Uthyrning av kliniker

Som lokalägare kan du välja att hyra ut hela din klinik eller delar av kliniken. Det är vid sådant tillfälle bra att känna till och använda sig av hyreslagen.

Hitta en hyresgäst till din klinik

Annonsering av uthyrning av klinik

Verksamhetslokaler.se är en lokalportal som har många lokalsökare - däribland lokalsökande verksamheter som letar efter uthyrning av kliniker.

Upprätta en gratis annons för uthyrning av klinik på Verksamhetslokaler.se - klicka här...

Hyreskontrakt vid uthyrning av klinik

I samband med uthyrning av en klinik är det alltid bra att det som avtalats muntligt mellan hyresvärd och hyresgäst även bekräftas på skrift.

När du hyr ut din klinik kan din hyresgäst kräva ett skriftligt hyreskontrakt. Kontraktet för uthyrning av kliniken ska innehålla upplysningar om bl.a.: hyresgästen har tillgång till källare och trädgård, betalningsvillkor, villkor för driftkostnader, klinikens skick vid inflytt och avtal om skick vid utflytt, eventuella trivselregler osv.

Information om uthyrning av klinik för hyresgäster

Som hyresgäst ska du ofta betala en deposition till hyresvärden som försäkran om att lokalen hålls i samma skick som vid tillträde. Under förutsättningen att lokalen återlämnas i samma skick som vid tillträdet, betalas depositionen tillbaka till hyresgästen. Om hyresgästen har sönder något under sin tid i kliniken, används depositionen till täcka kostnaden för skadegörelsen.

Ska du hyra klinik? Klicka här för en översikt över tillgängliga kliniker för hyra... 

Se även:

Guide för uthyrning av klinik (på hyrutlokal.se)
Uthyrning av lokaler
Uthyrning av kontor
Uthyrning av lager
Uthyrning av butiker