Hyra kontor i Sundsvall

Se alla kontor att hyra i Sundsvall nedan. Om du vill hyra kontor i Sundsvall har du kommit helt rätt! Vi har i stort sett alla kontor i Sundsvall i vår databas. Hitta ditt nya kontor i Sundsvall som uthyres här. Lycka till! Mer info om att hyra kontor i Sundsvall.

Söker du hyra eller köp?Hyra/köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Hyra per m2 per år exkl. drift
Säljpris
Filtrera sökningSök
142 lokaler hittade
Visa på karta Visa som lista
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga kontorslokaler att hyra i Sundsvall under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga kontorslokaler att hyra i Sundsvall under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet kontorslokaler att hyra i Sundsvall på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya kontorslokaler i Sundsvall som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal kontorslokaler i Sundsvall som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga kontorslokaler i Sundsvall över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler i Sundsvall över tid, samlad statistik över uthyrda kontorslokaler i Sundsvall över tid.

Datum Alla kontorslokaler att hyra Nya kontorslokaler att hyra Uthyrda kontorslokaler
27. mars 2024 142 0 0
26. mars 2024 142 1 0
25. mars 2024 141 0 1
24. mars 2024 142 0 1
23. mars 2024 143 2 0
22. mars 2024 141 1 1
21. mars 2024 141 0 1
20. mars 2024 142 3 0
19. mars 2024 139 0 2
18. mars 2024 141 0 0
17. mars 2024 141 1 1
16. mars 2024 141 1 0
15. mars 2024 140 2 2
14. mars 2024 140 0 1
13. mars 2024 141 0 1
12. mars 2024 142 1 2
11. mars 2024 143 2 0
10. mars 2024 141 0 1
9. mars 2024 142 1 1
8. mars 2024 142 1 1
7. mars 2024 142 2 0
6. mars 2024 140 0 2
5. mars 2024 142 0 4
4. mars 2024 146 1 0
3. mars 2024 145 0 0
2. mars 2024 145 0 1
1. mars 2024 146 0 0
29. februari 2024 146 1 3
28. februari 2024 148 0 1
27. februari 2024 149 0 1
26. februari 2024 150 1 0

Statistik över lediga kontorslokaler att hyra i Sundsvall

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av kontorslokaler att hyra i Sundsvall. Se också samlad statistik över alla lediga kontorslokaler i Sundsvall över tid, samlad statistik över nya kontorslokaler i Sundsvall över tid, samlad statistik över uthyrda kontorslokaler i Sundsvall över tid.

Kontorslokaler
Antal lediga lokaler 143
Antal nya lokaler sedan igår 0
Antal uthyrda lokaler sedan igår 0
Lediga m2 totalt 121 094
Genomsnittligt pris per m2 per år utan drift 1 611
Högsta m2-pris 3 200
Lägsta m2-pris 800

Hyra kontor i Sundsvall

En kontorslokal är en kommersiell lokal designad för att människor ska kunna sitta och arbeta på ett kontor, samt där människor kan hålla möten etc. Vill man hyra kontor finns det överallt, men de finns i stor koncentration i industriområden, affärscentrum och stadskärnor.

Kontor kan variera i storlek och med olika planlösningar, och de kan existera som individuella enheter eller som en del av större kontorskomplex.

När du vill hyra kontorslokal i Sundsvall måste du genomgå flera steg. Du kan läsa mer om dessa steg i vår guide: Att hyra kontor - de 8 viktigaste stegen.

Du ska alltid börja med att definiera dina krav och behov för ditt nya kontor. Sedan ska du undersöka den aktuella marknaden för lediga kontor.

Du kan få en översikt över kontor att hyra i Sundsvall via Verksamhetslokaler.se, som samlar lediga lokaler i Sverige. På Verksamhetslokaler.se kan du enkelt filtrera efter storlek, pris och läge och skapa sökagenter för kontor att hyra, som informerar dig om nya kontor som matchar dina kriterier. Detta sparar tid och gör att du snabbt kan kontakta hyresvärdar som har intressanta kontor.

När du har identifierat intressanta kontorslokaler på marknaden kan du kontakta hyresvärdarna eller fastighetsmäklarna för att arrangera en visning.

Hyr kontor i Sundsvall med rätt storlek och inredning

När du ska hyra kontor i Sundsvall är det viktigt att du ser till att det uppfyller både dina nuvarande och framtida behov. Kontoret bör med andra ord vara tillräckligt stort för den mängd anställda du har nu och de du förväntar dig att ha inom överskådlig framtid.

Du bör även tänka på inredning och planlösning, eftersom detta inte bara påverkar kontorets kapacitet, men också effektiviteten av lagring och hantering av dina varor. Genom att noga planera kontorets inredning kan du vanligtvis få plats med fler anställda, samtidigt som du skapar en arbetsmiljö och en arbetsatmosfär som ökar de anställdas produktivitet.

Du kan läsa mer om hur du inreder ett kontor optimalt i denna guide: 10 steg för att inreda ditt kontor - Skapa en produktiv och trivsam arbetsplats.

Flytta till ditt nya kontor i Sundsvall

När du har hyrt ett kontor i Sundsvall och ska flytta till den nya lokalen är det viktigt att du organiserar flytten noggrant. Detta inkluderar allt från att packa och transportera varor till att uppdatera adresser och kontakta relevanta samarbetspartners.

En viktig del av denna process är att hitta och anlita en riktigt bra flyttfirma som har kapaciteten och erfarenheten att hjälpa ett företag som ditt med flytten av kontoret.

Du kan läsa mer om de steg du vanligtvis går igenom när du flyttar till ett nytt kontor i denna guide: Checklista vid flytt till ny kontorslokal.

Ska du hyra ut kontor i Sundsvall?

Om du har lediga kontor att hyra ut kan du hitta potentiella hyresgäster genom Verksamhetslokaler.se, som är en onlineplattform man kan använda när man ska hyra ut kontor. Vi används av fastighetsbolag, kommersiella mäklare och privata hyresvärdar som söker lämpliga hyresgäster för sina kontor.

Med en databas på mer än 40.000 registrerade användare och ett stort antal dagliga besökare som vill hyra kontor, kan du genom att annonsera dina lediga kontor nå ut till en bred målgrupp av potentiella hyresgäster.

Ska du hyra ut kontor i Sundsvall kan du göra en annons eller kan du söka hyresgäster som vill hyra kontor direkt på vår hemsida. Du är också välkommen att kontakta oss via mail på vip@verksamhetslokaler.se för ytterligare information eller hjälp.

Du kan läsa mer om de steg du vanligtvis går igenom när du ska hyra ut kontor i denna guide: Hyra ut kontor via 10 enkla steg.

Värt att veta när du söker kontor i Sundsvall

Sundsvall är en växande företagsstad med en stark ekonomi. Staden har ett brett utbud av företag inom olika branscher, allt från tillverkningsindustri till tjänstesektorn. Sundsvall är också en attraktiv stad att bo och arbeta i, med goda kommunikationer, ett rikt kulturliv och en vacker natur.

Här är några av de faktorer som kännetecknar Sundsvall som företagsstad:

Sundsvall har goda kommunikationer med resten av Sverige och världen. Staden ligger nära E4, har en flygplats och är ansluten till järnvägsnätet.

Sundsvall, en stad belägen i Västernorrlands län i Sverige, är en dynamisk plats med en mångsidig ekonomi. De viktigaste affärsområdena i Sundsvall inkluderar:

Stadsdelar i Sundsvall

Sundsvalls kommun är indelad i åtta kommundelar, med ett antal glesbygdsområden, tätortsområden och stadsdelar. Sundsvalls tätortsområde är en kommundel. Denna består av tätorten Sundsvall och närområdena omkring. Nedan ges en redovisning över tätortens stadsdelar och kommundelens övriga områden.

Stadsdelar i tätorten Sundsvall

Stenstan är Sundsvalls historiska centrum. Här finns ett stort antal kulturhistoriskt värdefulla byggnader, bland annat Sundsvalls rådhus, Sundsvalls domkyrka och Sundsvalls stadsteater. Stenstan är också en viktig handelsplats med ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer.

Södermalm är Sundsvalls största stadsdel med cirka 10 000 invånare. Här finns ett stort utbud av bostäder, service och handel. Södermalm är också hemvist för ett antal företag och industrier.

Västermalm är en stadsdel med en blandad bebyggelse av villor, radhus och flerbostadshus. Här finns också ett stort utbud av service och handel. Västermalm är också hemvist för ett antal företag och industrier.

Norrmalm är en stadsdel med en blandad bebyggelse av villor, radhus och flerbostadshus. Här finns också ett stort utbud av service och handel. Norrmalm är också hemvist för ett antal företag och industrier.

Haga är en stadsdel med en villabebyggelse med utsikt över Sundsvalls centrum. Här finns också ett antal företag och industrier.

Sjöstaden är en stadsdel som växer fram vid vattnet i Sundsvalls centrum. Här planeras för bostäder, kontor och handel.

Bollstabruk är en stadsdel med en industribebyggelse. Här finns bland annat SCA:s massabruk och Ramudden.

Övriga områden i Sundsvalls kommun

Alnö är en ö i Sundsvalls kommun med cirka 4 000 invånare. Alnö är en populär fritidsö med ett stort utbud av fritidsaktiviteter.

Stora Tuna är en by i Sundsvalls kommun med cirka 1 000 invånare. Stora Tuna är en gammal by med en vacker bebyggelse.

Ljustorpsbygden är en landsbygdsbygd i Sundsvalls kommun med cirka 2 000 invånare. Ljustorpsbygden är en populär sommardestination med ett stort utbud av fritidsaktiviteter.

Kontorsområden i Sundsvall

De viktigaste kontorsområdena i Sundsvall är:

  • Stenstan är Sundsvalls historiska centrum och är hemvist för ett stort antal företag och organisationer, bland annat Sundsvalls kommun, Region Västernorrland och Sveriges Radio.
  • Södermalm är Sundsvalls största stadsdel och är också en viktig kontorsdestination. Här finns bland annat kontor för SCA, Ramudden och Norrlands Miljövård.
  • Västermalm är en stadsdel med en blandad bebyggelse av villor, radhus och flerbostadshus. Här finns också ett antal kontor, bland annat för Region Västernorrland och Högskolan i Sundsvall.
  • Norrmalm är en stadsdel med en blandad bebyggelse av villor, radhus och flerbostadshus. Här finns också ett antal kontor, bland annat för Sundsvalls kommun och Region Västernorrland.
  • Haga är en stadsdel med en villabebyggelse med utsikt över Sundsvalls centrum. Här finns också ett antal kontor, bland annat för Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA).

Utöver dessa stadsdelar finns det också ett antal kontorsområden i Sundsvalls kommuns utkanter, bland annat:

  • Bollstabruk är en stadsdel med en industribebyggelse. Här finns bland annat kontor för SCA och Ramudden.
  • Sjöstaden är en stadsdel som växer fram vid vattnet i Sundsvalls centrum. Här planeras för bostäder, kontor och handel.

Sundsvalls kommun arbetar aktivt för att utveckla nya kontorsområden i staden. Ett exempel på detta är planerna för ett nytt kontorsområde i Sjöstaden.

Mer information om Sundsvalls som affärsstad

Om du letar efter affärslokaler på Sundsvalls är det viktigt att du grundligt bekantar dig med villkoren för företag i staden. Vi har sammanställt en guide med all relevant information om Sundsvalls som en affärsstad för att ge dig en omfattande översikt. Läs mer om att driva företag på Sundsvalls i den här guiden: Sundsvall: En växande businesshub i norra Sverige.