Uthyrning av butiker

Som lokalägare kan du välja att hyra ut din butik, eller en del av butiken. Det är vid sådant tillfälle bra att känna till och använda sig av hyreslagen.

Hitta en hyresgäst till din butik

Annonsering av uthyrning av butik

Verksamhetslokaler.se är en lokalportal som har många lokalsökare - däribland lokalsökande verksamheter som letar efter uthyrning av butik.

Upprätta en gratis annons för uthyrning av butik på Verksamhetslokaler.se - klicka här...

Hyreskontrakt vid uthyrning av butik

I samband med uthyrning av en butik är det alltid bra att det som avtalats muntligt mellan hyresvärd och hyresgäst även bekräftas på skrift.

När du hyr ut din butik kan din hyresgäst kräva ett skriftligt hyreskontrakt. Kontraktet för uthyrning av butik ska innehålla upplysningar om bl.a.: hyresgästen har tillgång till kök och toalett, betalningsvillkor, villkor för driftkostnader, butikens skick vid inflytt och avtal om skick vid utflytt, eventuella trivselregler osv.

Information om uthyrning av butik för hyresgäster

Som hyresgäst ska du ofta betala en deposition till hyresvärden som försäkran om att lokalen hålls i samma skick som vid tillträde. Under förutsättningen att lokalen återlämnas i samma skick som vid tillträdet, betalas depositionen tillbaka till hyresgästen. Om hyresgästen har sönder något under sin tid i butiken, används depositionen till täcka kostnaden för skadegörelsen.

Ska du hyra butik? Klicka här för en översikt över tillgängliga butiker att hyra... 

Se även:

Guide för uthyrning av butik (på hyrutlokal.se)
Uthyrning av kliniker
Uthyrning av kontor
Uthyrning av lager
Uthyrning av lokaler