Hyra lokal i Vasastan

Se alla lokaler att hyra i Vasastan nedan. Om du vill hyra lokal i Vasastan har du kommit helt rätt! Vi har i stort sett alla lokaler som uthyres i Vasastan i vår databas. Hitta din nya lokal att hyra i Vasastan här. Lycka till! Mer info om att hyra lokaler i Vasastan.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
426 lokaler hittade
Visa på karta Visa som lista

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga lokaler att hyra i Vasastan under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga lokaler att hyra i Vasastan under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet lokaler att hyra i Vasastan på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya lokaler i Vasastan som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal lokaler i Vasastan som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga lokaler i Vasastan över tid, samlad statistik över nya lokaler i Vasastan över tid, samlad statistik över uthyrda lokaler i Vasastan över tid.

Datum Alla lokaler att hyra Nya lokaler att hyra Uthyrda lokaler
21. april 2024 280 2 1
20. april 2024 279 10 9
19. april 2024 278 4 0
18. april 2024 274 2 5
17. april 2024 277 2 7
16. april 2024 282 4 7
15. april 2024 285 3 1
14. april 2024 283 0 0
13. april 2024 283 1 1
12. april 2024 283 6 6
11. april 2024 283 1 0
10. april 2024 282 3 4
9. april 2024 283 3 0
8. april 2024 280 3 9
7. april 2024 286 1 2
6. april 2024 287 4 3
5. april 2024 286 7 2
4. april 2024 281 3 3
3. april 2024 281 5 2
2. april 2024 278 1 4
1. april 2024 281 0 0
31. mars 2024 281 2 2
30. mars 2024 281 10 8
29. mars 2024 279 3 0
28. mars 2024 276 5 6
27. mars 2024 277 4 1
26. mars 2024 274 4 15
25. mars 2024 285 4 0
24. mars 2024 281 2 0
23. mars 2024 279 0 2
22. mars 2024 281 6 0

Statistik över lediga lokaler att hyra i Vasastan

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av lokaler att hyra i Vasastan. Se också samlad statistik över alla lediga lokaler i Vasastan över tid, samlad statistik över nya lokaler i Vasastan över tid, samlad statistik över uthyrda lokaler i Vasastan över tid.

Totalt
Antal lediga lokaler 425
Antal nya lokaler sedan igår 2
Antal uthyrda lokaler sedan igår 1
Lediga m2 totalt 227 554
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 3 959
Högsta m2-pris 21 600
Lägsta m2-pris 15,48

Hyra lokal i Vasastan

När du ska hitta lokaler att hyra i Vasastan bör du gå igenom några specifika steg. Du kan se en detaljerad beskrivning av hur du hittar och hyr olika typer av lokaler via våra guider: hyra kontor, hyra butikslokal, hyra lager, hyra industrilokal.

Du bör alltid börja med att definiera dina krav och behov för din nya verksamhetslokal. Därefter bör du undersöka den aktuella marknaden för lediga lokaler.

Du kan få en översikt över lokaler att hyra i Vasastan via Verksamhetslokaler.se, som samlar lediga lokaler i Sverige. På Verksamhetslokaler.se kan du enkelt filtrera efter storlek, pris och läge och skapa sökagenter för lokaler att hyra som informerar dig om nya kommersiella lokaler som matchar dina kriterier. Detta sparar tid och ger dig möjlighet att snabbt kontakta hyresvärdar som har intressanta lokaler. När du har identifierat intressanta företagslokaler på marknaden kan du kontakta hyresvärdarna eller fastighetsmäklarna för att arrangera en visning.

Det finns olika typer av kommersiella lokaler:

Hyra kontor i Vasastan

Kontorslokaler är lokaler som typiskt används för skrivbordsarbete och administration. Läs mer om att hyra kontor i Vasastan genom att klicka på länken.

Hyra butikslokal i Vasastan

Butikslokaler är lokaler som typiskt används för att sälja varor direkt till kunder från gatan. Läs mer om att hyra butikslokal i Vasastan genom att klicka på länken.

Hyra lager i Vasastan

Lagerlokaler är lokaler som typiskt används för att förvara varor tills de skickas till kunder eller butiker. Läs mer om att hyra lager i Vasastan genom att klicka på länken.

Hyra industrilokal i Vasastan

En industrilokal eller en verkstadslokal är en lokal som typiskt används för att producera eller reparera varor. Läs mer om att hyra industrilokal i Vasastan genom att klicka på länken.

Hyra klinik i Vasastan

En klinik är en lokal som typiskt används för medicinska- eller skönhetstjänster. Läs mer om att hyra klinik i Vasastan genom att klicka på länken.

Hyra restaurang i Vasastan

En restaurang är en lokal som vanligtvis används för att servera gäster. Läs mer om att hyra restaurang i Vasastan genom att klicka på länken.

Kontorshotell i Vasastan

Ett kontorshotell är en typ av lokal som vanligtvis består av flera kontorsplatser och/eller kontorsrum som hyrs ut till många olika företag. Läs mer om kontorshotell i Vasastan genom att klicka på länken.

Hitta en billig lokal att hyra i Vasastan

Om du vill hitta ett billig lokal i Vasastan är det viktigt att utforska så många alternativ som möjligt. Detta kan uppnås genom att kontakta så många hyresvärdar som möjligt och ordna visningar av de olika lokalerna.

Efter att ha mottagit de olika hyresvärdarnas prisförslag, bör du förhandla priset genom att komma med ditt eget prisförslag. Genom att ha flera kommersiella lokaler och hyresvärdar i åtanke ökar du chanserna att hitta en hyresvärd som är villig att erbjuda ett pris som passar din budget.

Kom ihåg att priset du får också handlar om utbud och efterfrågan. Genom att välja ett område med många lediga lokaler kan du också på så sätt öka sannolikheten att få ett lågt pris.

Hyr lokal i Vasastan med rätt storlek och inredning

När du väljer din nya lokal i Vasastan är det viktigt att du säkerställer att den uppfyller både dina nuvarande och framtida behov. Lokalen bör alltså vara tillräckligt stort för de aktiviteter du har idag och de aktiviteter du förväntar dig inom den närmaste framtiden.

Det är viktigt att du är medveten om att inredningen och planlösningen kan ha stor betydelse för vilken lokal som kan uppfylla dina behov. Även om en lokal kan verka för liten kan du ofta med rätt inredning optimera användningen av lokalen.

Du kan läsa mer om hur man inreder sin kommersiella lokal optimalt via dessa guider: Inredningsguide för kontor, inredningsguide för butikslokal, inredningsguide för lager och inredningsguide för industrilokal.

Flytten till en ny lokal i Vasastan

När du har hyrt en ny kommersiell lokal i Vasastan kommer du i en snar framtid att flytta in i den nya lokalen. Det är viktigt att du organiserar själva flytten från den ena lokalen till den andra på ett optimalt sätt. Det är avgörande att du fokuserar på alla aspekter av flytten.

Flyttprocessen varierar mycket beroende på om du flyttar kontor, lager, industrilokal eller butik. Vi har utvecklat en rad guider som riktar sig till flytt till olika typer av lokaler, som du kan läsa här: Flyttguide: kontorslokaler, Flyttguide: lagerlokaler, Flyttguide: industrilokaler och Flyttguide: butikslokal.

Ska du hyra ut lokal i Vasastan?

Om du har lediga lokaler i Vasastan kan du hitta potentiella hyresgäster genom Verksamhetslokaler.se, som en onlineplattform för lokaluthyrning. Vi används av fastighetsbolag, förvaltare, företagsmäklare och privata hyresvärdar som söker lämpliga hyresgäster för deras kommersiella lokaler.

Med en databas på över 40.000 registrerade användare och ett stort antal dagliga besökare som vill hyra lokal, kan du genom att annonsera dina lediga verksamhetslokaler nå ut till en bred målgrupp av potentiella hyresgäster.

Du kan skapa en annons för dina lokaler i Vasastan eller söka hyresgäster direkt på vår hemsida. Du är också välkommen att kontakta oss via mail på vip@verksamhetslokaler.se för mer information eller hjälp.

Du kan läsa mer om de steg du vanligtvis behöver genomföra när ska hyra ut lokal i denna guide: 10 enkla steg till att framgångsrikt hyra ut lokal.

Värt att veta när du vill hyra lokal i Vasastan

Vasastan är en av Stockholms mest centrala stadsdelar, och är också en viktig företagsstad. Här finns ett stort utbud av kontorslokaler, både i nybyggda fastigheter och i äldre, kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Vasastan är också en attraktiv stadsdel att bo och arbeta i, med närhet till parker, kultur och nöjen.

Vasastan ligger mitt i Stockholm, med närhet till både pendeltåg, tunnelbana och buss. Det gör det enkelt för anställda att ta sig till och från jobbet, oavsett var de bor i Stockholm.

Pendeltåg: Vasastan ligger nära flera pendeltågsstationer, bland annat Odenplan, Norrmalmstorg och Stockholm City. Det gör att det är enkelt för anställda som bor utanför Stockholm att ta sig till jobbet.

De viktigaste affärsområdena på Vasastan är IT, finans, media och kultur.

IT är det största affärsområdet på Vasastan, med cirka 30 procent av alla företag. I Vasastan finns ett stort utbud av IT-företag, både stora och små. 

Finans är ett annat viktigt affärsområde på Vasastan, med cirka 25 procent av alla företag. I Vasastan finns ett stort utbud av finansföretag, både banker och försäkringsbolag. Några exempel på stora finansföretag med huvudkontor i Vasastan är Handelsbanken, SEB och Tele2.

Stadsdelar i Vasastan 

Vasastan är en stadsdel i Stockholms innerstad, som gränsar till Norrmalm, Kungsholmen, Östermalm och Norra Djurgården. Den är indelad i följande stadsdelar:

  • Atlasområdet: Ett bostadsområde med många höghus och nybyggda lägenheter. Här finns också flera kontorsbyggnader och skolor.
  • Birkastan: Ett bostadsområde med många villor och radhus. Här finns också flera parker och grönområden.
  • Sabbatsberg: Ett bostadsområde med många äldre lägenheter och hus. Här finns också flera kulturinstitutioner, bland annat Stockholms stadsmuseum och Naturhistoriska riksmuseet.

Mer information om Vasastan som affärsstad

Om du letar efter affärslokaler på Vasastan är det viktigt att du grundligt bekantar dig med villkoren för företag i staden. Vi har sammanställt en guide med all relevant information om Vasastan som en affärsstad för att ge dig en omfattande översikt. Läs mer om att driva företag på Vasastan i den här guiden: Vasastan: En guide till Stockholms kreativa hjärta.