt i ett område med stor exponering för en bred kundbas kan det vara lämpligt att hyra butikslokal i stadskärnan. Genom att hyra butikslokaler centralt i kan du förvänta dig en ökad chans till framgång och en snabbare tillväxt av din verksamhet. Här kommer du att uppleva en konstant ström av potentiella kunder och maximal synlighet.

För att hitta den idealiska platsen är det viktigt att analysera och förstå den lokala marknaden, identifiera konkurrensförhållandena och bedöma tillgängliga parkeringsmöjligheter. Det kan också vara fördelaktigt att samarbeta med en erfaren fastighetsmäklare eller konsult som kan ge värdefulla insikter och råd baserat på deras expertis och kunskap om den aktuella kommersiella fastighetsmarknaden.

Undersök andra butiker att hyra i närområdet

I din jakt på att hyra butikslokal i Örebro län kan du få mycket information genom att titta på de andra butikerna i området.

Du kan t.ex. undersöka om det redan finns andra butiker i området som erbjuder liknande varor eller tjänster som dina. Om det finns många konkurrenter kan det vara svårt att locka tillräckligt med kunder om du inte har en unik konkurrensfördel eller differentierar dig på något sätt.

Du bör även överväga om de andra butikerna i närheten riktar sig till samma målgrupp som din verksamhet. Om så är fallet kan det vara positivt eftersom det kan locka fler potentiella kunder till området. Samtidigt kan det vara fördelaktigt att ha butiker med ett annat sortiment som appellerar till samma målgrupp, eftersom det kan skapa synergier och locka kunder till varandra.

Kolla hur grannbutikerna ser ut. Om de andra butikerna i närheten är välskötta och ser professionella ut kan det skapa en positiv atmosfär i området och locka fler kunder generellt.

Undersök om det finns butikslokaler att hyra i området. Om det finns många butiker som hyrs ut kan det indikera en svag marknad, och det kan vara lättare att hitta lämpliga lokaler till ett rimligt pris. Det kan också vara fördelaktigt att undersöka varför tidigare butiker i området har stängt, eftersom det kan ge dig insikt i eventuella utmaningar eller trender i området.

Butikslokalen måste ha rätt storlek

En av de största misstagen man kan göra är att hyra en butikslokal med fel storlek. Det kan skapa problem i framtiden.

Tänk på vilka aktiviteter som kommer att äga rum i butiken. Behöver du lagerutrymme, kontorsplatser, utställningsytor eller andra specifika områden? Planera för den nödvändiga ytan för varje aktivitet och ta hänsyn till eventuella framtida utvidgningar eller förändringar.

Bedöm hur många anställda du förväntar dig att ha i butiken. Överväg också behovet av extra utrymme för mötesrum eller andra personalfaciliteter. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för att de anställda ska kunna utföra sina arbetsuppgifter effektivt.

Bedöm hur många kunder du förväntar dig att ta emot dagligen och tänk över hur de kommer att röra sig i butiken. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för att kunderna ska kunna röra sig fritt och för att du ska kunna presentera dina varor eller tjänster på ett attraktivt sätt.

Om du har planer på att utöka din verksamhet i framtiden bör du ta hänsyn till detta när du bedömer butikslokalens storlek. Överväg om det finns möjlighet att utöka ytan om behovet uppstår.

Butikslokalen måste ha rätt planlösning

Innan du hyr butikslokal i Örebro län bör du kontrollera om butikslokalens planlösning uppfyller dina behov, både nu och i framtiden. Planlösningen har stor betydelse för om du kan skapa rätt atmosfär och locka rätt kunder.

När du t.ex. letar efter butikslokaler för en pop-up butik är det viktigt att hitta lokaler som passar det specifika konceptet. Synlighet från gatunivå är avgörande, eftersom det kan locka förbipasserande och öka chansen att folk lägger märke till din butik. Att vara belägen i ett område med andra pop-up-butiker kan också vara fördelaktig, eftersom det kan locka en publik som redan är intresserad av pop-up shopping-upplevelsen.

När du hyr butikslokal i Örebro län bör du även ta hänsyn till faktorer som storlek och andra faciliteter. Det är viktigt att säkerställa att lokalen har tillräckligt med utrymme för att presentera dina produkter eller tjänster på ett attraktivt sätt. Dessutom bör du bedöma om lokalen har nödvändiga faciliteter som toaletter, kök eller förvaringsutrymme, beroende på vad som är relevant för din butik.

Kom också ihåg att undersöka om hyresavtalet innehåller de tillstånd som din verksamhet kräver. Det kan t.ex. krävas särskilda tillstånd för att driva en pop-up butik på den valda platsen. Lagstiftningen kan variera beroende på området och typen av aktiviteter du planerar att utföra.

Vi har skapat denna guide: Guide för butiksinredning - Skapa den perfekta atmosfären, som går djupare in på alla de saker du bör vara uppmärksam på avseende inredningen av din butik.

Hyr butikslokal i en välskött fastighet

Det kan vara stor skillnad på hur en fastighet fungerar. Du bör därför ta dig tid att säkerställa att den butikslokal du vill hyra ligger i en välskött fastighet där hyresvärden också har en hög standard när det gäller fastighetens skick.

Fastighetens fasad spelar t.ex. en viktig roll för butikens profilering och kan påverka kundernas första intryck. En välskött fasad sänder en positiv signal och kan locka fler kunder.

Dessutom är det avgörande att undersöka fastighetens tekniska anläggningar, inklusive värmesystem, ventilation och rör. Ett väl fungerande och underhållet värmesystem och ventilationssystem är viktigt för att säkerställa en bekväm inomhusmiljö för både anställda och kunder. Rör ska också vara i gott skick för att undvika problem som läckage och vattenskador.

Det är också viktigt att säkerställa att servicenivån från fastighetens serviceleverantörer, som t.ex. fastighetsskötare och städfirma, har en hög standard. En pålitlig och effektiv service är avgörande för att upprätthålla en ren och väl underhållen miljö i butikslokaler.

Kontrollera hur du kan marknadsföra din verksamhet

Ibland kan du hyra butikslokaler i Örebro län som ligger något avskilt, och som därför är mycket billiga. Dessa butikslokaler kan ibland vara en riktigt bra affär om du trots deras avskilda läge har möjlighet att exponera dem på andra sätt för potentiella kunder.

En effektiv metod för att exponera din butikslokal är genom visuella element och reklammaterial. Placera skyltar och banderoller på mer framträdande platser i närheten, t.ex. nära trafikerade gator eller nära populära sevärdheter. Dessa skyltar bör vara attraktiva och fånga människors uppmärksamhet så att de blir nyfikna och följer skyltarna för att hitta din butik.

Du kan också samarbeta med andra lokala företag osv. för att öka synligheten. Det kan inkludera att delta i mässor, marknader eller evenemang där du kan visa upp dina produkter eller tjänster och samtidigt öka din exponering för en bredare kundkrets.

Du kan också etablera en stark närvaro online genom att göra en hemsida, delta i lokala online-grupper och marknadsföra din butik på sociala medieplattformar. Genom att använda digitala verktyg kan du nå en bredare målgrupp och locka potentiella kunder som kanske inte ens är medvetna om din butiks fysiska placering.

Slutligen är god kundservice och tydlig skyltning också viktiga faktorer. Se till att din skylt är tydlig och synlig även på avstånd. När kunderna väl är inne i butiken, ge dem en bra upplevelse så att de blir lojala kunder och rekommenderar din butik till andra.

Hyr butikslokal i Örebro län via fastighetsmäklare

Du kan också få hjälp av en fastighetsmäklare när du letar efter din nya butikslokal i Örebro län. Fastighetsmäklare är anlitade av hyresvärden för att hitta en ny hyresgäst och kostar därför inga pengar för dig som hyresgäst att använda.

När du kontaktar en fastighetsmäklare kommer denne oftast ha en stor översikt över butikslokaler att hyra i ett visst område. Fastighetsmäklaren kommer vanligtvis vara mycket villig och serviceminded när det gäller att visa lokaler och ge information om olika butikslokaler, eftersom fastighetsmäklaren oftast inte tjänar sina pengar förrän en butikslokal blir uthyrd.

Flytta till ny butikslokal

När du har hyrt en ny butikslokal i Örebro län måste du - om du redan har en butik på annan plats - flytta från den ena butikslokalen till den andra. Det är viktigt att du fokuserar på alla detaljer i flyttprocessen. Som hjälp har vi utvecklat denna flyttguide åt dig: Guide: Checklista vid flytt till en ny butikslokal.

Ska du hyra ut butikslokal i Örebro län?

Vill du hyra ut butikslokaler i Örebro län bör du använda Verksamhetslokaler.se. Många hyresvärdar i Sverige använder oss och vi har en stark marknadsposition. Med Verksamhetslokaler.se kan du enkelt och snabbt annonsera din butikslokal gratis, och du kommer att nå tusentals företag som vill hyra butikslokal.

Verksamhetslokaler.se är en av Sveriges ledande marknadsplattformar online för att hyra ut butikslokaler. Med över 40.000 användare i vår databas och många månatliga besök från nya potentiella hyresgäster är vi den perfekta platsen för dig att marknadsföra dina butikslokaler.

Vår stora databas med lokalsökande företag säkerställer att dina annonser når ut till en stor mängd potentiella hyresgäster. Oavsett om du har små, medelstora eller stora butikslokaler att hyra ut finns det stor sannolikhet att du kommer att hitta intresserade hyresgäster på Verksamhetslokaler.se. Våra lokalsökande företag är alltifrån start-ups och små företag till etablerade butiker och detaljhandelskedjor som letar efter nya platser att etablera sig på.

Om du vill hyra ut en butik kan du annonsera en butikslokal i Örebro län här. Du kan också söka efter företag som vill hyra butikslokal i Örebro län här. Du är dessutom mer än välkommen att skicka ett mail till vip@verksamhetslokaler.se för att snabbt komma i kontakt med oss Vi ger dig gärna strategiska råd angående t.ex. pris, krav på framtida hyresgäster med mera.

Du kan läsa allt om hur du hyr ut en butikslokal i den här guiden som vi har utvecklat: 10 enkla steg för att framgångsrik hyra ut butikslokaler.