Vad kostar kontorshotell?

Vad kostar kontorshotell?

Sök kontor här

Funderar du på att hyra ett kontor eller en kontorsplats i ett kontorshotell och har ställt dig frågan ”vad kostar kontorshotell?”.

I själva verket skiljer sig priserna väldigt mycket beroende på var i landet du vill att din verksamhet ska ligga. Läs mer om vad ett kontorshotell är här! 

Föga förvånande så är priserna i Stockholm oftast de högsta i landet. Här kan du finna kontor för mellan 1500 kronor kvadratmetern i områden som på Söder och Gärdet, ända upp till runt 5 000 kronor per kvadratmeter vid Stureplan och Östermalm. Prisbilden ser snarlik ut i Göteborg där de dyraste kontoren hittas i de centrala delarna vid Avenyn, medan du kan finna något lägre priser om du drar dig ut mot Landvetter, i till exempel Mölnlycke. I Malmö är däremot priserna generellt något lägre, förutom om du vill ha ett kontor eller en kontorsplats vid gågata i centrum, eller i det trendiga Västra Hamnen.

Som med mycket annat är priserna för kontor betydligt högre i storstäderna än om du söker dig till förorterna eller mindre städer. På flera ställen i landet kan du nämligen finna hyror som inte ens uppgår till en tiondedel av vad du kan tvingas betala i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det viktigaste för dig som söker kontor är att få en överblick över prisbilden i det specifika området, vilket är varför du bör undersöka genomsnittshyran i din stad/ort för att få ett klart svar på frågan ”vad kostar kontorshotell”.