Försäljning av fastighetsmark

Här kan du hitta köpare som söker fastighetsmark till salu . Du kan alltid använda sökfunktionen för att begränsa sökningen utifrån olika kriterier, så du enbart ser de köpare som vill köpa fastighetsmarker som matchar den fastighet som du vill sälja. Mer info om försäljning av fastighetsmarker .

Få snabbt hjälp med försäljningen av din kommersiella fastighet eller investeringsfastighet via tel: 08-446 887 40 eller mail: vip@verksamhetslokaler.se.


Vill du hyra ut eller sälja dina lokaler?Hyra/salu
Hur stora är dina lokaler?Storlek

Vanliga frågor

Verksamhetslokaler.se är en av de största portalerna och sökmotorerna för uthyrning och försäljning av kommersiella fastigheter på marknaden. Vi används av många företag och fastighetsinvesterare som letar efter kommersiella fastigheter till salu, investeringsfastigheter, kommersiella fastigheter för eget bruk eller fastigheter för investeringar. Vi används ofta av mäklare och kommersiella mäklare, men du är välkommen att kontakta köparna direkt i vår databas för försäljning av din kommersiella fastighet, även om du inte använder dig av bedömning och råd från en rådgivare, mäklare eller kommersiell mäklare. Om du har fastighetsmarker till salu, har du kommit till rätt ställe.

Guide: Sälja fastighetsmarker

När du vill sälja fastighetsmark är det viktigt att du gör det strukturerat och tar hänsyn till ett antal parametrar. På så sätt undviker du att hamna i en situation där du inte kan sälja din fastighet eller där du inte får det försäljningspris som du förväntat dig.

Vi har utvecklat den här guiden om hur man snabbast möjligt gör en försäljning av kommersiella fastigheter.

1. Agera snabbt när du vill sälja din fastighetsmark

Det kan finnas många anledningar att sälja en kommersiell fastighet. Det kan vara så att du har använt fastigheten för ditt företag och inte behöver den längre, att du behöver likviditet eller att du vill realisera en vinst i form av en värdeökning på en förvaltningsfastighet. Om du förväntar dig att få ett bra pris på fastigheten, agera då snabbt. Det är inte säkert att marknadspriset kommer att ligga kvar på samma nivå under de kommande månaderna. Sälj när du kan få ett försäljningspris för din kommersiella fastighet som du är nöjd med. Många som vill sälja en fastighet för investering väntar för länge och det kan sluta med att man inte får fastigheten såld till det pris man förväntade sig.

2. Gör en undersökning av fastigheten du vill sälja

Det är viktigt att du börjar med att bekanta dig med vilken typ av kommersiell fastighet du har. Vad är storleken på fastigheten, hur många kommersiella lokaler eller bostäder finns det i fastigheten, vad kan fastigheten användas till? Det är också viktigt att du granskar fastigheten och ser till att den är inbjudande och i bra skick. Kom ihåg att köpare kommer att ha ett större intresse av att köpa din fastighet om de inte behöver avsätta en stor budget för fastighetsrenovering.

När du har koll på ovanstående kan du börja tänka på hur du vill prissätta din investeringsfastighet eller kommersiella fastighet. Här är det viktigt att du tar hänsyn till ett antal parametrar såsom storlek, läge, service och faciliteter. Du måste också vara medveten om vad som är standard på marknaden så att du inte prissätter dig själv fel utifrån hur marknaden ser ut. På Verksamhetslokaler.se kan du alltid se vad liknande fastigheter till salu kostar.

3. Gör en profil för din framtida köpare

När du har analyserat din fastighet och dess användningsområden kan du börja tänka på vilken typ av köpare som kommer att dra nytta av att köpa din fastighet. Vilka branscher passar bäst för din plats? Vilka storlekar av företag kommer att dra nytta av dina anläggningar? Och vilka tjänster kommer de att uppskatta?

4. Beskriv din fastighet till salu i en annons

Nu är du redo att göra en försäljningspresentation. Syftet med försäljningspresentationen är att skapa en överblick över fastigheten vinklad i förhållande till vilken typ av köpare du vill sälja fastigheten till. Vill du sälja fastigheten för eget bruk eller som förvaltningsfastighet?

Försäljningspresentationen måste innehålla data om område, plats, typ, pris, årliga kostnader, andra villkor. Om du vill sälja en fastighet för investering är det en bra idé att belysa vilken avkastning köparen kan förvänta sig när han köper din investeringsfastighet och hur denne eventuellt kan hyra ut investeringsfastigheten med banklån eller inteckningar för företag. Observera att belåningsgraden för kommersiella fastigheter och förvaltningsfastigheter skiljer sig från t.ex. bostadsmarknaden.

Försäljningspresentationen måste också innehålla en fullständig beskrivning av fastigheten samt foton.

5. Ta reda på om du vill använda en kommersiell mäklare

Många fastighetsbolag ansvarar själva för försäljningen av sin fastighet och använder en advokat som specialiserat sig på kommersiella fastigheter för pappersarbetet när de har hittat en köpare. Men det finns ett alternativ att använda en kommersiell fastighetsmäklare som specialiserat sig på att sälja kommersiella fastigheter.

Den kommersiella mäklaren kan hjälpa dig med:

- De gör en säljpresentation och bedömning

- De hittar potentiella köpare

- De gör en säljpresentation, köpeavtal, lagfart och hjälper till med fastighetsregistrering.

- De ansvarar för all kontakt med köparen och med råd om den optimala köparen

- De ser till att fastigheten säljs

Det kan vara en fördel att använda en kommersiell mäklare, eftersom de kan ha ett större nätverk och därmed kan hitta fler potentiella köpare. De ansvarar också för all kontakt med köparna och ser till att fastigheten säljs.

6. Marknadsföring när du vill sälja din fastighet

Nu är du redo att börja marknadsföra din fastighet. Här är en naturlig process:

Annonsera din kommersiella- eller investeringsfastighet till salu på Verksamhetslokaler.se

Det är otroligt viktigt att du gör en bra annons som beskriver din fastighet och dina kontaktuppgifter tydligt. Kom ihåg att ta några bra bilder av fastigheten så att köparna kan se vad de köper.

Du lägger upp din annons direkt här på Verksamhetslokaler.se, som är en av Sveriges största portaler för uthyrning och försäljning av kommersiella fastigheter. Verksamhetslokaler.se används av många företag som letar efter nya kommersiella lokaler, och många fastighetsinvesterare som letar efter fastigheter till salu. Med andra ord - genom att annonsera din kommersiella fastighet till salu på Verksamhetslokaler.se exponerar du fastigheten för en stor del av de företag som letar efter lokaler och investeringsfastigheter till salu vid varje given tidpunkt.

Kontakta köpare som letar efter fastigheter till salu direkt

Du kan också ta direktkontakt med köpare som letar efter kommersiella fastigheter till salu. Många av dessa företag beskriver sina önskemål på Verksamhetslokaler.se. Du kan söka direkt efter köpare i databasen och kontakta dem som letar efter fastigheter som liknar den eller de fastigheter du har till salu och bjuda in dem till en visning.

Använd ditt nätverk för att hitta en köpare till din fastighet

Många fastighetsinvesterare hittar sina fastigheter genom nätverk och personliga kontakter. Så om du känner någon som letar efter fastigheter till salu, kontakta dem och berätta om fastigheten du vill sälja. Kanske kan du göra en affär.

Använd sociala medier

Sociala medier är ett utmärkt tillfälle att nå många potentiella köpare samtidigt. Skapa en annons på Facebook eller andra sociala medier så att fler kan se din fastighet.

7. Visa upp fastigheten

Nu börjar intresserade köpare förhoppningsvis strömma in. När du visar upp fastigheten, se till att du har en mental lista med frågor så att du kan ta reda på om de är rätt matchning för din fastighet. Kom ihåg att ge köparna tid att se sig omkring och ställa frågor. Kom också ihåg att vara öppen i förhållande till prisförhandlingar och i förhållande till de potentiella köparnas önskemål.

8. Kolla upp köparen

När du väl har hittat en köpare som du tror att du vill sälja din kommersiella fastighet eller investeringsfastighet till är det mycket viktigt att du kollar upp köparen. Det viktigaste är att du undersöker köparens ekonomiska villkor. Du kan enkelt dra köparens konton genom offentliga databaser. Det är också viktigt att du använder din magkänsla. Det kan bli väldigt dyrt att sälja fastigheter till fel köpare.

9. Underteckna köpeavtalet

När du har undersökt köparen och är säker på att allt är i ordning, är det dags att underteckna köpeavtalet. Kom ihåg att få kontraktet kontrollerat av en fastighetsjurist som specialiserat sig på kommersiella fastigheter, så du är säker på att det är i ordning. Avtalet ska bland annat innehålla information om försäljningspris, tidpunkt för betalning av handpenningen, förväntade kostnader, förvärvsdatum, eventuella servitut etc.

10. Följ saken till slutförandet

När du har undertecknat köpeavtalet, se till att du får betalningen i tid och följ upp om köparen inte betalar. Det är god stil att vara tillgänglig för frågor från den nya ägaren av fastigheten under de första månaderna efter försäljningen.