Hyra lokal i Gävle

Se alla lokaler att hyra i Gävle nedan. Om du vill hyra lokal i Gävle har du kommit helt rätt! Vi har i stort sett alla lokaler som uthyres i Gävle i vår databas. Hitta din nya lokal att hyra i Gävle här. Lycka till! Mer info om att hyra lokaler i Gävle.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
334 lokaler hittade
Visa på karta Visa som lista

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga lokaler att hyra i Gävle under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga lokaler att hyra i Gävle under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet lokaler att hyra i Gävle på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya lokaler i Gävle som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal lokaler i Gävle som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga lokaler i Gävle över tid, samlad statistik över nya lokaler i Gävle över tid, samlad statistik över uthyrda lokaler i Gävle över tid.

Datum Alla lokaler att hyra Nya lokaler att hyra Uthyrda lokaler
18. juni 2024 387 7 0
17. juni 2024 380 0 4
16. juni 2024 384 4 1
15. juni 2024 381 0 0
14. juni 2024 381 3 3
13. juni 2024 381 2 2
12. juni 2024 381 5 4
11. juni 2024 380 0 4
10. juni 2024 384 5 4
9. juni 2024 383 4 0
8. juni 2024 379 0 0
7. juni 2024 379 1 3
6. juni 2024 381 5 6
5. juni 2024 382 10 7
4. juni 2024 379 10 2
3. juni 2024 371 1 5
2. juni 2024 375 0 0
1. juni 2024 375 0 2
31. maj 2024 377 3 0
30. maj 2024 374 5 12
29. maj 2024 381 6 0
28. maj 2024 375 4 1
27. maj 2024 372 0 4
26. maj 2024 376 0 0
25. maj 2024 376 6 2
24. maj 2024 372 12 2
23. maj 2024 362 1 12
22. maj 2024 373 3 2
21. maj 2024 372 3 0
20. maj 2024 369 0 0
19. maj 2024 369 1 0

Statistik över lediga lokaler att hyra i Gävle

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av lokaler att hyra i Gävle. Se också samlad statistik över alla lediga lokaler i Gävle över tid, samlad statistik över nya lokaler i Gävle över tid, samlad statistik över uthyrda lokaler i Gävle över tid.

Totalt
Antal lediga lokaler 334
Antal nya lokaler sedan igår 7
Antal uthyrda lokaler sedan igår 0
Lediga m2 totalt 212 769
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 5 173
Högsta m2-pris 22 500
Lägsta m2-pris 478,8

Hyra lokal i Gävle

När du ska hitta lokaler att hyra i Gävle bör du gå igenom några specifika steg. Du kan se en detaljerad beskrivning av hur du hittar och hyr olika typer av lokaler via våra guider: hyra kontor, hyra butikslokal, hyra lager, hyra industrilokal.

Du bör alltid börja med att definiera dina krav och behov för din nya verksamhetslokal. Därefter bör du undersöka den aktuella marknaden för lediga lokaler.

Du kan få en översikt över lokaler att hyra i Gävle via Verksamhetslokaler.se, som samlar lediga lokaler i Sverige. På Verksamhetslokaler.se kan du enkelt filtrera efter storlek, pris och läge och skapa sökagenter för lokaler att hyra som informerar dig om nya kommersiella lokaler som matchar dina kriterier. Detta sparar tid och ger dig möjlighet att snabbt kontakta hyresvärdar som har intressanta lokaler. När du har identifierat intressanta företagslokaler på marknaden kan du kontakta hyresvärdarna eller fastighetsmäklarna för att arrangera en visning.

Det finns olika typer av kommersiella lokaler:

Hyra kontor i Gävle

Kontorslokaler är lokaler som typiskt används för skrivbordsarbete och administration. Läs mer om att hyra kontor i Gävle genom att klicka på länken.

Hyra butikslokal i Gävle

Butikslokaler är lokaler som typiskt används för att sälja varor direkt till kunder från gatan. Läs mer om att hyra butikslokal i Gävle genom att klicka på länken.

Hyra lager i Gävle

Lagerlokaler är lokaler som typiskt används för att förvara varor tills de skickas till kunder eller butiker. Läs mer om att hyra lager i Gävle genom att klicka på länken.

Hyra industrilokal i Gävle

En industrilokal eller en verkstadslokal är en lokal som typiskt används för att producera eller reparera varor. Läs mer om att hyra industrilokal i Gävle genom att klicka på länken.

Hyra klinik i Gävle

En klinik är en lokal som typiskt används för medicinska- eller skönhetstjänster. Läs mer om att hyra klinik i Gävle genom att klicka på länken.

Hyra restaurang i Gävle

En restaurang är en lokal som vanligtvis används för att servera gäster. Läs mer om att hyra restaurang i Gävle genom att klicka på länken.

Kontorshotell i Gävle

Ett kontorshotell är en typ av lokal som vanligtvis består av flera kontorsplatser och/eller kontorsrum som hyrs ut till många olika företag. Läs mer om kontorshotell i Gävle genom att klicka på länken.

Hitta en billig lokal att hyra i Gävle

Om du vill hitta ett billig lokal i Gävle är det viktigt att utforska så många alternativ som möjligt. Detta kan uppnås genom att kontakta så många hyresvärdar som möjligt och ordna visningar av de olika lokalerna.

Efter att ha mottagit de olika hyresvärdarnas prisförslag, bör du förhandla priset genom att komma med ditt eget prisförslag. Genom att ha flera kommersiella lokaler och hyresvärdar i åtanke ökar du chanserna att hitta en hyresvärd som är villig att erbjuda ett pris som passar din budget.

Kom ihåg att priset du får också handlar om utbud och efterfrågan. Genom att välja ett område med många lediga lokaler kan du också på så sätt öka sannolikheten att få ett lågt pris.

Hyr lokal i Gävle med rätt storlek och inredning

När du väljer din nya lokal i Gävle är det viktigt att du säkerställer att den uppfyller både dina nuvarande och framtida behov. Lokalen bör alltså vara tillräckligt stort för de aktiviteter du har idag och de aktiviteter du förväntar dig inom den närmaste framtiden.

Det är viktigt att du är medveten om att inredningen och planlösningen kan ha stor betydelse för vilken lokal som kan uppfylla dina behov. Även om en lokal kan verka för liten kan du ofta med rätt inredning optimera användningen av lokalen.

Du kan läsa mer om hur man inreder sin kommersiella lokal optimalt via dessa guider: Inredningsguide för kontor, inredningsguide för butikslokal, inredningsguide för lager och inredningsguide för industrilokal.

Flytten till en ny lokal i Gävle

När du har hyrt en ny kommersiell lokal i Gävle kommer du i en snar framtid att flytta in i den nya lokalen. Det är viktigt att du organiserar själva flytten från den ena lokalen till den andra på ett optimalt sätt. Det är avgörande att du fokuserar på alla aspekter av flytten.

Flyttprocessen varierar mycket beroende på om du flyttar kontor, lager, industrilokal eller butik. Vi har utvecklat en rad guider som riktar sig till flytt till olika typer av lokaler, som du kan läsa här: Flyttguide: kontorslokaler, Flyttguide: lagerlokaler, Flyttguide: industrilokaler och Flyttguide: butikslokal.

Ska du hyra ut lokal i Gävle?

Om du har lediga lokaler i Gävle kan du hitta potentiella hyresgäster genom Verksamhetslokaler.se, som en onlineplattform för lokaluthyrning. Vi används av fastighetsbolag, förvaltare, företagsmäklare och privata hyresvärdar som söker lämpliga hyresgäster för deras kommersiella lokaler.

Med en databas på över 40.000 registrerade användare och ett stort antal dagliga besökare som vill hyra lokal, kan du genom att annonsera dina lediga verksamhetslokaler nå ut till en bred målgrupp av potentiella hyresgäster.

Du kan skapa en annons för dina lokaler i Gävle eller söka hyresgäster direkt på vår hemsida. Du är också välkommen att kontakta oss via mail på vip@verksamhetslokaler.se för mer information eller hjälp.

Du kan läsa mer om de steg du vanligtvis behöver genomföra när ska hyra ut lokal i denna guide: 10 enkla steg till att framgångsrikt hyra ut lokal.

Värt att veta när du vill hyra lokal i Gävle

Gävle har en lång historia som handelsstad. Redan på 1400-talet var Gävle en viktig handelsplats. Idag är Gävle hemvist för ett stort antal företag inom en rad olika branscher, bland annat industri, logistik, teknik och service.

Följande kännetecknar Gävle som företagsstad:

En strategisk geografisk position. Gävle ligger vid Östersjön och är en viktig knutpunkt för handel och transport. Kommunen har också en god anslutning till infrastrukturen, bland annat med E4 och järnväg.

Ett starkt näringsliv. Gävle har ett starkt näringsliv med en bred bas av företag. Kommunen arbetar aktivt för att attrahera nya företag och främja tillväxt.

En god arbetsmarknad. Gävle har en god arbetsmarknad med en hög sysselsättningsgrad. Kommunen har också ett stort antal utbildningsinstitutioner som bidrar till att kompetensförsörja näringslivet.

För företag i Gävle finns det ett antal olika transportvillkor att välja mellan. Dessa villkor är utformade för att tillgodose olika behov och krav.

Utöver de vanliga transportvillkoren finns det även ett antal andra villkor som kan vara relevanta för företag i Gävle

De viktigaste områdena för företag i Gävle är:

Gävle Centrum är Gävles centrala stadsdel och är belägen vid den södra stranden av Gavleån. Här finns ett stort antal företag inom bland annat handel, service och administration.

Inre hamnen är en ny stadsdel som växer fram i Gävles norra del. Här planeras för ett nytt affärscentrum med fokus på hållbarhet.

Bomhus är en industristad med ett stort antal företag inom bland annat stålindustrin och träindustrin. Här finns också flera logistikföretag.

Stadsdelar i Gävle

Gävle Centrum är Gävles centrala stadsdel och är belägen vid den södra stranden av Gavleån. Den är ett dynamiskt område med ett rikt utbud av butiker, restauranger, och kultur. Här finns också Gävle Centralstation, kommunens viktigaste kollektivtrafiknav.

Bomhus är en industristad med ett stort antal företag inom bland annat stålindustrin och träindustrin. Bomhus ligger nära Gävles pendeltågsstation och är en viktig knutpunkt för kollektivtrafiken.

Fridhem är en grön och naturskön stadsdel med många parker och grönområden. Fridhem ligger vid Gavleån och är ett populärt utflyktsmål för både invånare och besökare.

Hedesunda är en villaförort med ett stort antal villor och radhus. Hedesunda ligger vid Dalälven och är ett populärt bostadsområde.

Andersberg är en stadsdel med ett rikt utbud av restauranger, caféer och kultur. Andersberg ligger vid kusten och är ett populärt utflyktsmål för både invånare och besökare

Inre hamnen är en ny stadsdel som växer fram i Gävles norra del. Inre hamnen har ett fokus på hållbarhet och här planeras för bostäder, arbetsplatser och en blandstad.

Mer information om Gävle som affärsstad

Om du letar efter affärslokaler på Gävle är det viktigt att du grundligt bekantar dig med villkoren för företag i staden. Vi har sammanställt en guide med all relevant information om Gävle som en affärsstad för att ge dig en omfattande översikt. Läs mer om att driva företag på Gävle i den här guiden: Gävle: Den ultimata guiden