Hyra lokal i Linköping

Se alla lokaler att hyra i Linköping nedan. Om du vill hyra lokal i Linköping har du kommit helt rätt! Vi har i stort sett alla lokaler som uthyres i Linköping i vår databas. Hitta din nya lokal att hyra i Linköping här. Lycka till! Mer info om att hyra lokaler i Linköping.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
432 lokaler hittade
Visa på karta Visa som lista

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga lokaler att hyra i Linköping under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga lokaler att hyra i Linköping under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet lokaler att hyra i Linköping på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya lokaler i Linköping som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal lokaler i Linköping som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga lokaler i Linköping över tid, samlad statistik över nya lokaler i Linköping över tid, samlad statistik över uthyrda lokaler i Linköping över tid.

Datum Alla lokaler att hyra Nya lokaler att hyra Uthyrda lokaler
29. februari 2024 490 0 3
28. februari 2024 493 3 4
27. februari 2024 494 1 1
26. februari 2024 494 0 4
25. februari 2024 498 7 4
24. februari 2024 495 7 4
23. februari 2024 492 7 3
22. februari 2024 488 4 2
21. februari 2024 486 5 8
20. februari 2024 489 4 1
19. februari 2024 486 2 2
18. februari 2024 486 1 7
17. februari 2024 492 6 4
16. februari 2024 490 11 4
15. februari 2024 483 4 10
14. februari 2024 489 1 1
13. februari 2024 489 0 57
12. februari 2024 546 4 3
11. februari 2024 545 2 2
10. februari 2024 545 43 56
9. februari 2024 558 196 0
8. februari 2024 362 2 95
7. februari 2024 455 6 2
6. februari 2024 451 2 1
5. februari 2024 450 1 2
4. februari 2024 451 1 5
3. februari 2024 455 9 5
2. februari 2024 451 2 3
1. februari 2024 452 3 5
31. januari 2024 454 1 16
30. januari 2024 469 6 0

Statistik över lediga lokaler att hyra i Linköping

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av lokaler att hyra i Linköping. Se också samlad statistik över alla lediga lokaler i Linköping över tid, samlad statistik över nya lokaler i Linköping över tid, samlad statistik över uthyrda lokaler i Linköping över tid.

Totalt
Antal lediga lokaler 432
Antal nya lokaler sedan igår 0
Antal uthyrda lokaler sedan igår 3
Lediga m2 totalt 220 187
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 1 379
Högsta m2-pris 5 200
Lägsta m2-pris 424

Hyra lokal i Linköping

När du ska hitta lokaler att hyra i Linköping bör du gå igenom några specifika steg. Du kan se en detaljerad beskrivning av hur du hittar och hyr olika typer av lokaler via våra guider: hyra kontor, hyra butikslokal, hyra lager, hyra industrilokal.

Du bör alltid börja med att definiera dina krav och behov för din nya verksamhetslokal. Därefter bör du undersöka den aktuella marknaden för lediga lokaler.

Du kan få en översikt över lokaler att hyra i Linköping via Verksamhetslokaler.se, som samlar lediga lokaler i Sverige. På Verksamhetslokaler.se kan du enkelt filtrera efter storlek, pris och läge och skapa sökagenter för lokaler att hyra som informerar dig om nya kommersiella lokaler som matchar dina kriterier. Detta sparar tid och ger dig möjlighet att snabbt kontakta hyresvärdar som har intressanta lokaler. När du har identifierat intressanta företagslokaler på marknaden kan du kontakta hyresvärdarna eller fastighetsmäklarna för att arrangera en visning.

Det finns olika typer av kommersiella lokaler:

Hyra kontor i Linköping

Kontorslokaler är lokaler som typiskt används för skrivbordsarbete och administration. Läs mer om att hyra kontor i Linköping genom att klicka på länken.

Hyra butikslokal i Linköping

Butikslokaler är lokaler som typiskt används för att sälja varor direkt till kunder från gatan. Läs mer om att hyra butikslokal i Linköping genom att klicka på länken.

Hyra lager i Linköping

Lagerlokaler är lokaler som typiskt används för att förvara varor tills de skickas till kunder eller butiker. Läs mer om att hyra lager i Linköping genom att klicka på länken.

Hyra industrilokal i Linköping

En industrilokal eller en verkstadslokal är en lokal som typiskt används för att producera eller reparera varor. Läs mer om att hyra industrilokal i Linköping genom att klicka på länken.

Hyra klinik i Linköping

En klinik är en lokal som typiskt används för medicinska- eller skönhetstjänster. Läs mer om att hyra klinik i Linköping genom att klicka på länken.

Hyra restaurang i Linköping

En restaurang är en lokal som vanligtvis används för att servera gäster. Läs mer om att hyra restaurang i Linköping genom att klicka på länken.

Kontorshotell i Linköping

Ett kontorshotell är en typ av lokal som vanligtvis består av flera kontorsplatser och/eller kontorsrum som hyrs ut till många olika företag. Läs mer om kontorshotell i Linköping genom att klicka på länken.

Hitta en billig lokal att hyra i Linköping

Om du vill hitta ett billig lokal i Linköping är det viktigt att utforska så många alternativ som möjligt. Detta kan uppnås genom att kontakta så många hyresvärdar som möjligt och ordna visningar av de olika lokalerna.

Efter att ha mottagit de olika hyresvärdarnas prisförslag, bör du förhandla priset genom att komma med ditt eget prisförslag. Genom att ha flera kommersiella lokaler och hyresvärdar i åtanke ökar du chanserna att hitta en hyresvärd som är villig att erbjuda ett pris som passar din budget.

Kom ihåg att priset du får också handlar om utbud och efterfrågan. Genom att välja ett område med många lediga lokaler kan du också på så sätt öka sannolikheten att få ett lågt pris.

Hyr lokal i Linköping med rätt storlek och inredning

När du väljer din nya lokal i Linköping är det viktigt att du säkerställer att den uppfyller både dina nuvarande och framtida behov. Lokalen bör alltså vara tillräckligt stort för de aktiviteter du har idag och de aktiviteter du förväntar dig inom den närmaste framtiden.

Det är viktigt att du är medveten om att inredningen och planlösningen kan ha stor betydelse för vilken lokal som kan uppfylla dina behov. Även om en lokal kan verka för liten kan du ofta med rätt inredning optimera användningen av lokalen.

Du kan läsa mer om hur man inreder sin kommersiella lokal optimalt via dessa guider: Inredningsguide för kontor, inredningsguide för butikslokal, inredningsguide för lager och inredningsguide för industrilokal.

Flytten till en ny lokal i Linköping

När du har hyrt en ny kommersiell lokal i Linköping kommer du i en snar framtid att flytta in i den nya lokalen. Det är viktigt att du organiserar själva flytten från den ena lokalen till den andra på ett optimalt sätt. Det är avgörande att du fokuserar på alla aspekter av flytten.

Flyttprocessen varierar mycket beroende på om du flyttar kontor, lager, industrilokal eller butik. Vi har utvecklat en rad guider som riktar sig till flytt till olika typer av lokaler, som du kan läsa här: Flyttguide: kontorslokaler, Flyttguide: lagerlokaler, Flyttguide: industrilokaler och Flyttguide: butikslokal.

Ska du hyra ut lokal i Linköping?

Om du har lediga lokaler i Linköping kan du hitta potentiella hyresgäster genom Verksamhetslokaler.se, som en onlineplattform för lokaluthyrning. Vi används av fastighetsbolag, förvaltare, företagsmäklare och privata hyresvärdar som söker lämpliga hyresgäster för deras kommersiella lokaler.

Med en databas på över 40.000 registrerade användare och ett stort antal dagliga besökare som vill hyra lokal, kan du genom att annonsera dina lediga verksamhetslokaler nå ut till en bred målgrupp av potentiella hyresgäster.

Du kan skapa en annons för dina lokaler i Linköping eller söka hyresgäster direkt på vår hemsida. Du är också välkommen att kontakta oss via mail på vip@verksamhetslokaler.se för mer information eller hjälp.

Du kan läsa mer om de steg du vanligtvis behöver genomföra när ska hyra ut lokal i denna guide: 10 enkla steg till att framgångsrikt hyra ut lokal.

Värt att veta när du vill hyra lokal i Linköping

Linköping är en av Sveriges mest expansiva näringslivsstäder. Staden har en stark tradition inom industri och teknik, och är idag ett centrum för bland annat flygindustri, medicinteknik, mjukvara och e-handel.

De senaste åren har Linköpings näringsliv haft en stark tillväxt. Staden har ett välutbildat arbetskraftsresurs och en stark innovationskultur. Linköping är en attraktiv stad för både inhemska och utländska företag.

Näringsliv i Linköping är starkt fokuserat på teknik och innovation. Staden är ett centrum för bland annat flygindustri, medicinteknik, mjukvara och e-handel. Linköping har en stark tradition inom industri och teknik, och är idag ett av Sveriges mest expansiva näringslivsstäder.

Därutöver har Linköping ett väl utbyggt transportsystem som gör det enkelt för företag att transportera varor och personal. Staden har en väl utbyggd infrastruktur som gör det enkelt att ta sig till och från Linköping. Kollektivtrafiken är ett bra alternativ för företag som vill minska sina utsläpp och förbättra sin miljöprofil.

Stadsdelar i Linköping

  • Innerstaden är Linköpings historiska centrum. Här ligger bland annat Linköpings domkyrka, Linköpings slott och Linköpings universitet. Innerstaden är en livlig stadsdel med ett rikt utbud av butiker, restauranger och kulturella evenemang.

  • Vasastaden är en stadsdel som byggdes upp under 1900-talets början. Här ligger bland annat Linköpings stadshus, Linköpings Konserthus och Linköpings stadsbibliotek. Vasastaden är en elegant stadsdel med en blandning av äldre och nyare bebyggelse.

  • Berga är en stadsdel som ligger i sydvästra Linköping. Berga är en grön stadsdel med ett rikt utbud av parker och naturområden. Här ligger också Linköpings universitetssjukhus.

  • Ekholmen är en stadsdel som ligger i nordvästra Linköping. Ekholmen är en expansiv stadsdel med ett stort utbud av bostäder, butiker och restauranger. Här ligger också Linköpings tekniska högskola.

  • Ryd är en stadsdel som ligger i sydöstliga Linköping. Ryd är en studentstad med ett stort utbud av bostäder, studentbostäder och restauranger. Här ligger också Linköpings universitetscampus.

  • Skäggetorp är en stadsdel som ligger i nordöstra Linköping. Skäggetorp är en stadsdel med ett stort utbud av bostäder, butiker och restauranger. Här ligger också Linköpings stadsteater.

Mer information om näringslivet i Linköping

Om du söker lokaler i Linköping är det viktigt att du sätter dig in i hur det är att vara företagare i staden. Vi har satt ihop en guide med all relevant information om näringslivet i Linköping som kan ge dig en samlad överblick. Läs mer om att driva företag i Linköping i denna guide: Linköping - en kunskapsstad med starkt näringsliv.