Hyra ut lokal

Som lokalägare kan du välja att hyra ut din lokal, eller en del av lokalen. Det är vid sådant tillfälle bra att känna till och använda sig av hyreslagen.

Hitta en hyresgäst till din lokal

Annonsering när du ska hyra ut lokal

Verksamhetslokaler.se är en lokalportal som har många lokalsökande verksamheter.

Upprätta en gratis annons när du ska hyra ut lokal på Verksamhetslokaler.se - klicka här.

Hyreskontrakt när du ska hyra ut lokal

I samband med att du ska hyra ut lokal är det alltid bra att det som avtalats muntligt mellan hyresvärd och hyresgäst även bekräftas på skrift.

När du ska hyra ut din lokal kan din hyresgäst kräva ett skriftligt hyreskontrakt. Kontraktet för när du ska hyra ut lokal ska innehålla upplysningar om bl.a.: hyresgästen har tillgång till kök och toalett, betalningsvillkor, villkor för driftkostnader, lokalens skick vid inflytt och avtal om skick vid utflytt, eventuella trivselregler osv.

Information om uthyrning av lokaler för hyresgäster

Som hyresgäst ska du ofta betala en deposition till hyresvärden som försäkran om att lokalen hålls i samma skick som vid tillträde. Under förutsättningen att lokalen återlämnas i samma skick som vid tillträdet, betalas depositionen tillbaka till hyresgästen. Om hyresgästen har sönder något under sin tid i lokalen, används depositionen till täcka kostnaden för skadegörelsen.

Ska du hyra lokal? Klicka här för en översikt över tillgängliga lokaler att hyra.

Se även:

Guide för att hyra ut lokal (på hyrutlokal.se)
Hyra ut kontor
Hyra ut klinik
Hyra ut butik
Hyra ut lager