Hyra lokal i Borås

Se alla lokaler att hyra i Borås nedan. Om du vill hyra lokal i Borås har du kommit helt rätt! Vi har i stort sett alla lokaler som uthyres i Borås i vår databas. Hitta din nya lokal att hyra i Borås här. Lycka till! Mer info om att hyra lokaler i Borås.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
570 lokaler hittade
Visa på karta Visa som lista

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga lokaler att hyra i Borås under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga lokaler att hyra i Borås under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet lokaler att hyra i Borås på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya lokaler i Borås som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal lokaler i Borås som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga lokaler i Borås över tid, samlad statistik över nya lokaler i Borås över tid, samlad statistik över uthyrda lokaler i Borås över tid.

Datum Alla lokaler att hyra Nya lokaler att hyra Uthyrda lokaler
22. juni 2024 676 2 6
21. juni 2024 680 14 36
20. juni 2024 702 8 3
19. juni 2024 697 6 4
18. juni 2024 695 8 4
17. juni 2024 691 3 7
16. juni 2024 695 5 3
15. juni 2024 693 33 34
14. juni 2024 694 20 7
13. juni 2024 681 75 20
12. juni 2024 626 11 72
11. juni 2024 687 2 23
10. juni 2024 708 2 1
9. juni 2024 707 1 1
8. juni 2024 707 8 7
7. juni 2024 706 7 0
6. juni 2024 699 25 27
5. juni 2024 701 24 0
4. juni 2024 677 1 1
3. juni 2024 677 1 2
2. juni 2024 678 13 12
1. juni 2024 677 8 0
31. maj 2024 669 2 4
30. maj 2024 671 12 15
29. maj 2024 674 12 1
28. maj 2024 663 7 9
27. maj 2024 665 1 0
26. maj 2024 664 6 6
25. maj 2024 664 31 35
24. maj 2024 668 34 3
23. maj 2024 637 1 0

Statistik över lediga lokaler att hyra i Borås

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av lokaler att hyra i Borås. Se också samlad statistik över alla lediga lokaler i Borås över tid, samlad statistik över nya lokaler i Borås över tid, samlad statistik över uthyrda lokaler i Borås över tid.

Totalt
Antal lediga lokaler 572
Antal nya lokaler sedan igår 2
Antal uthyrda lokaler sedan igår 6
Lediga m2 totalt 661 623
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 1 263
Högsta m2-pris 5 104,02
Lägsta m2-pris 1

Hyra lokal i Borås

När du ska hitta lokaler att hyra i Borås bör du gå igenom några specifika steg. Du kan se en detaljerad beskrivning av hur du hittar och hyr olika typer av lokaler via våra guider: hyra kontor, hyra butikslokal, hyra lager, hyra industrilokal.

Du bör alltid börja med att definiera dina krav och behov för din nya verksamhetslokal. Därefter bör du undersöka den aktuella marknaden för lediga lokaler.

Du kan få en översikt över lokaler att hyra i Borås via Verksamhetslokaler.se, som samlar lediga lokaler i Sverige. På Verksamhetslokaler.se kan du enkelt filtrera efter storlek, pris och läge och skapa sökagenter för lokaler att hyra som informerar dig om nya kommersiella lokaler som matchar dina kriterier. Detta sparar tid och ger dig möjlighet att snabbt kontakta hyresvärdar som har intressanta lokaler. När du har identifierat intressanta företagslokaler på marknaden kan du kontakta hyresvärdarna eller fastighetsmäklarna för att arrangera en visning.

Det finns olika typer av kommersiella lokaler:

Hyra kontor i Borås

Kontorslokaler är lokaler som typiskt används för skrivbordsarbete och administration. Läs mer om att hyra kontor i Borås genom att klicka på länken.

Hyra butikslokal i Borås

Butikslokaler är lokaler som typiskt används för att sälja varor direkt till kunder från gatan. Läs mer om att hyra butikslokal i Borås genom att klicka på länken.

Hyra lager i Borås

Lagerlokaler är lokaler som typiskt används för att förvara varor tills de skickas till kunder eller butiker. Läs mer om att hyra lager i Borås genom att klicka på länken.

Hyra industrilokal i Borås

En industrilokal eller en verkstadslokal är en lokal som typiskt används för att producera eller reparera varor. Läs mer om att hyra industrilokal i Borås genom att klicka på länken.

Hyra klinik i Borås

En klinik är en lokal som typiskt används för medicinska- eller skönhetstjänster. Läs mer om att hyra klinik i Borås genom att klicka på länken.

Hyra restaurang i Borås

En restaurang är en lokal som vanligtvis används för att servera gäster. Läs mer om att hyra restaurang i Borås genom att klicka på länken.

Kontorshotell i Borås

Ett kontorshotell är en typ av lokal som vanligtvis består av flera kontorsplatser och/eller kontorsrum som hyrs ut till många olika företag. Läs mer om kontorshotell i Borås genom att klicka på länken.

Hitta en billig lokal att hyra i Borås

Om du vill hitta ett billig lokal i Borås är det viktigt att utforska så många alternativ som möjligt. Detta kan uppnås genom att kontakta så många hyresvärdar som möjligt och ordna visningar av de olika lokalerna.

Efter att ha mottagit de olika hyresvärdarnas prisförslag, bör du förhandla priset genom att komma med ditt eget prisförslag. Genom att ha flera kommersiella lokaler och hyresvärdar i åtanke ökar du chanserna att hitta en hyresvärd som är villig att erbjuda ett pris som passar din budget.

Kom ihåg att priset du får också handlar om utbud och efterfrågan. Genom att välja ett område med många lediga lokaler kan du också på så sätt öka sannolikheten att få ett lågt pris.

Hyr lokal i Borås med rätt storlek och inredning

När du väljer din nya lokal i Borås är det viktigt att du säkerställer att den uppfyller både dina nuvarande och framtida behov. Lokalen bör alltså vara tillräckligt stort för de aktiviteter du har idag och de aktiviteter du förväntar dig inom den närmaste framtiden.

Det är viktigt att du är medveten om att inredningen och planlösningen kan ha stor betydelse för vilken lokal som kan uppfylla dina behov. Även om en lokal kan verka för liten kan du ofta med rätt inredning optimera användningen av lokalen.

Du kan läsa mer om hur man inreder sin kommersiella lokal optimalt via dessa guider: Inredningsguide för kontor, inredningsguide för butikslokal, inredningsguide för lager och inredningsguide för industrilokal.

Flytten till en ny lokal i Borås

När du har hyrt en ny kommersiell lokal i Borås kommer du i en snar framtid att flytta in i den nya lokalen. Det är viktigt att du organiserar själva flytten från den ena lokalen till den andra på ett optimalt sätt. Det är avgörande att du fokuserar på alla aspekter av flytten.

Flyttprocessen varierar mycket beroende på om du flyttar kontor, lager, industrilokal eller butik. Vi har utvecklat en rad guider som riktar sig till flytt till olika typer av lokaler, som du kan läsa här: Flyttguide: kontorslokaler, Flyttguide: lagerlokaler, Flyttguide: industrilokaler och Flyttguide: butikslokal.

Ska du hyra ut lokal i Borås?

Om du har lediga lokaler i Borås kan du hitta potentiella hyresgäster genom Verksamhetslokaler.se, som en onlineplattform för lokaluthyrning. Vi används av fastighetsbolag, förvaltare, företagsmäklare och privata hyresvärdar som söker lämpliga hyresgäster för deras kommersiella lokaler.

Med en databas på över 40.000 registrerade användare och ett stort antal dagliga besökare som vill hyra lokal, kan du genom att annonsera dina lediga verksamhetslokaler nå ut till en bred målgrupp av potentiella hyresgäster.

Du kan skapa en annons för dina lokaler i Borås eller söka hyresgäster direkt på vår hemsida. Du är också välkommen att kontakta oss via mail på vip@verksamhetslokaler.se för mer information eller hjälp.

Du kan läsa mer om de steg du vanligtvis behöver genomföra när ska hyra ut lokal i denna guide: 10 enkla steg till att framgångsrikt hyra ut lokal.

Värt att veta när du vill hyra lokal i Borås

Borås är en företagsstad med en lång tradition av textilindustri. Staden har en stark näringslivsstruktur med ett brett utbud av företag inom olika branscher. Borås är också en innovativ stad med ett stort fokus på utveckling och nytänkande.

Transportvillkoren i Borås för företag är generellt sett förmånliga. Staden ligger nära Göteborg och Stockholm, vilket gör det enkelt att transportera varor till och från andra delar av Sverige och Europa. Borås har också en god infrastruktur med goda kommunikationsmöjligheter.

Västra Götalandsregionen (VGR) är en region i Sverige som omfattar 13 kommuner. Regionen har cirka 1,8 miljoner invånare och är Sveriges tredje största region. VGR ansvarar för en rad samhällsfunktioner, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, kultur och utbildning.

Stadsdelar i Boras

Centrum är den centrala stadsdelen med ett stort utbud av butiker, restauranger och kulturinstitutioner. Här ligger också Borås stadshus och Borås museum.

Göta är en stadsdel med en blandad bebyggelse av bostäder, kontor och industri. Här ligger också Borås Arena, en multiarena som används för sportevenemang och konserter. 

Norrby är en stadsdel med en stor andel bostäder. Här ligger också Borås sjukhus och Borås Högskola.

Sjöbo är en stadsdel med en blandad bebyggelse av bostäder, kontor och industri. Här ligger också Borås Södra station, som är en viktig knutpunkt för kollektivtrafiken.

Lundby/Knalleland är en stadsdel med en stor andel bostäder. Här ligger också Borås djurpark och Knalleland, ett stort köpcentrum.

Hestra är en stadsdel med en blandad bebyggelse av bostäder, kontor och industri. Här ligger också Borås sjukhusområde, som är ett av Sveriges största sjukhusområden.

Mer information om Borås som affärsstad

Om du letar efter affärslokaler på Borås är det viktigt att du grundligt bekantar dig med villkoren för företag i staden. Vi har sammanställt en guide med all relevant information om Borås som en affärsstad för att ge dig en omfattande översikt. Läs mer om att driva företag på Borås  i den här guiden: Borås business: Allt du behöver veta.