Hur stort förråd behöver jag?

Hur stort förråd behöver jag?

Sök lager här

Letar du efter ett förråd eller lager och ställer dig frågan ”hur stort förråd behöver jag?”.

Denna fråga är viktig att ställa sig för att för det första vara säker på att man får plats med alla sina saker och slipper leta upp ett nytt förråd i efterhand, men även för att man ska slippa betala onödiga pengar för ett stort förråd med outnyttjade ytor.

Innan du letar efter ett förråd bör du skriva en lista över allt du önskar få plats med i utrymmet (glöm här inte de saker du för tillfället må ha på vinden eller i källaren). När du gjort detta kan du mäta såväl din längsta som bredaste och högsta pryl för att få en klar bild över minsta tänkbara storleken på förrådet. Läs om vad det kostar att hyra en lokal här! 

För att hålla nere på ytan och därmed kostnaden för förrådet bör du packa ner så mycket du kan i flyttkartonger då dessa enkelt kan staplas på varandra och minimera det krävda utrymmet. Vanligt är att en mindre lägenhet med ett rum och kök kräver ett förråd på cirka 3-4 kvadratmeter för möbler och flyttkartonger. Har du även saker på vind eller källare bör du lägga till ett par kvadratmeter och landa på runt 5-6 kvadratmeter totalt. Har du en stor villa på runt 200 kvadratmeter kan istället behöva uppemot 25 kvadratmeter då det inte är ovanligt att man i detta fall samlat på sig mycket genom åren.

Det viktigaste att ta med sig om man undrat ”hur stort förråd behöver jag?” är dock att göra en inventarielista för att vara på det klara med precis vad man avser ska få plats i förrådet.